Dri-FIT Kumaş Nedir? Sporcunun oyun anında terlemesi ile oluşan buhar ve ter kumaşın yüzeyine doğru terleyerek hızlı kurmasını sağlayan, yüksek performanslı, mikrofiber, polyester bir kumaştır. Sporcunun yüksek hareket kabiliyeti sağlayarak oyuna odaklanması konusunda %100 olanak sağlar.
Nike Dri-FIT teknolojisi, kuru kalmana yardımcı olmak için tasarlanmış yenilikçi bir polyester kumaştır. Böylece rahatlıkla daha uzun süre ve daha sıkı bir şekilde çalışabilirsin.
Dri-Fit Kumaşların Ter Emici Sistemi
Mikro fiber özellikler, kumaşa geçen ter ıslaklığını oldukça seri bir şekilde emerek kumaşın tüm yüzeyine dağıtır ve hızlı bir şekilde buharlaşmasını sağlar. Böylece kişi terlese de kumaş ıslak olarak tenine yapışmayarak rahatsızlık hissi vermez.
Ayrıca, Dri-Fit kumaşları, nemi cilde yakın bir alana çeker, böylece vücut sıcaklığı dengelenir ve serin kalmanız sağlanır.
Modal kumaş, kayın ağacından elde edilen bir kumaş türüdür. Buna bağlı olarak içerisinde yüksek oranda selüloz bulunmaktadır. Modal kumaş içeriği tamamen doğal olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. Giyim sektöründe pamuklu kumaşlara benzer şekilde çok fazla tercih edilir.
İlgili 37 soru bulundu
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Spor yaparken özellikle tercih etmeniz gereken kumaş türleri, likralı ve polyester kumaşlar olmalıdır. Bu kumaş türleri vücudunuzdaki teri tutmaz, çabuk bir şekilde kurur ve esnek olmasıyla da hareket özgürlüğünüzü artırır.
Mevsime uygun, doğru kumaş
Yaz ayında keten, pamuk gibi hava alan kumaşlar; kış ayında ise yünlü ve kalın kumaşlar tercih etmeliyiz. Görece daha ucuz olan ve yüksek polyester kullanılan takım elbiseler hava almadığından terletir ve ütüsü çabucak bozulur.
Sentetik bir yapıya sahip olan elastan kumaş terleten bir kumaştır. Polyester likralı olan kumaş ise ter tutmayan özelliklerde üretilebilir. Ancak polyester genellikle terleten ve hava almayan bir sentetiktir. Farklı liflerle karıştırılan likra kumaşların nefes alan daha özel bir yapıya ulaşması mümkündür.
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
Regular fit, klasik bir kesime sahiptir ve beden ölçülerine göre yapılan bir giyim tarzıdır. Slim fit ise, daha modern ve dar kesimli bir stildir. Slim fit kıyafetlerin dar kesimli olması, vücudun hatlarını ön plana çıkarır ve daha sportif bir görünüm sağlar.
Vücudu saran özelliğe sahip olan slim fit, bedene tam oturan kalıbı ifade eder.
Nike Therma-FIT teknolojisi, vücudunuzun doğal ısısını soğuk hava koşullarında korumaya yardımcı olur. Geri Dönüştürülmüş Kabuk ve Yalıtım. Yalıtım ve Nike Repel hava koşullarına dayanıklı kumaş, %100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretilmiştir.
Kalitesiz kumaş nasıl anlaşılır? Elde sıkıştırdıktan sonra doğal kırışıklık dışında kağıt gibi keskin çizgiler şeklinde hızlı buruşan, esnedikten sonra eski şeklini almayan veya yüzeyinde renk farklılıkları olan kumaş kalitesiz kumaştır.
Hemşire formaları; genel olarak en yüksek pamuk oranında, viskon ve likra karışımı ile üretilirler. Ürünün rahatlığıyla kumaş seçiminin doğrudan ilgili olduğu düşünülürse, pamuk yoğunluğunun üst seviyede olması avantaj sağlar. Pamuklu kumaş yazın terletmez, kışın ise sıcak tutar.
Dry Touch kumaş, özel bir teknolojiyle üretilerek hızlı kuruma özelliği kazandırılmıştır, bu sayede terlemeye karşı etkili bir çözüm sunar ve kullanıcının kuru ve konforlu kalmasına yardımcı olur.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Takım elbisede en çok kullanılan kumaş yündür. Yün, doğal liflerden yapılır ve bu nedenle çok nefes alabilir giysiler yapar. Hem sıcak hem de soğuk iklimler için uygundur. Dayanıklılığı göz önüne alındığında, bir yün takım elbise, iş kıyafetleri için en popüler seçimdir.
Yazlık elbise kumaşları arasında en popüler ve tercih edilen kumaş pamuktur. Pamuk, hafif, nefes alabilen ve doğal bir kumaş olması sebebiyle yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir. Pamuklu kumaşlar, sıcak günlerde vücut ısısının dengelenmesine yardımcı olur ve terlemeyi azaltır.
Yün Kumaş: Sıcak tutan, yumuşak, esnek ve yüksek su tutma kapasitesine sahip bir kumaştır.
Tayt ve body vücudu saran giysiler olduğu için kumaşın likralı olması tercih nedenidir. Likralı kumaşlar esneme özelliğinden dolayı bedenin her hareketine uyum sağladığından rahat ve kullanışlıdır.
Pamuklu kumaşlar teri dışarı atamadığı için vücutta üşüme hissi yaratıyor ve çoğunlukla aktiviteler sonrası hastalanma ihtimaliniz artıyor. Sentetik spor kıyafetleri ise hafif, esnek ve nefes alabilen yapılarıyla size maksimum hareket özgürlüğü sağladığı gibi terinizi vücutta tutmayarak dışarı atıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri