DSL ışığı, modeminizin telefon hattı ile bağlantısını gösterir. DSL ışığı yanıyorsa modemimiz telefon hattından sinyal alıyor demektir. Ancak bu internete bağlı olduğumuz anlamına gelmez. İnternete bağlanmak için modeminizin aynı zamanda IP adresi, ağ geçidi ve DNS sunucusu gibi bilgileri de alması gerekir.
DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. İnternet bağlantısı kurulamamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır.
DSL Işığının sürekli olarak yanıp sönmesi ise internetin bir veya daha fazla cihaz üzerinde kullanıldığı anlamını taşır.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
İlgili 28 soru bulundu
“DSL ışığı yanıyor ama internet yok sorunu” çözümü için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Modemi Yeniden Başlatın: Modeminizi kapatın, prizden çıkarın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin. Ardından modemi tekrar prize takın ve açın. Modem, yeniden başlatıldığında bağlantı sorunları düzelebilir.
- DSL Işığı Yanmıyor
Işık yanmıyorsa, modem kontrol edilmeli. Modemin hat kablosu takılmamış veya çıkmış olabilir. Bu gibi bir durumda, modemin fazla ısınması veya alınan hizmet için uygun olmaması gibi durumlarla da karşılaşılabiliyor.
DSL ışığı yeşil yanıyorsa VDSL düzgün olarak çalışıyordur. DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır.
İngilizce ''Digital Subscriber Line'' açılımı ile bilinen DSL'in Türkçe çevirisi ise ''Dijital Abone Hattı''. Modem üzerinde yer alan DSL ışığı, internetin olup olmadığını gösteren ana ışık olarak konumlanıyor.
DSL ışığı sabitlenmiyor ise o elemanın kestiği kabloya yaptığınız bağlantının sağlam olup olmadığıni kontrol edin. İki kablonun birbirine değmeyecek şekilde ve oynamayacak şekilde bağlı olduğuna emin olun. Modemin arkasında bulunan reset butonuna basılı tutarak fabrika ayarlarına dönmesini sağlayın.
Modem arızaları çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. İnternet hızınız düşebilir, bağlantınız sürekli olarak kopabilir veya modem tamamen çalışmayı durdurabilir. Bunlar arızanın tipik belirtileridir ve genellikle bir sorunun var olduğunu gösterir.
Güç ışığı: Modemin açık olduğunu ve güç aldığını gösterir. DSL ışığı: ADSL veya VDSL hattı bağlantısı olduğunu ifade eder. Internet ışığı: Internet bağlantısı olduğuna dair bilgi verir. WiFi ışığı: Kablosuz bağlantının açık olduğunu gösterir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Adsl modemi açtığınızda servis sağlayıcınız ile bağlantı işlemi gerçekleşir. Eğer modeminiz servis sağlayıcıya düzgün şekilde baplanırsa ADSL ışığı sabit yanar. Fakat Servis sağlayıcı ile sizin adsl modem arasında bir sorun oluşursa o zaman modem üzerindeki adsl ışığı yanıp söner.
DSL ışığı turuncu yanıyor. Neden? Altyapınız ADSL'den VDSL'e geçmiş demektir.
Modeminizin DSL Işığı yeşil yanıyorsa ADSL, Turuncu yanıyorsa VDSL hatta çalıştığını ifade eder.
Power: Modeminizin güç ışığıdır. Sabit olarak yeşil yandığında modeminizin hazır olduğu anlamına gelir. eğer yanıp sönüyorsa modeminiz başlatılıyor demektir. Hiç yanmıyorsa modeminizde güç bağlantısı olmadığı anlamına gelir. İnternet: İnternet ışığınız sabit olarak yeşil yanıyorsa modem ISS'den IP almış demektir.
Türkçeye “Dijital Abone Hattı” olarak çevrilen DSL teknolojisi, ses hizmetine müdahale eden telefon hatları üzerinden veri ileten bir veri iletişim teknolojisidir. DSL, uzak erişimin geleceği (The Future of Remote Access) olarak da adlandırılmaktadır. İlk olarak 1997 yılının ortalarında kullanıma sunulmuştur.
DSL ışığı, internet erişimini sağlayan bağlantı hattıdır. DSL ışığının düzenli olarak yanıyor olması gerekir. DSL ışığının yanması, modeme bağlı olan DSL kablosunun sorunsuz bir şekilde çalıştığını gösterir.
İnternet bağlantısı için gerekli verileri sağlayan bu cihazlarda yeşil renkte yanarak interneti sorunsuz aldığınızı gösteren bir ışık yer alır. Modem internet ışığı olarak adlandırılan bu yeşil ışık bazı durumlarda yanıp sönebilir bazen de tamamen kırmızı bir ışığa dönüşür.
Modem internet ışığı, bazı durumlarda yanıp sönmesi normal bir durum olabilir. Örneğin, internet trafiği yoğun olduğunda veya modem arızalarını gidermek için modem kendini yeniden başlatırken bu ışık yanıp sönüyor gibi görünebilir.
DSL ışığı yanıp söndüğünde internet ışığı gelmez. Eğer DSL ışığı sabit yanıyorsa ve internet ışığı seri şekilde yanıp sönüyorsa modem çalışıyor demektir.
İnternet bağlantınızın hızı sürekli değişebilir, ara sıra bağlantı kopmaları ya da sinyal yetersizliği olursa sorun modeminizdedir. Bu nedenle cihaz değişikliği yapmanız gerekebilir. Modemin LED'i yanlış renk ya da hiç yanmıyorsa sorun giderme bilgileri için internet servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.
Modeminizde Wİ-Fİ ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
ADSL teknolojisi, bakır kablo altyapısı, dağıtım Switch'leri, omurga cihazları ve Router cihazları aracılığı ile veri aktarımı yapan bir ağ teknolojisidir. Günümüz teknoloji dünyasında hâlâ aktif şekilde kullanılan ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), Türkçede asimetrik sayısal abone hattı anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri