Presimizi 165 derece 13 saniye sıcaklığa ayarlayarak baskımızı yapıyoruz.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
DTF Tekstil Mürekkebi
Tekstil baskı için özel olarak tasarlanan DTF pigment mürekkebidir. Yüksek renk yoğunluğu ve geniş renk gamına sahiptir. Pamuk, kumaş, deri, yüksek elastik kumaş vb. bir çok tekstil grubu ile tam uyumludur. Yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 yıkamaya kadar dayanıklıdır.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
baskı yapabileceğiniz DTF Baskı sisteminde kesme ve ayıklama faaliyetleri ile vakit kaybetmezsiniz. Baskılarınız esnek ve kaliteli olur. Yıkamaya karşı dayanıklıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Baskılı Tişört Kaç Derecede Yıkanır? Baskılı tişörtler genellikle 30 dereceye kadar yıkanabilirler. Bu sıcaklık, baskının kalitesini korurken kumaşın renginin solmasını ve deformasyonunu önlemek için uygun bir sıcaklıktır.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
DTG'ye Kıyasla DTF Baskının Avantajları
DTG ve DTF tekniklerinin ikisi de renkli ve pamuklu kumaşlara çok çok kaliteli baskı yapabilir. DTF ise çok daha fazla kumaş çeşidi ile uyumludur. İlk yatırım maliyeti olarak kıyaslandığında DTF' Yazıcını çok çok daha avantajlıdır.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Baskı yapacağınız sublimasyon baskıya uygun ürün
Pekii, akıllarda bir soru daha var muhtemelen 'Her ürüne sublimasyon yapılabilir mi? / Hangi ürünlere sublimasyon baskı yapılabilir?' Maalesef her ürüne sublimasyon baskı yapamazsınız. Baskı yapacağınız ürünün polyester içerikli olmalıdır.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Baskı esnasında transfer kağıdı üzerinde bulunan süblimasyon mürekkep ısı presinde uygulanan ısı ve basınç altında sıvı hale geçmeden buharlaşarak baskı yapılan tişörtün yüzeyindeki polyester ipliğe yapışarak boyanmasını sağlar ve böylece süblimasyon transfer baskı gerçekleşir.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
-Derece: Başta kumaşa uygun yıkama derecesi ifade edilir. Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur. Çekmemesi için el yıkaması önerilebilir.
Beyaz kıyafetler (atlet, iç çamaşırı vb.) genellikle 60-90 derece arasında yıkanır. Bu sıcaklık, beyaz kıyafetlerin daha temiz ve daha beyaz görünmesini sağlar.
Öncelikle çok basit bir sorudan başlayalım 'DTF Baskı nedir? ' DTF baskı sisteminin esas açılımının 'Direct Transfer Film' olmasıyla birlikte biz onu 'Tekstil Baskı Makine Sistemi' olarak adlandırmaktayız. Bu sistem aklınıza gelebilecek tüm tekstil ürünlerine baskı yapabilmenizi sağlıyor.
Ofset transfer baskı, seçilen kalıbın üzerine fotografik adı verilen yöntemler ile aktarılmaktadır. Baskının yapılacağı ve yapılmayacağı alanlar arasında var olacak fark, kimyasal yol ile elde edilmektedir. Klişe yüzeyinde ise yükseklik farkının meydana getirilmemesi amaçlanmaktadır.
DTG yazıcıların baskı kalitesi ciddi manada tatmin edici. Isı transfer baskı ile karşılaştırıldığında, DTG teknolojisi ile basılan giysilerin görünümü tamamen farklı bir kalitede.
Dijital baskıda RGB renk, ofset baskıda CMYK renkleri kullanılır.
Dijital baski kitaplari yuzde 30 yuzde 40 daha ucuza satiyorlar. Sorum şu: Bu dijital baski kitaplar korsan mı? Evet korsan, bandrolsuz her kitap korsandır.
Baskı için hazırlık aşamasında kullanılacak imajların formatları, TIF, JPEG veya EPS olmalıdır. Bu çalışmalar RGB (4 renge ayrılmamış mod) değil CMYK modunda çalışılmış olmalıdır. Eğer dosya RGB formatı kaynaklıysa, CMYK moduna geçişte doğru profilde olması çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri