DOLOREX hamile kalınmasını güçleştirebilir. Hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamile kalma konusunda sorunlarınız varsa, gerekli olmadıkça DOLOREX'i kullanmamalısınız.
Ovulasyon (yumurtlama) döneminde ya da 1 haftadan uzun kullanımında düşük riski artmaktadır. Sebebi, ovulasyon döneminde PGE2 artar, indometazin gibi ağrı kesicilerin kullanımı folikul duvarının rüptüre olmasını yani yumurtanın çatlamasını engeller.
Ibuprofen ilacının gebelikte kullanımı güvenli değildir.
Gebeliğin herhangi bir döneminde tek bir doz kullanılmasının zararı olmayacaktır,ancak yine de bu ilacı kullanmadan önce hekime danışmak gerekir.
Kadınlarda fertilite: DOLOREX kullanımı, kadın fertilitesini olumsuz etkiler ve hamile kalmaya çalışan kadınlarda kullanılması önerilmemektedir. Hamile kalmada zorlanan veya kısırlık incelemesinden geçmekte olan kadınlarda DOLOREX kullanımının durdurulması düşünülmelidir.
Genel olarak cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içinde alınması gereken haplar bu zamanın ardından etki etmemektedir. İlk 24 saat içinde kullanılan haplar gebelik oluşumuna %90-%98 oranında engel olurken ilk 48 saat içinde kullanılan haplarda gebeliğin engellenme ihtimali %75'e düşmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Ertesi gün hapı, eczanelerde reçetesiz olarak satılan yüksek progesteron hormonu içerikli bir ilaçtır. Gebeliğin planlanmadığı zamanlarda korunmasız olarak cinsel ilişkiye girilmesinin ardından kullanıldığında gebelik oluşumunu engelleme konusunda etkilidir.
“Ertesi gün hapı” iki değişik ilaç olarak vardır. Bunlardan biri, cinsel ilişkiyi takiben en fazla 72 saat (3 gün) içerisinde etkilidir ve diğeri cinsel ilişkiyi takiben en fazla 120 saat (5 gün) içerisinde etkilidir. “Ertesi gün hapı”nı eczaneden reçetesiz alabilirsiniz.
Uzun süreli ve şiddetli ağrılarda ağrı kesiciler kullanılabilir. Sosyal kısıtlama getiren seviyedeki olgularda doğum kontrol hapları kullanılarak ovulasyon, dolayısı ile de Mittelschmerz'in engellenebilir.
Kortizon Olmayan İltihap Azaltıcı İlaçlar : (Anti-Romatizmal, Ağrı Kesici olarak bilinen grup ilaçlar)). Sürekli kullanımda sperm kalitesi ve yoğunluğuna olumsuz etkileri var, ancak bu ilacın da bebek olmasına engel olduğuna dair sağlam veri yok.
Ağrı için parasetamol kullanılabilir. Gebelikte antibiyotik kullanımı çok özel bir durumdur ve ihtiyaç olmadıkça kullanılmamalıdır.
DOLOREX'in gebelik döneminde kullanılması önerilmemektedir.
Ağrı kesici ilaçları gerektiği miktardan çok kullanmak bağışıklık sistemini baskılamaktadır. Bunun yanında diğer organlar ve sistemlerde bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmektedir. Fazla ağrı kesici kullanmak, mide olmak üzere sindirim sistemi ve öteki organlara da zarar verebilir.
Yaygın olarak kullanılan haplarda düşük dozda progestin ve östrojen birlikte bulunur. Bu hormonlar normalde de kadın vücudunda bulunan hormonların benzerleridir. Yalnızca ritmik doğal dalgalanmaları yerine, hep aynı düzeyde hormon sağlayarak gebelik için elverişli ortamın oluşmasını önlerler.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
Ağrı kesici ilaçlar asla "basit" ilaçlar değildir, bu nedenle dikkatli seçilmelidir. Hamilelik döneminde en zararsız ağrı kesiciler “parasetamol” veya “asetominofen” türevi ilaçlardır. “Aspirin” hamilelikte aşırı kanamaya neden olabileceği için asla ağrı kesici olarak kullanılmamalıdır.
Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için, yumurtlama dönemine yakın zamanda beraberlik sağlanmalıdır. Bu noktada en az 2 günlük cinsel perhiz erkekte ideal sperm sayısının ulaşılmasına olanak sağlamaktadır. Spermler yaklaşık 24 ile 72 saat kadar canlılığını koruyabilmektedir.
Sigara kullanımının yanı sıra; içilen ortamlarda bulunmak ve pasif içici olmak da sperm üretimini olumsuz yönde etkiler. Ayrıca alkol kullanımı da sperm kalitesini etkileyen bir faktördür. Araştırmalar haftada 60 ml. üzeri alkol kullanımının sperm üretimini olumsuz yönde etkilediği göstermiştir.
Antibiyotikler, depresyon, mide ülseri, hipertansiyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar sperm üretimini bozabilir. Mide ilacı olan reseptör blokörü ilaçlar sperm sayısını düşürür. Özellikle değişik sebeplerle örneğin prostat büyümesi gibi durumlarda kullanılan steroidli, testosteronlu ilaçlar sperm üretimini bozar.
Yumurta çatlaması, kadınların ovulasyon dönemlerinde yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkması durumuna denmektedir. Yumurtlama gününün yaklaştığı zamanlarda akıntıda artış olur. Yumurta çatlaması kasık bölgelerinde ağrıya neden olurken göğüslerde şişlik ve vücut ısısında artma gibi tepkimelere de yol açabilmektedir.
Yumurtlama olmayanlara bunlara yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlar verilir. En basiti klomifen sitrat denen ağızdan alınan haplardır. Büyük çoğunluğunda klomifen sitrat ile yumurtlama sağlanabilir. Sağlanamayınca Gonadotropin hormon içeriği olan iğneler kullanılır.
Yumurtanın çatlaması ve tüplere atılması ile hormonlarda olan değişiklik nedeniyle yumurtlama zamanı pembe sarı renkli akıntı kimi zaman 1 ped kadar hafif kanama görülebilir. Normaldir . Endişe etmeye gerek yoktur. Bu günler gebelik olasılığının yüksek olduğu dönemdir.
Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır.
Bu durum tamamen yanlış bir düşüncedir. Zevk suyu içinde kaçak da olsa sperm bulunabilir. Zevk suyu içinde sperm olabileceği için zevk suyundan hamile kalınır mı sorusuna evet cevabını veriyoruz.
İlk kez seks yapıyor olsa dahi bir kadını hamile bırakabilir. Çocuk sahibi olma isteğiniz yoksa gebelik önleme yöntemlerinden birini kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri