Uygulama bölgesindeki şişlik genellikle enjeksiyondan sonraki 3 gün içinde kendiliğinden düzelir. Enjekte edilen dolgunun dudaklarda oturması için gereken süre ortalama 7 ila 10 gün arasında değişiklik gösterir.
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
Dolgu işleminden sonra hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve 2-3 gün içinde kaybolur. Bu süre zarfında aşırı soğuk ve aşırı sıcak sudan uzak durmanızda fayda olacaktır. Bunun dışına 2 ya da 3 gün içinde şişlik inecek ve dudaklarınız olması gereken dolgunluğuna kavuşacaktır.
Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir? Dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 9-12 aydır. Ancak bu demek değil ki 9. aya kadar erimeyecek; dolgu yapıldıktan sonra dudak hareketli bir bölge olduğu için hızlı bir şekilde metabolize olmaya başlar ve erime süreci 9 ayı bulur.
İlgili 43 soru bulundu
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer. Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder. Bir hafta içerisinde dolgu maddesi yayılır ve cilde tam olarak oturur.
İşlemden hemen sonra oluşan şişlik iğne reaksiyonuna işlemin süresine ve damarsal yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişir ve hızlıca birkaç gün içinde geçer.
İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar sırt üstü yatmalarını önermekteyiz.
Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.
Sinirlere çok yaklaşmış dolgularda bu tarz baskı ağrılarının geçmesi için 4-6 haftalık bir sürece ihtiyaç olabilmektedir. Bu süreçte baskı ağrısı gittikçe azalıp geçmiyorsa muhtemelen kanal tedavisi gerekecektir.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.
Ancak bu morluklar bir hafta içinde kaybolurlar. Yüz dolgu maddeleri sıcaktan etkilendiği için sauna, hamam gibi yerlerden kaçınılmalıdır. Yüz dolgusu kalıcı değildir. Yüz dolgusunun kalıcılık süresi yapılan dolgu maddesinin içeriğine göre 6-24 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
ORTA YÜZ DOLGUSU - ELMACIK KEMİĞİ DOLGUSU
Orta yüzde derin bölgede işlem yapıldığı için 3. kalınlıkta dolgu yapılabilir. Dolgu uygun hastada elmacık kemikleri üzerine doğru da yayılabilir. Ancak burada yüzü istenmeyen şekilde genişletmemeye dikkat etmek gerekir.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Dolgu işlemi hastanın cildinde anında etki göstermeye başlar. Uygulamanın ardından ortalama bir hafta sonra dolgu maddesi tamamen yayılır ve estetik bir görünüm elde edilir. Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder.
Yüz dolgusu yapılan alanı yoğun dereceli ısıya maruz bırakmamalısınız. Yani, sauna ve solaryum gibi yerlere gitmeyin. Yine uygulama sonrası ilk birkaç saat cildinizi yıkamamalı ve duş almamalısınız.
Genelde insanımız 2 ya da 3 bardak günlük su içtiğinden bu da maalesef dolgu süresini negatif yönde etkiler. Kronik hastalıklar özelinde, özellikle tiroid gibi hastalıklar da dolgu süresini kısaltabilir durumlardır.
Ortalama ömürleri 6-24 ay arasında değişir. Ancak sigara, aşırı sıcak ortamda bulunmak, güneş maruziyeti gibi çevresel faktörler de dolgunun ömrünü kısaltır.
Dolgular genellikle yenilen sert yiyecekler nedeni ile düşmektedir. Ayrıca diş sıkma gibi durumlar dişte yer alan dolguların düşmesine sebebiyet verebilir. Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri