4) Bir dersten (F0) harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır ve AGNO hesabına katılır. 5) G (Geçer) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir ve AGNO hesabına katılmaz.
b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.
proje çalışmalarını teslim etmeme durumunda öğrenci sınav, proje ve performans notları bölümüne "G" (Girmedi/Getirmedi) yazılmalıdır. ➢ Bu ekranda kayıt yetkisi okul müdürlükleri/öğretmenlerdedir.
Sayfa altında "G:Girmedi" şeklinde yazar. Performans ödevi verildiyse ve siz ödevinizi teslim etmediyseniz bu şekilde yazmış olabilirler. 0 anlamına gelir bir diğer deyişle.
Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
İlgili 18 soru bulundu
G (Geçer) notu, başarı notu ilgili bölüm/programca G/K olarak belirlenmiş bir dersi başarıyla tamamlamış olanlara; K (Kalır) notu ise o dersten başarısız olanlara verilen nottur.
Hayır bir belge almanıza engel değil sadece "Girmedi veya Getirmedi" anlamına geliyor ve 0 olarak değerlendiriliyor G harfi. Ortalamanıza etki eder yani.
Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır. *Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlık nedeniye sınıfta kalan öğrenciler o öğretim yılı okula devam ettirilmez.
2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde okullarımızdaki sınav, proje ve performans görevlerine mazeretsiz girmeyen öğrencilerin puan girişlerine "G" harfi girilecektir. Sürekli devamsız olan öğrenciler için ise "G" harfi yazılmayacaktır.
Hectopat. Evet, 0 olarak sayılıyor.
Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak. Bunlar hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek.
(4) Herhangi bir dersten F notunu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır.
C: Devamsız sayılan öğrenciler o derse ait yarıyıl sonu sınavına alınmaz. Devamsızlık nedeniyle başarısız olunan ve/veya yaz döneminde alınan dersler için bütünleme sınavı hakkı verilmez.
Bugün müdür yardımcısı hem yazılı notlarına hem de ders etkinliklerine katılımlarına (G) yazılması gerektiğini söyledi. Sürekli devamsız öğrencilere G yazılmaz.
Fakültemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
*Mazeretsiz olarak yazılı/uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere; yazılı ve ders içi etkinlikler bölümlerine G (Girmedi) harfi yazılmalıdır.
Öğrenci keyfi gelmiyorsa G yazın. Eğer öğrenci birinci yazılılara girmiş ancak sonrasında hastalığından dolayı gelemiyorsa ve hastanede yattığına dair ya da okula gelemeyeceğine dair heyet raporu vs. varsa Birinci yazılı notu verilir, performans notu verebilecek tanıyorsanız da performans notu verilir.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
Kiznaiver dedi: Performans sınavına girmediyseniz G yazabilir. Yalnız diğer sözlüyü girmemiş daha. Derse katılmamanızla bu G'nin alakası yoktur.
Teşekkür belgesi almak isteyen öğrencilerin Türkçe ve Matematik dersleri ortalaması en az 3 olmalıdır.
Ortalama puanlarının dışında tüm derslerden başarılı olan öğrenciler dönem ortalamalarının en az 70 puan alması halinde teşekkür belgesi almaya hak kazanacak. Dolayısıyla tek dersten zayıfı olan veya diğer bir ifadeyle 50.00 altında notu bulunan öğrenciler Takdir ve Teşekkür Belgesi alamazlar.
Karnesini almak için bekleyişte olan milyonlarca öğrenci bir yandan da takdir, teşekkür alıp alamayacaklarını merak ediyor. 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrencinin başarı puanı takdir veya teşekkür belgesi almaya yeterli olsa bile bu belgeyi almaya hak kazanamaz.
Özürsüz devamsızlık süresi 5 günden fazla olan öğrenciler belge alamazlar. 1. dönem karne ortalaması 70,00-84,99 arası olan öğrenciler teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanlar ise takdir belgesi alacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri