Dolgu işleminden sonra hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve 2-3 gün içinde kaybolur. Bu süre zarfında aşırı soğuk ve aşırı sıcak sudan uzak durmanızda fayda olacaktır. Bunun dışına 2 ya da 3 gün içinde şişlik inecek ve dudaklarınız olması gereken dolgunluğuna kavuşacaktır.
Uygulamadan sonra çok hafif şişlik ve ödem oluşması normaldir ve 48 saat içerisinde kendiliğinden geçecektir.
Bunu kontrol altına almak için dolgu yapıldıktan sonra, henüz klinikteyken o bölgeye /ya da bölgelere soğuk kompres yapıyoruz. Ama drediğim gibi hafif bir şişkinlik, bazı durumlarda makyajla kapatılabilecek morluklar oluşması normaldir. Ancak hepsi de birkaç gün, en fazla bir hafta içinde tamamen geçecektir.
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
İşlemden hemen sonra oluşan şişlik iğne reaksiyonuna işlemin süresine ve damarsal yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişir ve hızlıca birkaç gün içinde geçer.
İlgili 19 soru bulundu
İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer. Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Dudaklarda; dudak dolgusu işleminden sonra, ödem ve morluk görülmesi normaldir. Genelde bir hafta-on gün sonra dudaklar normal haline döner. Tabii ödem bu süre içinde de giderek hafifleyecektir. Günde birkaç defa soğuk kompres yapmak ödemin daha çabuk inmesini sağlayabilir.
Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:
– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır.
İlk 24 saat içinde ağır ve yoğun spor yapmaktan kaçınılmalıdır. İlk 3 gün boyunca enfeksiyon bulaşma riski sebebiyle havuza girilmemelidir. İlk 3 gün boyunca alkol, sigara, aspirin, ağrı kesici ya da kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, yüksek oranda şeker, kafein ve sodyum içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.
Bu yan etkileri zamana bırakmak ve telaşlanmamak en doğrusu olabilir. Güneşten korunmak ve ödem oluşan bölgelere 2-3 gün boyunca buz uygulamak yeterli olabilmektedir. 1 hafta içerisinde şikayetler sona ermezse uygulama yapılan kliniğe başvurmak faydalı olabilir.
Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde oluşması olası şişliğin ve morluğun önlenmesi için tedavinin ardından her 2 saatte bir 15 dakika süreyle buz kompresi yapılmalıdır. Ancak buzun dudağa doğrudan temasından kaçınılmalıdır.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir? Dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 9-12 aydır. Ancak bu demek değil ki 9. aya kadar erimeyecek; dolgu yapıldıktan sonra dudak hareketli bir bölge olduğu için hızlı bir şekilde metabolize olmaya başlar ve erime süreci 9 ayı bulur.
Merhabalar öncelikle endişelenmek için henüz çok erken. Enjeksiyonlu işlemlerden sonra böyle yan etkiler görülebilir. Bunlar normaldir. Bazı hastalarda yüzün oturması, iğne yerlerindeki ödem ve morlukların geçmesi için en az bir on gün geçmesi gerekebilir.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.
Sıcak su dudak dolgusunu eritir mi? Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir.
Yeni Dolgu Yapılan Diş Fırçalanır Mı? Yeni dolgu yapılan dişlere yemek yenildikten sonra fırçalama yapılabilir.
Enjeksiyondan kaynaklanan ödem genellikle birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ödem oluşumunu azaltmak ve kişinin konforunu artırmak için dolgu enjeksiyonundan sonra belirli aralıklarla buz kompresi yapılabilir.
Yüz dolgusu işlemi sırasında, dolgu maddeleri cildin altına enjekte edilir. Bu enjeksiyon, dokuların hafif bir tahriş yaşamasına neden olabilir ve buna bağlı olarak bir miktar şişlik ortaya çıkabilir. Ayrıca, enjeksiyon yapılan bölgedeki kan dolaşımı artabilir ve bu da dokuların şişmesine yol açabilir.
KİMLERE UYGULANMAZ? Dolgu maddeleri gebelere ve emzirme dönemindeki kişilere, 12 yaş altındakilere, immünsüpresif tedavi alanlara, aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine uygulanmaz.
İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar sırt üstü yatmalarını önermekteyiz.
Dolgu işlemi hastanın cildinde anında etki göstermeye başlar. Uygulamanın ardından ortalama bir hafta sonra dolgu maddesi tamamen yayılır ve estetik bir görünüm elde edilir. Genellikle yapılan dolgular kalıcı olmasa da ortalama bir ya da bir buçuk sene boyunca bu görünüm devam eder.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri