Dolgu yapılan alana enjekte edildikten sonra cildimizin altındaki yapıya bütünleşmiş olur ve bir takım kimyasal reaksiyonlar başlar. Bu dolgunun metabolize edilme fazıdır ki, dolgu yapıldığı an itibariyle bu faz başlar. Dolgunun kalitesine göre ve yapısına göre 9 ay ile 3 yıl arasında değişir.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Hemen söylemek gerekir: Hayır! Her dolguyu eritmek mümkün değildir. Ancak şunu söylemek gerekir, piyasada kullanılan dolguların çoğu eritilebilir. Dolguların çoğu hyalüronik asit temellidir.
Dolgu maddeleri zamanla vücut tarafından emilip vücuttan atılır. Bu süre genellikle 4-6 ay arasıdır ve isteğe bağlı uygulama tekrarlanabilir.
Mesela: Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Dolguda kullanılan hyalüronik asit vücutta zamanla eridiğinden kalıcı dolgu işlemi olamaz.Dolgu işlemi yaptırdıkça kalıcılık süresi artar.
Dolgu uygulaması yaptırdıktan sonra egzersiz yapmak ve kilo vermekle dolgu erir mi? Dudak dolgusu veya herhangi bir yere uygulanan hyalüronik asit geçici dolgusu kilo verme gibi durumlara bağlı olarak erime işlemine maruz kalmaz.
Hiçbir işlemden geçmeden deriye uygulanan hyaluronik asit dolgular genelde bir iki gün içinde uygulandığı yerde tamamen erir ve yok olur. Etkisi de sadece birkaç gün sürer.
Yanak dolgusu nasıl eritilir? Bazen yapılan dolgu işlemi sonrasında hasta yeni görüntüsüne alışamaz ve dolgunun eritilmesini ister. Bu gibi durumlarda yine doktor kontrolünde hastaya hyaluronidaz isimli bir madde enjekte edilir ve dolgu güvenle eritilir.
Dudak dolgusunun sonucu işlem yapıldığı anda hemen fark edilebilir. İşlemin sonrasında kişiyi en fazla rahatsız eden durum dudakta oluşan şişlik ve ödemdir. Bu durum beklenen bir yan etkidir ve 2-3 günde geçmesinin ardından 7-10 gün içinde de dudak şekli oturur.
Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir. Özellikle sıcak uygulama yapmamak ilk 24 saat dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelir.
Dolgu eritme işlemi, hyaluronidaz adlı enzim kullanılarak gerçekleştirilir. Bu enzim, hyaluronik asit moleküllerini parçalayarak dolgunun etkisini azaltır. İşlem sırasında, dolgunun istenmeyen veya aşırı uygulandığı bölgelere enzim enjekte edilir. Enjeksiyonlar genellikle hızlı ve nispeten ağrısızdır.
Eskiden yüzdeki kırışıklıklarda kullanılan dolgu ile meme büyütme ve popo estetiğinde kullanılan protez veya silikon yerine, kişinin kendi kök hücresi ile zenginleştirilmiş yağ dolgusu kullanımı hem doğal hem de yıllar boyu kalıcı dolgu özelliğinde olmaktadır.
Yüz dolgu maddelerinin içerikleri ve çapraz bağların yoğunluğuna göre kalıcılıkları değişmektedir. Hyaluronik asit içerikli dolgular 6 ay ila 1,5 sene arasında kalıcılık gösterirler. Hyaluronik asit, dermis dokusunda kollajeni oluşturan temel bir ara maddedir.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir.
Biyolojik dolgu maddeleri ile yapılan yüz dolgusu kalıcı değildir. Yüz dolgusunun etkisi 6 ila 9 ay sürer ve zaman geçtikçe yüz eski görünümüne geri döner. Bu nedenle etkilerin tamamen geçmesi beklenmeden 4-5 ayda bir tedavinin tekrarlanması önerilir.
Hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri enjeksiyonun ardından belirli bir süre sonra kendiliğinden erir ve vücutta kaybolur. Elmacık kemiği dolgusunun kalıcılık süresi ortalama 12 ila 18 ay arasında kişi özelinde değişiklik gösterebilir.
Nazolabial alan dolgusu erimesi zaman içerisinde gerçekleşmektedir. Gençlerde 1 yılın sonunda dolgunun kaybolduğunu ve çizginin yeniden ortaya çıktığını görmek mümkünken, uygulanan hyalüronik asit dolgusunun bir kısmı hala deri altında olacağından ikinci kere yapılan uygulamalar daha uzun süre kalıcıdır.
Elmacık Kemiği Dolgusu Kaç Günde Oturur? Elmacık kemiği dolgusu yapıldığı anda etkisini gösterir, oturması 10-15 gün kadar sürer. Yüz dolgusunda kullanılan hyalüronik asit dolgular kalıcı değildir ve etkisi 12-18 ay kadar sürer.
Dolgu yapılan alana enjekte edildikten sonra cildimizin altındaki yapıya bütünleşmiş olur ve bir takım kimyasal reaksiyonlar başlar. Bu dolgunun metabolize edilme fazıdır ki, dolgu yapıldığı an itibariyle bu faz başlar. Dolgunun kalitesine göre ve yapısına göre 9 ay ile 3 yıl arasında değişir.
Mustafa Karataş: Merhabalar Türkan Hanım. Dolgu derinin altına yapılır lazer epilasyon teknolojilerinin etki derinliği ise ciltle sınırlıdır. Yani uygulamanın dolgunuza olumsuz herhangi bir etkisi olmaz.
Sonuçta dudak dolgusu, iğneli bir uygulamadır. Enjeksiyon sırasında iğne, ufak bir damara denk gelebilir ve bu da enjeksiyon yapılan yerde morarmaya yolaçabilir. Morarma olsa bile ufaktır ve bir kaç güne düzelir. Özellikle aspirin kullanan hastalarda ufak morarmalar olabilir.
İşlem öncesinde bölge temizlenir ve uyuşturulur ve ardından enzim enjeksiyonları yapılır. İşlem tamamlandıktan sonra, enzimin etkisi zamanla ortaya çıkar ve dolgu maddesi yavaşça çözülür veya azalmaya başlar. Yanlış uygulanan veya istenmeyen sonuçlar veren dolgu maddeleri, dolgu eritme işlemi yoluyla düzeltilebilir.
İlk 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalıdır. İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.
Yüz dolgusu işlemi sırasında, dolgu maddeleri cildin altına enjekte edilir. Bu enjeksiyon, dokuların hafif bir tahriş yaşamasına neden olabilir ve buna bağlı olarak bir miktar şişlik ortaya çıkabilir. Ayrıca, enjeksiyon yapılan bölgedeki kan dolaşımı artabilir ve bu da dokuların şişmesine yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri