İlgili yönetmelik gereği, ikinci nüsha diploma bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. İkinci nüsha diploma üzerinde İKİNCİ NÜSHA ibaresi yer alır. İkinci nüsha diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
Diploma, diploma eki veya mezuniyet belgelerini kaybedenlere, Üniversite Yönetim Kurulunda kabulü halinde bir defaya mahsus olmak üzere bu belgelerin ikinci nüshaları verilir.
Yine aynı şekilde lise diploması da tek nüsha olarak basıldığı için yeniden çıkarılamaz, bunun yerine bir mezuniyet belgesi düzenlenir. Her ne kadar ismi farklı olsa da mezuniyet belgesi diploma ile eşdeğerdir ve resmi olarak diplomanın yerini tutar.
Lise diploması kaybolursa yapılması gereken ilk iş mezun olduğunuz okula belgenizin kaybolduğunu ve tekrar çıkartmak istediğinize dair bir dilekçe bırakmanız gerekmektedir. Ancak yeniden bir diploma çıkartma işlemi gerçekleşmemektedir. Bunun yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
(4) Kimlik ve mezuniyet bilgilerinin korunmuş olması kaydıyla, yırtılan, herhangi bir nedenle kullanılamayacak şekilde tahrip olan diplomaların/belgelerin yerine yenisi hazırlanır. Bu durumda hak sahibi, 1 ve 2 de yazan evrakları ekleyerek başvurur.
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir. Ancak diplomasını kaybeden ve başvuruda bulunan kişilere diploma yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilecekler. E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
e-Devlet üzerinden en çok yapılan işlemler arasında mezuniyet belgesi sorgulama yer alıyor. Özellikle askerlik ve iş başvurularında ihtiyaç duyulan mezuniyet belgesine e-Devlet üzerinden ulaşmak mümkün.
İkinci Nüsha Diploma Talebi
Diploması henüz düzenlenmemiş ise, ikinci nüsha olduğu belirtilen yeni bir Geçici Mezuniyet Belgesi verilir. (2) Diplomasını kaybedenler, 100 TL ikinci belge ücretinin ilgili bankaya yatırıldığına ilişkin dekont ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurur.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Diploma almaya gelirken 50 TL ile gelinmesi gereklidir. 50 Tl bedeli diplomaların asıllarını Üniversiteye verecegimiz için aslı gibidir ve mühürlenilmesi suretiyle onaylı bir örnek suretinin verilmesindedir. Aksi takdirde diplomayı aldıktan sonra diplomanın Noterden bir sayfa örneğini 276 Tl'ye yaptiriliyor.
Öğrenci İşlerinde, 35-40 senedir alınmayan diplomalar var. Diploması hiç hazırlanmamış olanlara ise yeni diplomalardan vereceğiz. Mezunlarımız okullarına gelip diplomalarını istedikleri zaman alabilir. Kendileri gelemeyenler Noter'den herhangi bir kişiyi vekil tayin edebilirler.
Öğrencinin diploması en geç 10 gün içerisinde hazırlanarak kendisine veya noter vekiline teslim edilir.
arşivde saklanıyor. istediğin zaman alabilirsin.
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.
Açık Öğretim lisesine kaydını yaptıran öğrenci, almış olduğu derslerden sınavlara girer. Başarılı olduğu takdirde lise mezuniyet diplomasını alabilir.
Diplomalar, düzenlendikleri tarihte var olan hukuki ve fiili durumu gösteren belgelerdir. Soyadı değişikliklerinin diplomanın yenilenmesi sebebi olduğuna ilişkin mevzuatta herhangi bir düzenleme bulunmamakla birlikte, hangi şartlarda diplomanın yenileneceği ise mevzuatta açıkça düzenlenmiştir.
Lise diploması hala üniversite kayıtlarında şarttır.. Üniversitenin sizden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsiniz (seçeceğiniz kayıt türüne göre).
E-DEVLET MEZUN BELGESİ DİPLOMA YERİNE GEÇER Mİ? Diploma e devlet sistemi üzerinde Mezun belgesi olarak geçmektedir. Bu belge resmi bir evrak olarak görülür. Bu nedenle başvurularınız da kurumlar tarafından yüzde 99 kabul edilmektedir.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri