Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur. Küçük bir pamuk parçasına az miktar vanilya damlatın. Vanilya damlattığınız bu pamuğu su dolu bir bardağın içine koyarak buzdolabına yerleştirin.
Dolabınızda kötü koku varsa tüm eşyaları çıkarın ve sirkeli suyla temizleyin. Ardından duralayarak bir süre havalandırın. Dolabınızın içine lavanta, okaliptüs, yasemin gibi kurutulmuş çiçek keseleri koyabilirsiniz. Boş sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz.
Buzdolabı dolap kokusu: Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız bir kaba karbonat koyarak buzdolabına yerleştirin. Ve koku gidene kadar buzdolabınızda tutun. Ayrıca günlük kokuların oluşmamasını istiyorsanız buzdolabınızda her zaman bir kap içinde karbonat bulundurabilirsiniz.
Güzel kokulu sabunlardan alıp giysilerinizin aralarına yerleştirebilirsiniz. Sabunları rendeleyin, tülün arasına koyun ve ağzını bağlayın. Kokunun daha uzun kalıcı olduğunu göreceksiniz. Ev dekorasyon malzemeleri satan mağazalardan hazır gardıropkokuları alabilirsiniz.
Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
İlgili 32 soru bulundu
Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur. Kahve dünyanın en faydalı içeceklerinden biri. Kahvenin temizlikte de işe yaradığını söylesek. Örneğin kahve, buzdolabı kokusunun giderilmesini sağlıyor.
Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
Dolap çekmece kokusu sıvı ya da toz formlarda olabilir. Bunun yanı sıra askı ile asılabilen ya da katı halde direkt olarak yerleştirilebilen çeşitler de bulunur. Temin ettiğiniz ürünün şekline göre askılarından asarak ya da çekmecelerin içerisine direkt olarak koyarak kullanım sağlayabilirsiniz.
Dolaptaki temiz çamaşırların kötü kokmasının en temel nedeni çamaşırların iyice kurutulmadan katlanıp dolaba yerleştirilmesidir. Çamaşırları iyice kuruduğundan emin olmadan askıdan toplamamalısınız.
Sirke: Sirke, kötü kokuları gidermek için etkili bir yöntemdir. Bir miktar sirke, bir sprey şişesine konularak gardrop içinde püskürtülebilir veya bir kapta gardrop içinde bırakılabilir. Lavanta yağı: Lavanta yağı, hoş bir koku sağlayarak gardrop kokusunu gidermeye yardımcı olabilir.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
karbonat az biraz işe yarıyor, bayat ekmek bekletmek de (bayat ekmeği fazla bekletirseniz bu sefer kendi kokar karışmam), ağzı açık süt deneyen de var (itiraf edeyim hepsini denedim kendi buzdolabımda, deva değiller ama azaltıyorlar.) düzenli silip, kapalı kalacaksa kapağını açık tutmak en iyi çözüm aslında.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Dolap içlerine karbonat veya türk kahvesi koy, kokuyu çeker. 1 litre suyun içine 3 çorba kaşığı elma sirkesini karıştır ve ocağın üstünde 15 dakika boyunca kaynat. Mutfak dolaplarının kapaklarını aç. Hem havalandırmış olursun, hem sirke dolap içinde bulunan tüm kokuları ortadan kaldırır.
buzdolabınızı deterjan yerine sirkeli suyla silerseniz ve daha sonra bir kase içinde dolapta da bulundurursanız kokuyu giderir.mangal kömürü de faydalı.benim dolaptada biz yokken yaş maya erimişti. iğrençti.ama koku falan kalmadı tavsiye ederim.
Karbonat ve Esansiyel Yağ
Esansiyel yağ olarak nane yağı, vanilya, okaliptüs yağı, tarçın yağı, portakal yağı gibi sevdiğiniz keskin kokuları tercih edebilirsiniz. Karışımı lavaboya dökün ve 1 saat bekletin. Ardından üzerine sıcak su dökerek mutfağınızın daha güzel kokmasını sağlayın.
Mis kokulu çamaşırlar için temiz hava şart
Çamaşırlarınızın taze bahar havası gibi kokması için, sadece makineden çıkarmanız yetmez. Giysilerinizi çamaşır sepetinde unutmak, nemi içlerinde hapsederek kötü kokmalarına neden olur. Uygun hava koşullarında çamaşırlarınızı açık havada kurutmaya özen gösterin.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Kokuya bakteriler ve küf mantarları neden oluyor
Çünkü çamaşır yıkama işlemi (ister elde ister makinede yapılsın) çamaşırların üzerindeki bakteri varlığını sona erdirir. Yıkanmış çamaşırların oluşturduğu ortam, bakteriler için değil, mantar türleri için uygundur.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Spor ve seyahat çantanız ile kirli sepetinizde oluşacak kokulara karşı kullanmanızı tavsiye ederiz. Etkisi bittiğinde atmak yerine, kâğıt ambalajın içerisindeki kokulu taşları vazo, bardak veya benzeri bir objenin içine koyarak bir süre daha kullanmaya devam edebilirsiniz!
Hangi yöntemi denerseniz deneyin işin özü odayı havalandırmadan geçer. Mobilya kokusu olan odanızın pencere ve balkona açılan kapısını açıp iyice havalandırın. Kokunun diğer odalara girmemesi için iç kapıyı açmamanız da fayda vardır. Yine, içi deterjanlı su dolu bir kabı odaya bir süre bırakabilirsiniz.
Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız bir kaba karbonat koyarak buzdolabına yerleştirin. Ve koku gidene kadar buzdolabınızda tutun. Ayrıca günlük kokuların oluşmamasını istiyorsanız buzdolabınızda her zaman bir kap içinde karbonat bulundurabilirsiniz.
Eski mobilyalarınızda oluşan küf kokusunu uzaklaştırmak için plastik kaplarınıza sirke doldurabilir ve bu kapları sıkıca kapadıktan sonra delgeç ile kafalarını küçük küçük delerek bu kabı ihtiyaç duyduğunuz mobilyaların yanına ve altına yerleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri