Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolgu yapılan yer çürür mü?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolgu yapılan yer çürür mü?

Hastalarımıza dolgu yaptıktan sonra bir daha çürümemesinin garantisini veremiyoruz. Çünkü bir çürüğün olduğu bölgeyle daha sonra farklı yerde oluşması tekrar meydana gelebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drosmancetin.com

Dolgu yapıldıktan sonra diş çürür mü?

Dişlere uygulanan dolgu tedavisi ile amaçlanan dişin ağızda kalması ve görevini yerine getirmeye devam etmesidir.Dolgunun yapılmış olması bir dişin tekrar çürümeyeceği anlamına gelmez. Gerekli ağız hijyeni sağlanmaz ise dişler tekrar çürüyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estdent.com.tr

Dolgu altından diş çürür mü?

Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doktortakvimi.com

Dolgulu diş çürümeye devam eder mi?

Evet dolgulu dişler de çürür. Dolgular sadece bulunduğu yeri korur ve dişin diğer bölgeleri üzerinde herhangi bir koruyucu etkiye sahip değildir. Ağız bakımı iyi yapılmazsa diş üzerinde plak oluşumu devam eder bu da dişin çürümesi ile sonuçlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaannejat.com

Dolgu çürüyebilir mi?

Dolgu Yapılan Dişim Tekrar Çürüyebilir mi? Diş temizliğine dikkat edilmemesi durumunda dolgu yapılan dişin tekrar çürümesi mümkün olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: monaklinik.com

Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolgulu diş Çürürse ne yapılır?

Dolgu da çatlak olması durumunda sızıntılara neden olacağı için değiştirilmesi gereklidir. Dolgulu diş çürürse ne olur sorusunda cevap ise eğer dolgulu diş çürür ise diş çekilmesi meydana gelir bunun sonucunda da kanal tedavisi uygulanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemozcan.com

Yanlış dolgu nasıl anlaşılır?

Hassasiyet: Dolgu işlemi sonrası normalden daha fazla sıcak veya soğuk hassasiyeti yaşıyorsanız, bu dolgu ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Dolgunun Değişmesi: Dolgu, zaman içinde değişiyorsa veya hasar görüyorsa, bu hatalı bir dolgu işaret olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citydent.com.tr

Dolgulu dişin ömrü ne kadardır?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Dolgu sökülüp tekrar yapılır mı?

Hatalı dolgu işlemlerinde diş hekimleri farklı müdahaleler gerçekleştirebilir. Bunlardan ilki dolgunun sökülerek tekrar yapılmasıdır. Dolguyu yapan diş hekimine tekrar başvurulduğunda hatalı dolgunun yerine yenisi yapılabilir. Problem daha da büyürse ve diş kaybı söz konusu olursa kanal tedavisi de yapmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Dolgulu diş ne kadar dayanır?

Genel olarak bakıldığında herhangi bir dolgu malzemesi değiştirilmeden ya da dokunulmadan en az 3 yıl en fazla ise 10 yıl kullanılabilmektedir. Kompozit dolgularda kullanım ömrüne etki eden en büyük etken ise ağız ve diş bakımı olarak karşımıza çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentbalat.com

Dolgunun altı neden çürür?

Çatlakların arasına mikro sızıntı olacağı için dişin alttan çürümesine sebep olabilir. Dişte kırık var ise bu durumda hasta rahatsız olduğu için dolgu değiştirilebilir. Ayrıca amalgam dolgu varlığında kişinin hiçbir şikayeti bulunmuyor ve hekim de gerek görmüyorsa dolgunun yenilenmesine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Siniri alınan diş çürür mü?

Kanal tedavisinden sonra dişlerde çürüme oluşur mu? Olursa ne olur? İşte bu sorularının yanıtlarını sizler için araştırdık. Kanal tedavisi bir dişe uygulandığı zaman, diş köklerinde bulunan sinirleri aldığı için tekrardan bir çürüme söz konusu olmaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Dolgulu diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Dolgu yapılan diş kaç gün sonra fırçalanır?

Dişlerin fırçalanabilmesi için dolgunun genel sertliğe ulaşma süreci tamamlanmış olması gerekmektedir. Dolgunun genel sertliğe ulaşması 24 saatte olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Dolgu yenileme acıtır mı?

Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

Dolgu sonrası ne yapılmaz?

İlk 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalıdır. İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aligurlek.com.tr

Beyaz dolgu mu iyi siyah dolgu mu?

Beyaz dolgular iyi yapıldığında en az siyah dolgular kadar uzun ömürlü ve sağlamdır. Ancak beyaz dolguların uygulaması çok daha özen ve dikkat ister. Yeterli özen gösterilmediğinde kısa sürede olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fakat doğru uygulanmış bir beyaz dolgu uzun yıllar ağız içerisinde kalabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nisbetiyedent.com

Dolgu kac ayda erir?

Dolgu ne zaman erir? Eritme işlemi sonrası dolgu 3 ile 7 gün arasında erimektedir. Eritme işlemi için tek seans yetmeyebilir, bazen ikinci, çok nadiren üçüncü seans yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dk-klinik.com.tr

Dolgu tamamen ne zaman erir?

Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmustafakaratas.com

Beyaz dolgunun ömrü ne kadardır?

KOMPOZİT DOLGUNUN ÖMRÜ NE KADARDIR? Seçilen malzemeye, uygulama hassasiyetine, hastanın ağız hijyenine ve beslenme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterir, genellikle 10-15 yıl bazen daha fazla ağızda kalabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentamar.com.tr

En sağlıklı diş dolgusu hangisi?

Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgu mu daha iyi kaplama mı?

Porselen dolguların dişe ve ağıza herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Porselen dolgular, doku kaybı fazla olan dişlerde kaplamaya göre daha iyi alternatiftir. Aşınmazlar, indirekt olarak yapıldığı için diş-dolgu kenar uyumu daha iyidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulseminkocak.com

Dolgu düzgün yapılmazsa ne olur?

Dolgu iyi yapılmazsa, karışım diş dokusuna tam olarak yapışmayabilir ve bu durum dolgunun düşmesine veya boşluk oluşmasına neden olabilir, bu da daha fazla çürümenin oluşmasına ve pulpa olarak uzun süreli diş ağrısına neden olabilir. Diş enfekte olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentsuadiye.com

Dolgu tam olarak ne zaman oturur?

Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lotusdermatoloji.com

Dolgu hangi durumlarda düşer?

Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir. Ayrıca sakız gibi yapışkan gıdaların veya abur cuburların tüketilmesi diş dolgusunun düşmesine neden olmaktadır. Diş dolgusu ayrıca dişlere uygulanan bir kuvvet neden ile düşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT