Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
silikon nasıl eritilir??
Silikon mekanik yollardan yani keserek veya kazıyarak çıkarılabilir. Silikonu sökmek için özel kazıyıcı aparatlar kullanabilirsiniz. Silikonun bir kısmını kestikten sonra kalan ufak parçalar için özel silikon sökücü kimyasallar kullanabilirsiniz. (Örnek ürün: Bison silikon remover.)
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Birinci neden silikon ve katalizörün doğru oranda karıştırılmaması olabilir. Platinyum silikonlarda bu sorunla sıklıkla karşılaşılır. Doğru oran için reçinenin belirtildiği oranda, tartım yapılarak karıştırılması gerekir. İkinci bir neden ise, reçinenin kuruması için yeterli zamanın geçmemesidir.
İlgili 24 soru bulundu
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Bunun önüne geçebilmek için değişik malzemeler üzerindeki silikonu temizlemek için farklı yöntemler ele alınabilir. SİLİKON LEKESİ NASIL ÇIKAR? Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Bunların başlıcaları tiner ve gaz yağı. Evde ikisi de olmadığı için gaz yağı gibi koktuğunu düşünerek Pas Sökücüyü denedim ve inanılmaz başarı sağladım. Pas sökücü sprey şeklinde sıkılabildiği için kullanımı çok kolay ve sanırım içerdiği kimyasal sebebiyle silikonu anında yumuşatıveriyor.
Erime sıcaklığı: 160°C - 180°C.
Ortalama olarak 160 ile 180 derece arasında silikon erime sergiler.
Donmuş Silikon Tabancasının Kullanımı
Bu bağlamda özellikle ısı kullanmak en uygun çözümler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır.
Geri dönüşüm, geri dönüşüm için fiziksel özelliklerini kullanmaktır. Tabii ki, silikon ürünlerinin su emmesi nedeniyle kurutmak için kullanılabileceğini biliyoruz, o zaman kullanılan silikon ürünlerini kurutabiliriz ve sonra suyu emmek için tekrar kullanabiliriz. Bu sayede kuru silikon ürünlerini geri dönüştürebiliriz.
Poliüretan mastiklerin aksine silikonlar kolay kolay kartuşun içerisinde donmazlar. Kartuş hava almış olabilir ya da bir üretim hatası olarak kartuşa doldurulan silikonun içerisinde yüksek miktarda nem kalmış olabilir.
Bir ucundan sert bir cisim ile silikonu kaldırmaya çalışmak, kısa bir zaman içerisinde sorunun giderilmesine olanak tanır. Eğer bu şekilde çözüm bulunamıyorsa falçata, jilet ya da cam kazıyıcı gibi malzemeler kullanılabilir. Cam üzerindeki eski silikonu çıkarmak adına ise alkol kullanılabilir.
Donmuş Silikon Nasıl Temizlenir? Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin.
Eskiden, kalmış silikonları temizlemek için jilet gibi malzemeler kullanılırdı ve bu uzun zaman alırdı. Şimdi ise silikon sökmek için özel yapı malzemeleri bulunmaktadır. Bunları o bölgelere dökerek silikonun yumuşamasını sağlayabilir ve rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikon sökücü, silikon contaları veya sızdırmazlık maddelerini kolayca temizlemek için kullanılan etkili bir üründür.
Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir..
Son kullanma tarihi geçmiş silikonlar, uygulama sonrası üzeri 15 dakika içerisinde kabuk bağlıyorsa halen kullanılabilir durumdadır. www.promast.com.tr [email protected] neden olabileceğinden ıslak silikon ile uzun süreli temastan kaçınılmalıdır.
Silikon uzun ömürlü bir malzeme olmasına rağmen su ile çok fazla temas ediyorsa zamanla kararma ve küflenme oluşmaktadır.
Kullanılmış olan silikonun hiç donmaması ya da beklenilen sürede daha geç bir süre içerisinde donması silikonun raf ömrünü tamamlamış olduğunu gösterir. Bunun gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmamak için son kullanma tarihi geçmiş olan bir silikonun satın alınması tavsiye edilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri