Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir? Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı müşterilerimize avantajlı TL faiz oranında getiri sağlayan ya da kurun faiz oranından daha fazla artması durumunda kur farkı korunması sunan bir vadeli mevduat ürünüdür.
Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik kapama ile kapatılarak, bakiye vadesiz hesaba aktarılacak olup yeniden vade uzatımı müşteri talebi ile yapılabilecektir.
Kur Korumalı Dövizden ve Altından Dönüşümlü Vadeli Mevduat Hesabı nedir? Kur Korumalı Dövizden Dönüşümlü Vadeli Mevduat Hesabı; USD, EUR veya GBP mevduatınızı TL'ye dönüştürerek, dönüşüm yapılan döviz kurunun getirisine endeksli olarak açılan bir birikim hesabıdır.
Vade sonu geldiğinde, TCMB tarafından ilan edilen döviz alış kuru ile hesap açılışındaki döviz alış kuru karşılaştırılır. Vade sonundaki kur getirisi hesabın faiz getirisinden yüksekse kur getirisinden yararlanılır. Vade sonundaki kur getirisi hesabın faiz getirisinden düşükse hesabın faiz getirisinden yararlanılır.
Dövizden Dönen/Altından Dönen Müşteriler için Kur Korumalı Vadeli TL Hesap ile döviz ve altın birikimlerinizi İş Bankası'nın sunduğu faiz oranlarıyla değerlendirebilir, olası kur değişimlerine karşı birikimlerinizi koruyabilirsiniz. Yurt içi yerleşik gerçek kişilere ve tasarruf grubunda açılabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Nedir? Yatırımlarınızı vadeli mevduatta değerlendirirken TL/USD/EUR döviz cinsleri arasında alım/satım yaparak, piyasadaki değişikliklere göre parite fırsatlarından faydalanmanızı sağlayan bir hesap türümüzdür.
Bu hesap türü, Türk Lirası'ndaki değer kaybından endişe duyanlar için mantıklı bir seçenek olabilir. Döviz kuru hareketlerini öngörmekte zorluk çekenler için: Kur korumalı mevduat hesabı, döviz kuru hareketlerini öngörmekte zorluk çekenler için mantıklı bir seçenek olabilir.
Fiziki Altın Dönüşümlü Kur Korumalı TL Katılma Hesabı (FATSİ) Nedir? Yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişi müşterilerimizin yastık altındaki altınlarını ekonomiye kazandırarak kur riskine karşı koruyan aynı zamanda müşterilerimize hesap açılışında peşinen ilave getiri imkânı sunan bir hesap türüdür.
Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile TL birikimlerinizi kurdaki değişimlere karşı korurken, aynı zamanda TL mevduatınıza faiz almaya devam edebilirsiniz. Bu üründe, vade sonunda, kur artışı ile TL mevduatınıza sunulan faiz oranı kazancı karşılaştırılır.
*Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin, 31.12.2021 tarihi ile 31.03.2023 tarihleri arasında bankalarda bulunan dövizlerini kur korumalı mevduat hesabına dönüştürebilmeleri mümkün iken, 20 Ağustos 2023 tarihinden itibaren sadece 30 Haziran 2023 tarihi itibariyle bankalarda bulunan döviz hesaplarını kur korumalı mevduat ...
Vade sonu koşulu nedir? Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik olarak kapatılacaktır. Bakiye vadesiz hesaba aktarılacak, yeniden vade uzatımı yapılmayacaktır.
Cevap: Bu hesaplarda esas alınacak vade başı/vade sonu kuru olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın saat 11'de açıkladığı USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY döviz alış kurları kullanılacaktır. Vade sonunda kur farkı desteğinin tamamı hesap sahibine aynı gün ödenecektir.
Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik olarak kapatılarak, bakiye vadesiz hesaba aktarılacaktır. Vade başındaki temdit türü tercihinize göre veya vade sonunda talep etmeniz durumunda, hesabınızı yenileyebilirsiniz.
8'nci maddede yer alan bilgiye göre, kur korumalı TL mevduat hesabının belirlenen vadeden önce kapatılması durumunda, eğer güncel kur vade başındaki kurdan yüksekse, Hazine tarafından hesap sahibine bir ödeme yapılmayacak.
Hesap açılışında referans kur olarak seçilen döviz cinsine göre TCMB tarafından ilan edilen saat başı döviz alış kurlarından saat 11:00 kuru açılış kuru olarak kullanılacaktır. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşerek faiz hakkı ortadan kalkmaktadır.
Özellikle hangi bankaların altın faiz oranı fazla sorusunun cevabı olarak, Odeabank, Burgan Bank ve İNG bank altın hesapları ilk sıralarda.
Kur korumalı mevduat hesabı , Türk Lirası'nın vade sonunda dolar, euro veya sterlin gibi dövizler karşısında faiz oranından daha fazla artması durumunda aradaki fark ödenmesini gerektiren, rekabetçi bir mevduat üründür.
Bankalarla piyasa arasındaki kur makasının açılması, kur korumalı mevduatta (KKM) yatırımcının zarar etmesine neden oluyor.
Döviz hesabı açmak genel anlamda birikim yapmak veya paranızı piyasadaki dalgalanmalara karşı korumak için mantıklı bir çözüm olabilir. Öte yandan döviz ile iş yapıyorsanız ödeme veya para transferi işlemleriniz için de yabancı para biriminde hesap açmanız gerekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri