İsa (as) da dahil olmak üzere tümünün kendisine döneceğini bildirmektedir. "Allah'a dönmeleri" ölmeleri olarak anlaşılmaktadır. Bu da, Hz. İsa (as)'nın da kıyamete yakın dönemde yeryüzüne tekrar geldikten sonra ölümünün gerçekleşeceğine bir işaret olabilir.
Bazı ayetlerde işaret olmakla beraber sarahat yoktur. Sahih hadislerde ise; Hz. İsa'nın kıyametten önce, yeryüzüne ineceği, Mehdi ve Deccal'in bulunacağı bir zaman ve coğrafyada bir müddet kalıp sonra vefat edeceği bildiriliyor.
Bu ayetlerden de açıkça anlaşıldığı gibi Hz. İsa hayattadır, ruhu henüz kabzedilmemiş ve eceli gelmemiştir. O'nun dünyada göreceği daha birçok hayırlı ve mühim işleri vardır. Yeryüzüne inecek ve vazifesini ifa ettikten sonra o da her nefis gibi vefat edecektir.
Yine sahih kaynaklarda Allah Resûlü'nden rivayet edildiği üzere, İsa (a.s.), Şam 'ın doğusunda beyaz bir minare üstüne inecek ve Deccal'ı öldürecektir. Tabii olarak ruhu cesedinden ayrılanın semadan cesedinin inmesi düşünülemez. Diriltilecek olursa da kabrinden kalkmalıdır.
Rivayetlere göre Hz. İsa, âhir zamanda tekrar yeryüzüne inecek ve ümmet-i Muhammed'den olacaktır. Günümüz İncillerine baktığımızda bu konuda tutarlı, üzerinde ittifak edilmiş bir görüş bulmak mümkün değildir.
İlgili 34 soru bulundu
İsa'nın onunla birlikte (Ravza-yı mütahhara içinde) defnedileceği bilgisi verilmiştir.” Tirmizi'nin bu hadis için “hasen-garib” ifadesini kullanması (a.g.y), rivayetin zayıf olduğuna bir işarettir.
(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
Habib-i Kibriya Efendimiz Hatemü'l Enbiya olduğu için, onun dünyayı teşrifiyle peygamberlik kapısı kapanmıştır. Bu bakımdan, Hz.İsa (as) peygamber olarak değil, velayet yönüyle tekrar dünyaya gelecektir.
Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nde Hz. İsa'nın mezarının yer aldığına inanılıyor. Hristiyanlık inancına göre Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra burada defnedildi.
Deccal, kıyamet günü yaklaştığında ortaya çıkacağı ve insanları doğru yoldan ayıracağı, onlara yalanlar söyleyip kandıracağı, güç gösterileri (yağmur yağdırmak, rüzgar estirmek gibi) yaparak onları kendi tarafına çekmeye çalışacağı ifade edilmektedir.
Filistin Hristiyan Aramicesi: Hristiyan Galile lehçesi İsa'nın anadiliydi.
İsa, Kur'an'ın da haber verdiği üzere Yahudiler tarafından öldürülmüş değildir. Bilahare kendi eceliyle ölmüştür. Ayette Allah Teâlâ'nın katına ref edildiği haber verilen de Hz. İsa'nın bedeni değil, ruhudur.
O mübarek Peygamber (as)in gelmesindeki en önemli gerekçelerinden birisi de insanlık içinde en çok bulunan dinin Hristiyanlar, Kur'an'ı kabul etmeye en yakın cemaatinin de Hristiyan cemaati olmasıdır. Böyle büyük bir kitlenin manevi mümessili Hazreti İsa (as) olmasından dolayı, Allah onu tekrar ahir zamanda gönderiyor.
Bazı rivayetlerde ise onun yeryüzünde kırk sene kalacağı (Müslim, “Fiten”, 110, 116; İbn Mâce, “Fiten”, 33; Müsned, II, 166; III, 367; V, 364, 434-435), sonra da Hz. Îsâ'nın Şam'da nüzûl ederek onu Lüd kapısında öldüreceği kaydedilmektedir (Müslim, “Fiten”, 110; Tirmizî, “Fiten”, 59, 62; İbn Mâce, “Fiten”, 33).
İsa'nın dirilişi, Hristiyanlıkta İsa'nın çarmıha gerildiği cuma gününü izleyen pazar gününde mucizevi şekilde hayata dönmesi olayıdır.
Muhammed (s.a.v.) ise hadîsi şerîflerinde "İsa (aleyhisselam) ölmemiştir. O kıyâmetten önce size dönecektir.", "Ben Meryem oğlu İsa'nın (aleyhisselam) dünyâ ve âhirette en yakınıyım.", "Benimle İsa (aleyhisselam) arasında başka bir peygamber yoktur." buyurmuştur.
Kuran'da 93 âyette, "Meryem'in oğlu", "Allah'tan bir ruh" ya da "Allah'ın Kelimesi" unvanlarıyla veya özel ismiyle toplam 180 defa zikredilmektedir. Kuran'da İsa'nın babasız yaratıldığı, Adem Peygamberin durumuna benzetilerek vurgulanmaktadır. İsa'nın Allah'ın izniyle çeşitli mucizeler göstermiş olduğu kabul edilir.
İdris'tir. Doğmadan ölen peygamber olarak bilinir. Bir aşure gününde şahitlerin gözü önünde göğe çekilmiş ve aniden ortadan yok olmuştur.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar. Nitekim Kur'an'daki bir ayete göre Muhammed'in adı hem Tevrat'ta, hem de İncil'de geçmekteydi.
İsa, Hz. Musa, Hz. İbrahim gibi) sadece Hz. Muhammed'in resmi yok.
YHVH. Tanrı'nın Tanah'ta en yaygın kullanılan adı Tetragramaton'dur (יהוה) ve genellikle YHVH olarak yazılır. İbrani alfabesi ebcettir ve ünlü harfleri yoktur. Bundan dolayı genellikle YHVH Yahveh olarak genişletilmektedir.
Zebur ve İncil, İstanbul 2009, Matta, XX II/50; “Ama İsâ yüksek sesle bağırarak son nefesini verdi” (Markos, XV/37); “İsâ yüksek sesle: Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!
"Hz. İsa Aleyhisselam geldiği vakit, herkes Onun hakiki İsa olduğunu bilmek lazım değildir. Onun mukarreb ve havassı (yakınları ve has dostları) nur-u iman ile onu tanır.
İsa çarmıhta öldükten üç gün sonra dirilmiş ve göğe yükselmiştir. Ahir zamanda kıyamet öncesi tekrar yeryüzüne inecek, Deccal yani Mesih-Karşıtı (Anti-Christ) ile savaşacak (Armegedon) Onu yendikten sonra kendisine iman edenlerle birlikte Cennete yükselecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri