Yüze yapılan dolgu uygulamalarında kullanılan dolgular hyalüronik asit içeren dolgular olup vücutta kalıcı olarak bulunmadıkları için hyaluronidaz enzim uygulaması sayesinde eritilebilmektedirler. Hyaluronik asit yapıdaki dolgular hyaluronidaz enzimi ile karşılaştıklarında hızla eritilerek vücuttan atılırlar.
Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.
Normal prosedürde uygulanılan dudak dolgusunda zamanla düşük seviyelerde hiyaluronidaz üretmektedir. Bu madde hyalüronik asidin zamanla yol olmasına ve parçalanmasına neden olur. Dolgu maddelerini sonradan eritilebilmesi ve çıkarılabilmesi için doğal dermal dolgu maddelerini tercih etmeniz önemlidir.
Güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmalar, doğru cilt bakım ürünlerinin dolgu sürelerini +4 ay uzattığını göstermiştir. Mutlaka danışanlarıma önerim, hem anti aging amaçlı hem de yapılan dolgu vb. işlemlerin kalıcılığının uzaması için doğru cilt bakımlarını düzenli yapmalarıdır.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Diş hekiminize başvurmadan önce, dişinizde herhangi bir acı veya hassasiyet varsa, geçici olarak ağrıyı hafifletmek için bir ağrı kesici alabilirsiniz. Eğer dolgu tekrar yerleştirilebilirse, diş hekiminiz size dolgunun yerleştirilmesi için bir randevu verebilir.
Dolgusu düşen dişe ve çevresine karanfil yağı sürebilirsiniz. Ağrıyla birlikte şişme de meydana gelmişse 15 dakikalık soğuk kompresler uygulayabilirsiniz. Dişi ve diş etlerini uyuşturmak için Anbesol ya da Orajel gibi reçetesiz ilaçları alabilirsiniz.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Dolgular genellikle yenilen sert yiyecekler nedeni ile düşmektedir. Ayrıca diş sıkma gibi durumlar dişte yer alan dolguların düşmesine sebebiyet verebilir. Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir.
İlk 24 saat içinde ağır ve yoğun spor yapmaktan kaçınılmalıdır. İlk 3 gün boyunca enfeksiyon bulaşma riski sebebiyle havuza girilmemelidir. İlk 3 gün boyunca alkol, sigara, aspirin, ağrı kesici ya da kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, yüksek oranda şeker, kafein ve sodyum içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.
Doktor tecrübesi, kullanılacak olan dolgu miktarı, dolgu markası gibi durumlar fiyatlar üzerinde etkilidir. Geçmiş yıllara ait veriler incelendiğinde 1 ml dolgu fiyatı 1000 TL ile 2000 TL arasında değişir.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri ile çenenizdeki çukur görünümü hafifletmek, hatta tamamen gidermek mümkün. Ancak dolgu enjeksiyonunun kalıcılığının ortalama altı ay olduğunu belirtmek isterim. Etkinin devamlılığı için bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
Fakat sakızın en büyük tehlikesi şeker değil dolgular, kaplamalar ve köprüler üzerindeki yıkıcı etkisidir. Ayrıca, sakız çiğnemekle tükürük üretimi artar, bu da alkali üretimine yol açar. Alkali, dolgu maddelerini ve diş minesini eritir.
Çürük dişlere yapılan müdahalelerin başında dolgular gelir. Yapılan bu dolgular bazı durumlarda ise düşer. Bu düşmeler sıklıkla sert cisimlerin çiğnenmesi sırasında meydana gelir. Özelliklede kuru yemiş gibi sert cisimler yenilirken dikkatli olunmalıdır.
Dolgu dişlerin çürümesine engel olmayan, durduran bir tedavidir. Yeni çürüklerin oluşmasının önüne geçmek için, dişlere düzenli bakım yapmak önem taşır.
Neden Diş Dolgusu Yapılır? Diş dolgusu düşmesi sonucu oluşan yoğun ağrı durumlarından söz etmeden önce dolgunun ne olduğu ve hangi durumlarda dolgu yapılması gerektiğini anlamak gerekir. Diş dolgusu düşenler için olduğu kadar, ağrı meydana gelmesi dolguları olan dişlerde de gözlenebilmektedir.
Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorunun cevabı ise, evet eritilebilir. Yüze yapılan dolgu uygulamalarında kullanılan dolgular hyalüronik asit içeren dolgular olup vücutta kalıcı olarak bulunmadıkları için hyaluronidaz enzim uygulaması sayesinde eritilebilmektedirler.
Genel itibari ile eski dolgulu dişin ağrıması artık dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklanır. Özellikle dolgunun erimesi, kırılması ve dişin hava almasından dolayı gerçekleşir. Çürük iyi temizlenmediyse yine içeride çürüğün ilerlemesinden dolayı da ağrı meydana gelebilir.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
Hyaluronidaz (Hyaluronidase) ile dolgu eritme
Hyaluronik asit hyaluronidaz denilen bir enzim ile karşılaştığında erir ve vücuttan hızla atılır. Problemin seviyesine, dolguda ki hyaluronik asit miktarına ve partikül büyüklüğüne göre etki seviyesi değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri