1- Özel eğitim okullarında 50 öğrenciye kadar 2, 50-100 öğrenciye kadar 2, 51 ve daha fazla öğrenci için 3, 2- Diğer okullarda 100 öğrenciye kadar 2, 50-101 ve üzeri öğrenciye kadar 3 belletici görevlendirilmesi esastır. okul yönetimince hazırlanacak nöbet çizelgesine göre nöbet tutmakla yükümlüdürler.
(2) Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokullarında evci çıkacak öğrenciler okul yönetimince velilerine teslim edilir. MADDE 31- (1) Yatılı öğrencilere pansiyonda nöbet görevi verilir.
Belletici öğretmenlerden nöbet tutacaklar okul yönetimince belirlenir. Nöbet 24 saat sürer. Nöbetçi belleticiler gece pansiyonda kalırlar. Diğer belleticiler ise olanaklar ölçüsünde isterlerse pansiyonda kalabilirler.
Pansiyonlarda görevli nöbetçi öğretmenin görev ve sorumlulukları şunlardır; a) Pansiyonda kalan öğrencilerin ders saatleri dışında eğitimleri ile ilgilenmek ve gerektiğinde derslerine yardımcı olmak. b) Gece bekçilerini veya güvenlik görevlilerini kontrol etmek.
MADDE 38- Pansiyon işleri müdür yardımcısı tarafından yemekhane ve mutfak işlerine yardımcı olmak üzere, yatılı öğrenciler arasından, bir günde en fazla dört öğrenci nöbetçi olarak görevlendirilir.
İlgili 35 soru bulundu
okul yönetimince hazırlanacak nöbet çizelgesine göre nöbet tutmakla yükümlüdürler. Erkek öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda bayan, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı pansiyonlarda ise aynı anda hem erkek hem bayan belletici görevlendirilmesine özen gösterilir.
-Pansiyonda kalan tüm öğrenciler arasında sevgi – saygı esastır. Kimse bir diğerine baskı yapamaz. -Belletmen ve görevlilere saygılı davranır. -Başkasına ait eşyayı izinsiz alamaz, kullanamaz -Okul dışından pansiyona yiyecek, içecek siparişi verilemez. -Pansiyona yabancı kişiler çağrılamaz / konuk edilemez.
Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 56 saati geçemez. (2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez.
118 BELLETİCİLİK % 25 FAZLA : Özel öğretime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda, yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için ödenecek ek ders ...
(6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez.
Gelecek yıl paralı yatılı okuyacak öğrencilerin ödemesi gereken tutarlar bu yıla göre yüzde 142 daha fazla olacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için pansiyon ücretleri; ilkokul, ortaokul ve liselerde 11 bin 500 lira, özel eğitim okullarında 15 bin 500 lira, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında 12 bin 900 lira olarak ...
g) Hafta sonu belleticilik görevi yanında DYK görevi de olan öğretmenlere iki görevi de fiilen yapmaları durumunda, iki görev içinde ayrı ayrı ücret ödenebilecektir.
*2023 Yıllı Pansiyon Yemek Tabela ücreti 21,45 TL' dir.
3- Vekiller dâhil okul yöneticilerine, okulun bulunduğu ilçe dışında görevli bulunan öğretmenlere belleticilik görevi verilmez. 4-Okul yönetimlerince, nöbetçi öğretmenlerin ve belletici öğretmenlerin görevleri mevzuatına uygun olarak ayrı ayrı açıkça belirtilerek kendilerine yazılı olarak tebliğ edilecektir.
Buna göre, öğretmenlere, doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden 2 yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmeyecek.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda öğrenim gören 108.184 parasız yatılı öğrencilere toplam 4.932.108,56 TL tutarında harçlık ödemesi yapılmıştır.
Belleticiler, haftada en çok üç gün nöbet tutarlar. Nöbetçi belleticiler gece pansiyonda ve yatakhanede yatarlar.
Belletmen öğretmen ne demek sorusu, eğitim kurumlarında etüt ve ders zamanlarını kontrol eden kişi, olarak yanıtlanabilir. Öğrencilerin okul dışı zamanlarını planlayan kişilere verilen mesleki bir unvandır. Gözetmen öğretmen anlamına gelen bu unvan, okul yurtlarında ders dışı etkinlikleri düzenler.
"Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir."
Gece Nöbetine 5 Saat Ek Ders Ücreti Verilecek.
" hükümleri nedeniyle Belletici olarak sadece kadrolu öğretmenler görevlendirilebilmektedir.
Puan aylık olarak verilir. 1 nöbet de tutsanız 8 nöbet de tutsanız erkekler için 1, bayanlar için 2 puan verilir. Ekim ayında hiç nöbet tutmazsanız ekim ayı için puan alamazsınız.
Belleticinin görevleri;
ç) Hastalanan öğrencilerin durumunu yöneticilere bildirmek. d) Disipline ilişkin olayları yurt müdürüne zamanında bildirmek. e) Gerektiğinde verilen nöbet görevini yapmak. f) Göreviyle ilgili müdür/müdür yardımcısını vereceği diğer işleri yapmak ile görevlidir.
(2) Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Saymanlığı tarafından toplanan %12'ler, Bakanlığın uygun göreceği pansiyonların her türlü giderlerini karşılamak üzere gönderilir. Gönderilen bu paralar %12 kesilmeden hesaba alınır.” ifadeleri yer almaktadır.
ifadesi ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 10. maddesinde yer alan "...okulda görevli öğretmenlerden...? ifadesinden, tüm branşlardaki öğretmenler anlaşılacak ve ana sınıfı öğretmenleri ile rehber öğretmenlere de belleticilik görevi verilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri