Temizlik ve bakım setti muhteviyatında bulunan veya silah üreticileri tarafından tavsiye edilenin haricinde hiçbir malzeme veya yağ kullanmayınız. 6. Temizlik ne kadar sık ve özenle yapılırsa oksitlenme o kadar az olur.
Eğer silahınız uzun bir süre kullanılmayacaksa namlu içi ve dış, ayrıca diğer iç yüzeyler yüksek kaliteli yağ veya silahlara özel koruyucular ile kaplanmalıdır. Kasa, mekanizma ve namlu, paslanma önleyici yağla yağlanmalıdır.
Hatta kullandığınız yağ, yanmış barut kalıntılarıyla birikerek silahın çalışmasını yavaşlatır. Yani silah temizliği yağ ile yapılmaz.
Silahlarda yağlanmaması gereken yerler vardır Örneğin iğne ya da namlu.
Pas temizleyici yağ ( ETS Silah yağı 967 ) kullanılır, eğer paslanma çok fazla oluşmuş ise, silah teknisyenlerince namlu keçeye tutulur.
İlgili 30 soru bulundu
Silah üzerinde eskiden kalan yağ, kir, pas, barut artığı vs. gibi her türlü istenmeyen maddeyi temizlemek için en ideal silah temizleme yağıdır. içeriğinde silahın boyasına ve çeliğine zarar verecek herhangi bir kimyasal bulunmaz. Wd 40 silah yağı uzun süre etkilidir silahınızı her türlü dış etkene karşı korur.
Halk arasında, balata temizleyici veya zeytinyağının silah temizliğinde kullanılabileceği söylenmektedir. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Silah temizliğinde muhakkak, sadece bu iş için üretilen malzemeler kullanılmalıdır. Güvenlik için her silah sahibinin bir silah temizlik seti edinmesi gereklidir.
Silah temizliğinde kullanılacak yağ; silah için üretilmiş özel silah yağı olmalıdır. Bu yağ silahın yağlama, korunması ve temizliği için olup NATO kodu S-758 ve MIL-L-63460 esaslarına uygun olmalıdır. 3. Namlu temizliğinde; harbi ve temizleme fırçası namluya, mutlaka hazne tarafından sokulmalıdır.
Tüm silahlar fabrika çıkışında yağlanmış bir şekilde gelir. Bu namlunun korunmasına ve merminin hareket kabiliyetine yardımcı olur. Ancak belirli bir kullanım sonrası yağ tükenir. Belirli aralıklarla silahı yağlamak en iyi seçenektir.
Vazelin Silah yağı, kilitlerin ve mekanizmaların yanı sıra tüm metal parçaları yağlar ve korur. Her türlü tabanca, tüfek ve sıkıştırma pistonlarının yağlanması için mükemmel bir üründür. Uygulamayı tiftiksiz bir bez ya da pamuklu çubuk parçası kullanınız. Hem uzmanlar hem de amatörler için yararlı yenilik.
Ayçiçek yağı, kapağı açılmadan 12 aya kadar muhafaza edilebilir. Ancak eğer kapağı açıldıysa 1-2 ay içerisinde tüketilmelidir.
SARSILMAZ namlu temizleme köpüğü yivli/yivsiz tüm silahlarda güvenle kullanabileceğiniz köpük formunda bir temizleyicidir. Bakır, barut ve karbon kalıntılarını temizler. Amonyak içermez. Zehirli gaz içermez.
Kurusıkı yedek şarjörleri kullanım sonrası mutlaka temizlenmelidir. Eğer doğru şekilde temizlenmezse tutukluk gibi sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.Yedek şarjörler kullanım esnasında tekrar şarjör doldurmak için zaman kaybı yaşamadan diğer şarjöre geçmenizi sağlar ve atıcılık keyfiniz bölünmez.
Şayet o silahla, ya siz onu tutmadan evvel veya tuttuktan sonra bir yaralama veya öldürme söz konusu ise, yapılan araştırmada parmak izinize rastlanabilecek ve sorumlu düşmeniz ihtimali olabilecektir. Evde bulundurulan silah, şayet şarjörlü ise kullanılabilir vaziyette bırakılmaz.
Alet genellikle çeşitli iç mekanizmalar ile silindirik metal şekilde bir tüptür. Çıkan barut gazını, ateşin sesini ve nadiren de kurşunun hızını azaltır.
Ayrıca namluiçindeki yağ kurulanmamış ise yani namlu içi yağlı iken atış yapılırsa namluhalkavi olur halk ağzı ile namlu şişmesi ile karşılaşırız yani silah eldençıkmış olur.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Silahlar üzerine pas tabakasını oluşmasının iki sebebi vardır. Birisi uzun süre kullanılmamasından dolayı hava ve nem ile temasa geçerek oksitlenmesi ikincisi ise direk sıvı ile temasa geçmeleridir.
Yıllık Ve Periyodik Bakım: Silahın Yılda en az bir kere bizzat silah uzmanı tarafından yapılması gereken bakımdır. Bu bakımda silah en ince ayrıntısına kadar sökülür. Periyodik bakım ise silahın belli aralıklarla yapılan bakımıdır. Sıcak Ve Rutubetli İklimde Bakım: bu iklimde silah bakımı daha sık yapılmalıdır.
Çelikten yapılmış bir boru olan namlu, ateşli silahların en önemli parçasıdır.
Silah bakım yağı çok amaçlı bir spreydir. Silah bakım yağı tüfek, tabanca ve ekipmanları, yaylar ve mekanizmalar vs. gibi bölgelerde kullanılır. Nem oluşmasını engeller ▪ Silah Bakım ve Koruma Sprey dört işi bir arada yağar. Korozyona karşı korur.
TÜFEK VE SİLAH BAKIMINDA EN DOĞRU SEÇİM..
WD-40 metal yüzeylere tamamen yayılarak mikroskopik gözenekleri dahi kaplar. şekilde kullanılıyorsa, koruma devam edecektir. oluşturduğu film tabaka ile çürüme ve paslanmaya karşı korur.
Hareketli bağlantı noktaları, rulmanlar, kablolar, zincirler, kayan mekanizmalar, dişliler, makaralar, kilitler, vinçler, dişli çarklar, burçlar, kranklar, akslar, amortisörler, hidrolikler, el ve güç takımları, ateşli silahlar, dikiş ve diğer tüm makinalar ile yağlama & koruma gereken çok daha fazlasında kullanılır!
Silah çok uzun süre kullanılmasa bile periyodik bakımı yapılmalıdır. Silah temizliği yapılırken emniyet kuralları ihlal edilmemelidir. Silah bakımı kısaca şu şekilde yapılır:Atıştan önce silahın namlusu ve diğer aparatlarındaki toz ve yağlar kuru ve yumuşak bir bezle silinerek giderilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri