Nisan ayından itibaren sıcaklıklar 30 dereceyi geçer. Yazın 45 dereceleri bulan sıcaklıklar olur. Sonbahar ortalaması ise 35 derecedir. Kışın da 25-30 derece arası sıcaklık görülür.
Ortalama sıcaklık: 35,7°C
Ağustos ayı ortalama 35,7°C sıcaklıkla Dubai'de yılın en sıcak ayıdır.
Dubai, iki mevsim yaşayan bir ülke. Bu iki mevsim de biraz esprili bir şekilde sıcak ve çok sıcak olarak ayrılıyor. Dubai'de kasım ayında en yüksek sıcaklık 31, aralık ayında 26, ocak ayı ise 23 derece. Ege denizinde yüzmeye alışıksanız ocak ayında Dubai'de de rahatlıkla yüzebilirsiniz.
Yağışların yıl boyunca çok nadir görüldüğü şehir her zaman güneşlidir. Hatta ortalama olarak Dubai'ye yılda beş gün yağmur yağar. Bu nedenlerle Dubai'ye gitmek için en uygun zaman Kasım ve Mayıs ayları arasıdır. Eğer yaz aylarında Dubai'yi ziyaret etmek isterseniz aşırı sıcaklar konusunda dikkatli olmalısınız.
Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar. Sahilde yemek yemek, keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için en iyi ücretsiz plajları ele alan kapsamlı rehberimize göz atın. Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar.
İlgili 23 soru bulundu
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Yıl boyunca gün ışığının ve sıcaklığın eksik olmadığı Dubai'de tüm oteller, restoranlar ve alışveriş merkezleri klimalı olduğundan mevsim fark etmeksizin ziyaret edilebilir. Ancak sıcaklığın nispeten daha dayanılabilir olduğu Kasım ve Nisan arasındaki kış mevsimi, ziyaret için en ideal mevsimdir.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
30 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 4.203 TL / (147 USD)'dir. 30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir.
Dubai kaç günde gezilir? Tüm şehri gezmek istiyorsanız 4-5 gün yeterli olacaktır. Yanında mutlaka bir Dubai gezi rehberi bulunsun çünkü şehirde yapılacak çok şey var.
Dubai'de yaz tatili için yanınıza almanız gerekenler
Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Dubai, aralarında dünyanın en yüksek binası olan Burç Dubai'nin de bulunduğu çok sayıda gökdelen ve yüksek binaları, iddialı bir proje olan insan yapımı Palmiye Adaları, otelleri ve bölgenin ve dünyanın en geniş ölçekli alışveriş merkezleriyle bir sembol durumuna gelmiştir.
Dubai para birimi, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi veya kısa adıyla dirhemdir ve uluslararası para birimi kodu AED'dir. 1 dirhem 100 fildir. Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Kışın Ocak- Şubat aylarında bile denize rahatlıkla girebilirsiniz. Nisan ayından itibaren sıcaklıklar 30 dereceyi geçer.
Dubai'nin yüksek yerlerine kar yağdı
Ras El Haime kentinin kuzeydoğusunda yer alan 1737 metre yükseklikteki El Ces Dağı'nın zirvesindeki kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetre olduğu belirtildi. Bu dağda ufak miktarlarda karın görüldüğü, ilk kez zirvenin tamamen bembeyaz olduğunu belirtildi.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Ayrıca banka hesabı içerisinde de minimum 4.000 TL bakiye olmalıdır. Daha az miktarda olan bakiyeler başvuruların olumsuz şekilde sonuçlandırılmasına neden olmaktadır. Dubai turistik vize başvurularında SGK'lı çalışanlardan son 3 aya ait olan maaş bordrosu, otel konfirmasyonu ve uçak biletleri istenmektedir.
Kıbrıs, Mısır, Kazakistan, Meksika, Fas, Polonya, Rusya, Seyşeller, Tunus, Türkiye, Birleşik Krallık diplomatik veya resmi pasaport hamilleri ve Vietnam ve Çin ve Ürdün diplomatik pasaport sahiplerinde vize gerekmez.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi kişilerin, seyahatlerinden öncesinde Dubai vizesi almaları gerekmektedir. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Dubai vizesi almalarına gerek yoktur.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak. Geldiğiniz ülkede çalışan bu uygulamalar Dubai'de çalışmayacak ve dolayısıyla bu uygulamalar üzerinden sesli veya görüntülü konuşma yapamayacaksınız. Alternatif olarak Dubai olduğunuz süre boyunca Zoom ya da BOTIM kullanabilirsiniz.
Dubai'de 220v 50Hz elektrik kullanılır ve İngiltere tarzı G Tipi prizler bulunur.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri