Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) vatandaş olabilmek için bir kişinin aralıksız olarak bu ülkede en az 30 yıl ikamet etmesi gerekiyor.
BİRLEŞIK ARAP EMİRLİKLERİ VATANDAŞI OLMANIN AVANTAJLARI NELERDİR? Ülkenin vatandaşlarına sağladığı destekler şu şekilde: -Emirlik vatandaşı bir adam Emirlik vatandaşı bir kadın ile evlenirse ülke 19.000 dolar destek veriliyor. -İhtiyacı olan Emirlik vatandaşına tek sefere mahsus borçlarını tamamen sıfırlama imkanı.
Tek bir yatırımla başvuru sahibi, eşi, çocukları ve ebeveynler beş yıllık oturma izni, ardından da vatandaşlık hakkına sahip olurlar. Böylece Portekiz, vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasından birinci sırada yerini alır. Portekiz'den vatandaşlık alarak AB vatandaşı olunur.
Yabancı baba ile Suudi anneden doğan çocuğun Suudi Arabistan vatandaşlığını alabilmesi için toplan 7 puan elde etmesi gereklidir. Toplamda 7 puana sahip olan kişilerin Suudi Arabistan vatandaşlık başvuruları işleme alınır. 7 puan alamayan kişilerin başvuruları bekleme alınır.
Yabancıların Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşı olmak için ülkede en az 30 yıl boyunca yasal bir şekilde ikamet etmesi gerekiyor. Ancak, Umman, Katar ve Bahreynli Araplar 3 yıllık ikametin ardından, diğer Arap ülkelerinin vatandaşları ise 7 yıl ikametin ardından BAE'de vatandaşlık için başvurabiliyor.
İlgili 15 soru bulundu
Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri ise vizeye tabi. Bu pasaporta sahip kişilerin vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor.
Dubai oturum izinleri Türkiye'den alınamamaktadır. Türkiye'den yalnızca yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla e-vize başvurusu yapılabilmektedir. Oturma izni için Türkiye'den 90 gün tek girişli vize alınarak Dubai'ye gidilmeli, başvuru sahibi şahsen ilgili belgelerini ibraz ederek oturum izni başvurusu yapmalıdır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) vatandaş olabilmek için bir kişinin aralıksız olarak bu ülkede en az 30 yıl ikamet etmesi gerekiyor. Katar'da yabancıların vatandaş olabilmesi için aralıksız en az 25 sene bu ülke yaşamış olması şartı var. Kuveyt'te ise bu süre 20 sene.
İkamet süresi doldurarak (telsik yoluyla) vatandaşlığa geçiş
18 yaş ve üzeri bir kişi 5 yıllık yasal ikamet sonrasında Portekiz vatandaşı olarak vatandaşlığa alınabilir. Portekizce dili hakkında yeterli bilgiye ve ulusal toplumda etkili bağlantılara sahip olma şartı vardır.
Kuveyt vatandaşlığı başvuruları başvuru sahibinin Kuveyt sınırları içerisinde yatırım gerçekleştirmek, bağımsız gelir sahibi olması, Kuveyt vatandaşı ile evlenmesi, teknik veya bilimsel meslek sahibi olması, önem kişi ayrıcalığı bulunması gibi durumlarda kabul edilebilmektedir.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Portekiz bu yönüyle en kolay ab vatandaşlığı fırsatını sunar. Çünkü diüer Avrupa ülkelerinde vatandaşlığa başvurabilmek için ülkede yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin İspanya'da bu süre 10 yıldır.
Dünya vatandaşlığı, yeryüzünde yaşayan insanların ırk, renk, dil ve inanç ayrımı olmaksızın dünyanın vatandaşları olduğu fikri veya bundan doğan kimliktir.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
Vize işlem süresi yaklaşık 3 ‑ 4 iş günüdür. BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Ödenek miktarı 10.000 AED'dir. BAE'de işsizlik sigortası uygulaması bulunmamaktadır.
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Hollanda Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır? 18 yaşından büyük T.C. vatandaşları 5 yıl süre ile Hollanda'da ikamet ettikten sonra Hollanda vatandaşlığı başvurusu yapabilirler. Bu 5 yıllık ikamet izni, süresiz oturum izni veya geçici oturum izni mahiyetinde olabilir.
İtalya'da en az 10 yıl oturumu bulunanlar vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor. Bu süre bir İtalyan tarafından evlat edinilen kişiler için 7'ye, mülteciler için 5'e, Avrupa Birliği vatandaşları için 4'e, büyükanne ve büyükbabaları İtalyan olan kişiler içinse 3'e düşüyor.
Singapur'da kalıcı oturma hakkı elde eden 21 yaş üstü herkes en az iki yıl boyunca ülkede kalıcı şekilde oturmasının ardından Singapur vatandaşlığı için başvurabilir. Eş ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocuklar başvuran kişiyle birlikte başvurabilirler.
İsveç vatandaşlık şartları
İsveç vatandaşı olmak isteyen bir yabancının belli bir süre bu ülkede yaşamış olması gerekir. Çoğunlukla başvuru sahibinin kesintisiz beş yıl boyunca İsveç'te ikamet etmiş olması gerekir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliğinden biri olan ve en popüler seyahat ve ticaret merkezlerinden Dubai'ye seyahat planları yapan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vize almak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri