Klasör dosyaların, bilgi ve belgelerin düzenli bir şekilde bir arada arşivlenmesini sağlar. Klasör Nedir, Ne İşe Yarar? Klasör, bir takım bilgi ve belgelerin düzenli bir şekilde saklanması için kullanılır. Klasörlere isim vererek gerekli belgeleri bir arada saklamak ve daha sonra kolay bir şekilde bulmak mümkün olur.
Windows'da. Klasör. ve. Dosya. Kavramı Dosyaların. Özellikleri
Önceki bölümlerde anlatıldığı üzere, bilgisayar sisteminin temel yapı taşları klasör ve dosyalardır. Klasörler sadece diğer klasör ve dosyaları içinde barındırma görevi görürken, dosyalar bilgisayarda akla gelen her şeyi yapan elemanlardır.
Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya adı verilir. Dosya içerisindeki bilgi; resim, yazı, çizim, ses gibi her şey olabilir. Yazılımlar ürettiği bilgileri dosyalarda saklar. Bir dosya ismi 3 kısımdan oluşur.
Dosya uzantısı, bilgisayar sistemindeki dosya ve uygulamaların hangi program veya işletim sistemiyle çalıştığını gösteren son takılar. Dosyaların uzantıları, dosya isminden nokta (.) ile ayrılır. Örneğin; standart bir Microsoft Excel dosyasının adının sonunda ".xls" veya ".xlsx" uzantısı olur.
Birbirine benzeyen dosyaları ya da alt klasörleri bir arada tutmak için yan bellekler üzerinde oluşturulan manyetik alanlara klasör (Folder) denir.
İlgili 33 soru bulundu
Dosya, bilgisayar dilinde “içerisinde bilgi bulunan kaynak” demektir. Bilgisayarda oluşturulan verilerin, programların ve buna bağlı hizmetlerin çalışabilmesi için gereken veri parçalarının saklandığı veri yapısıdır. Tıpkı kağıda yazı yazmak gibi, bilgi işleyen cihazlar da gerekli yazıları dosyalar içine yazarlar.
Bilgisayarlarda dizin ya da klasör, dosya sisteminde diğer bilgisayar dosyalarına referans kayıtları tutan bir kataloglama yapısıdır. Benzer dosyalar aynı dizin altında saklanarak organize edilirler. Bir dizin içerisinde bulunan diğer bir dizine alt-dizin ya da alt-klasör adı verilir.
Ortak bir özelliğe sahip dosyaları bir arada bulunduran birimlere klasör (dizin) denir. Dosya nedir? Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya adı verilir. Dosya içerisindeki bilgi; resim, yazı, çizim, ses gibi her şey olabilir.
Yeni klasörü oluşturmak istediğiniz yere gidin ve Yeni Klasör'e tıklayın. Klasörünüzün adını yazın ve Enter tuşuna basın. Belgeyi yeni klasöre kaydetmek için, Dosya > Farklı Kaydet'e tıklayın, yeni klasöre göz atın ve Kaydet'e tıklayın.
Bilgisayarlarda bilgilerin (verilerin) saklandığı birimlere dosya adı verilir. Dosyalar, içerisinde saklanılan verilerin tipine göre metin, resim, video, ses dosyası olarak adlandırılır. Dosyaların isimleri ve içeriklerini anlatan ve dosya isminden nokta ile ayrılan dosya uzantısı ve ikonları bulunur.
➢Dosya iki kısımdan oluşur: Dosya adı ve dosya uzantısı. olamaz (LPT1, PRN, NUL, CON). Benzer özelliğe sahip dosyaları bir arada bulunduran saklama birimlere klasör (dizin) denir.
► Sürücü (Driver);
Dosya ve klasörlerin saklanabileceği ortamlardır ve alfabede bulunan harfler ile (A…Z) temsil edilirler.
Bilgisayar dosyası, sanal ortamdaki verilerin disk üzerinde saklanması için oluşturulan belirli büyüklükteki veri yapısıdır. Bilgisayarın ikincil hafıza birimlerinde bulunur. Hafıza birimi üzerinde bir başlangıç adresi ve bir de bitiş göstergesi (eof: end of file) vardır.
Görev çubuğundan Dosya Gezgini'ni açın. Görünüm > Seçenekler > Klasör ve arama seçeneklerini değiştir'i seçin.
Dosya Nedir: Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya denir. Dosya içerisinde resim, yazı, müzik gibi her şey olabilir. Yazılımlar ürettiği bilgileri dosyalarda saklar. Örneğin çizdiğimiz bir resme daha sonra bakmak istiyorsak onu bir dosyada saklamamız gerekir.
Dijital ortamlarda bilgi ve komutları kaydetmek için kullanılan birimlere dosya denir. Dosya içerisindeki bilgiler; resim, metin, çizim, ses ve video gibi içerikler olabilir. Yazılımlar sayesinde kullanıcıların ürettiği her türlü bilgi dosyalarda saklanarak kaydedilir.
Hedef klasöre sürükleyin ve fare düğmesini bırakın. Notlar: İletiyi taşımak veya kopyalamak istediğiniz klasör daraltılmış bir klasörde olduğundan görünmüyorsa, fare işaretçisini daraltılmış klasör simgesinin üzerine getirin; alt klasörler görüntülenir. İstediğiniz klasör görünene kadar bunu gerektiği gibi yineleyin.
Karşıya yüklemek istediğiniz belgelerin bulunduğu klasöre gidin. Dosyaları, SharePoint kitaplığında dosyaları buraya sürükleyin yazan yere sürükleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri