18 Mar DUBAİ VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır.
Dubai vatandaşlığını almak isteyen Türkiye Cumhuriyet vatandaşının öncelikle Dubai oturum iznini alması gerekmektedir. Ayrıca Birleşik Arap Emirliğine uzun süre hizmet vermiş olan kişiye Dubai vatandaşlığı verilmektedir. Karar tamamen Dubai yetkilileri sizin hakkınızda düşündüğüne bağlıdır.
-Emirlik vatandaşı bir adam Emirlik vatandaşı bir kadın ile evlenirse ülke 19.000 dolar destek veriliyor. -İhtiyacı olan Emirlik vatandaşına tek sefere mahsus borçlarını tamamen sıfırlama imkanı. -Emirlik, bütün ülke vatandaşlarının borçlarını bayram öncesinde sıfırlıyor (Bu her zaman olan bir durum değildir.
Dubai oturum izni 3 yıla kadar geçerli olmaktadır ve bu süre sona erdiğinde şartların uygulanmaya devam edilmesi halinde yenilenebilmektedir.
Başvuru sahibi ülkeye ayak bastıktan sonra ilk 30 gün içerisinde Göçmenlik Bürosu'na oturma kartı almak için başvuru yapmalıdır. Taşınmaz/mülk satın alınarak Dubai Oturum İzni Başvurusu yapmak isterseniz aylık gelirinizin en az 10.000 AED, taşınmaz yatırım tutarının da en az 1.000.000 AED olması talep edilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Tüm çiftlerin check-in sırasında geçerli bir evlilik cüzdanı ibraz etmeleri gerekmektedir. Konukların rezervasyon için kullandıkları kredi kartını otele varışta ibraz etmeleri gerekmektedir.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Dubai Avrupa vatandaşlarından vize istiyor mu sorusuna başta cevap verildiği gibi sizin vize başvurusu yapmanıza gerek bulunmamaktadır.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Dubai'de asgari ücret yoktur. Dubai asgari ücret uygulaması olmadığından Birleşik Arap Emirlikleri'nde ücretler milliyet, nitelik, deneyim, emirlik, deneyim, beceri ve diğer faktörlere bağlıdır. Dubai'de ortalama maaş ayda 21500 AED'dir yani 5853,37 Amerika Doları dolaylarındadır.
Ödenek miktarı 10.000 AED'dir. BAE'de işsizlik sigortası uygulaması bulunmamaktadır.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarına da "Emirati" denilmektedir. Dubai'de bilinen ilk yerleşim 18. yüzyıla dayanmaktadır.
Dubai şehir merkezinde 1 odalı apartman dairesi kira ücreti metrekare başına 4.000- 9.500 AED arasında, şehir dışında 2.500-5.000 AED arasında değişen tutarlar talep edilmektedir. 3 yatak odalı şehir merkezindeki Dubai kiralık ev fiyatları metrekare başına 7.000-16.500 AED'dir ve şehir dışında 5.000-14.000 AED arasında ...
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin en pahalı şehirlerinden biridir. Dubai, diğer BAE şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları bakımından daha pahalı bir şehirdir.
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Birleşik Arap Emirlikleri sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 175 vizesiz ülke bulunur.
AB ülkeleri aynı şekilde 30 günlük süre için Dubai girişte vize alabilirler. Dubai'nin vize uyguladığı ve uygulamadığı herkesin en az 6 ay geçerli pasaportla Dubai'ye seyahat etmesi gerekmektedir. Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi'ne üye ülkeler Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Suudi Arabistan'dır.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
25 yaş altı bekar bayanlar ise Dubai'ye tek başlarına seyahat edecekse Dubai seyahatleri için ek soruşturmaya tabii tutulmaktadır. Aynı zamanda eğer Türk vatandaşıysanız ancak doğum yeriniz Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Filistin ise ek soruşturmaya tabi tutulursunuz.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri