Drama eğitimi çocukların ezbere dayalı eğitimden uzaklaştırılarak tamamen hayal gücüne ve yaratıcılığa bağlı bir eğitim almasını amaçlayarak hazırlanmış derslerden oluşmaktadır. Bu yöntemle çocukların gelişimine hızlı bir şekilde katkı sağlamaktadır.
Drama eğitimi çocukların ezbere dayalı eğitimden çıkarılmasını amaçlayarak, hayal gücüne ve oyunlara dayalı bir şekilde eğitim almasını sağlar. Bu yöntemle çocukların gelişimine hızlı bir şekilde katkı sağlamaktadır. Drama eğitiminde yaş sınırı bulunmamaktadır.
Drama Tarihi, İletişim, Doğaçlama Eğitimi, Duyu Gelişimi, Rol Yapma ve Oynama, Yaratıcılık ve Hayal Gücü, Dramatik Oyunlar, Etkileşim, Sahne Çalışmaları, Oyun, Dans ve Müzik, Duyu Gelişimi ve Dekor/Kostüm Kullanımı, drama dersi konularını oluşturur.
Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı eğitimine, eğitim sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen, lise ya da dengi eğitim düzeyinde okuma yazma bilen kişiler katılabilir. Bu kişiler arasında öğretmenler, eğitim danışmanları, idari personel veya öğrenci velileri gibi farklı meslek gruplarından olabilir.
Drama, iletişim becerilerini, ekip çalışmasını, diyalogu, müzakereyi ve sosyalleşmeyi destekler. Hayal gücünü ve yaratıcılığı uyarır, insan davranışları ve empati hakkında daha iyi bir anlayış geliştirir. Drama eğitimi alan kişiler, eleştirel düşünebilir ve daha bilinçli kararlar alabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Drama eğitimi, okul öncesi olarak 4 ve 6 yaşları arasında olan çocuklarda başlanabilir. Özellikle 7 yaş öncesi drama eğitimine başlamak çocukların gelişim dönemi olduğu için çok yararlı olacaktır.
Dört temel dil becerisini (konuşma, dinleme, okuma, yazma) ve olumlu iletişim becerilerini geliştirir. Kelimelere karşı takdir duygusu geliştirmeyi sağlar. Diksiyon ve nefes eğitimleri için teşvik edicidir. Ezber becerisini artırırken; ezbere dayalı eğitimden hayal gücüne dayalı eğitime geçmeyi de sağlar.
Kişinin kendini tanıması, sahip olduğu enerjiyi doğru kullanması öğretilir. Olayları farklı açıdan görmenin yolları hakkında ipuçları vererek, yeni davranışlar geliştirilmesini hedefliyor. Yaratıcı drama kursu; empati duygusuna odaklanıyor ve kendi ve çevresi ile ilişkilerinde farkındalık kazanmasını sağlıyor.
Yetişkinler için drama eğitimi, yaratıcılığı teşvik eden, iletişim becerilerini geliştiren ve kişisel büyüme sağlayan önemli bir eğitim yöntemidir. Drama, tiyatro ve oyunculuk tekniklerini içeren interaktif bir süreçtir.
4-6 yaş çocuk drama kursu süresi, 32 hafta 32 saat, 7-9 yaş yaratıcı drama kursu MEB onaylı eğitim süresi, 32 hafta 32 saat, 10-12 yaş çocuk drama eğitimi süresi, 32 hafta 96 saat, 13-14 yaş çocuk drama eğitimi süresi, 32 hafta 108 saat olarak planlanmıştır.
Drama eğitimi öğrencilerin sosyal gelişimlerini destekler. Sözel ve bedensel ifade iletişim kurabilme, anlama-dinleme kavrama ve sorun çözme becerileri kazandırır. Çocukların hem yaratıcılıklarına hem de düşünsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlar.
Klâsik bir drama çalışmasında olması gereken aşamalar şunlardır: ısınma, oynama (pantomim ve rol yapma), doğaçlama, oluşum ve değerlendirmedir.
Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Eğitim ve sınav 45 Gün sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
Öğretim elemanlarının, drama dersini verecek öğretmenlerin kimler olacağı konusunda kesin bir birliktelik bulunmamaktadır. Genellikle, “drama öğretmenliği olmalı ve sınıf öğretmenleri ile okulöncesi öğretmenleri vermelidir” görüşü hakim olmaktadır.
Yaratıcı Drama egzersizi, Yaratıcı Drama Eğitmenleri açabilir. Yaratıcı Drama Eğitmeni olmak için de geçerli bir sertifikanız olmaktadır. En az 320 saat eğitim ile bu sertifikaya sizlerde sahip olabilirsiniz. Kamu Üniversitesi Onaylı, Eğitmenlik Belgeleri ve sertifikaları ile egzersiz açabilirsiniz.
Öğrencilere rol dağıtımından sonra, öğrenciler konu hakkında gerekli araştırmaları yaparlar ve aldıkları rollerle örtüştürürler. Ertesi gün sınıfta, araştırılan ve anlatılan olayın gereklilikleri çerçevesinde her öğrenci kendi rolünü doğaçlama olarak oynar. Rol oynama etkili bir öğrenme tekniğidir.
Doğaçlama tekniklerini kullanan bir tiyatro tarzıdır. Karakterler, temaya uygun olarak çeşitli hareketler yapar ve duygularını ifade eder. Dürüstçe tepki vermeyi, sorumluluk almayı ve stressiz bir ortamda eğlenmeyi sağlar. Yaratıcı Drama, çocukların hayal güçlerini serbest bırakmalarına yardımcı olan bir etkinliktir.
Çocuk drama eğitimi fiyatları 2500 ila 3000 TL arasında değişebilir. Bu kurslar genellikle MEB standartlarına uymaya çalışır, eğitmen kadrolarını geliştirmeyi hedefler ve öğrenci sayısını artırmak için çaba gösterir.
Dramatik, içinde çatışma ve eylem gibi iki önemli öğeyi gerektirir ve yaratıcı drama alanındaki bir katılımcının eylemi, canlandıracağı bir rol içerisinde ortaya çıkar. Dramatik, insanda içsel bir yaşantının olması durumudur.
Drama veya Dırama (Yunanca: Δράμα), Yunanistan'da Doğu Makedonya bölgesinin en büyük şehri ve aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezidir.
Drama eğitimi çok eski zamanlara dayanmakla beraber günümüzde çok popüler bir hale gelmiştir. Drama eğitimi çocukların ezbere dayalı eğitimden çıkıp, hayal gücüne ve oyunlara dayalı bir şekilde eğitim almasını sağlar. Çocukların gelişimine çok hızlı bir şekilde katkı sağlamaktadır.
Drama Etkinlikleri Çocukların Farkındalıklarını Artırıyor!
Drama etkinlikleri okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamına kendilerini fark etme, farklılıkları sorgulama ve keşfetme, değerlendirme ve analiz yapabilme, uyum gösterebilme ve hayal etme gibi beceriler kazandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri