Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Dubai'nin resmi dili Arapça'dır. Yerli halk tarafından Arapçanın Körfez lehçesi konuşulur.
Dubai bir Arap ülkesi olarak bilinir ama dünyanın en kozmopolitan şehir devletlerinden birisidir. Dubai'de İngilizce dili çok yaygın bir şekilde konuşulur.
Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Yaşamak için en güvenli şehirlerden biridir. Dubai'de yaşam standartları yüksektir. Uluslararası kalitede eğitim kurumları vardır. Dubai'de çok fazla iş imkanı vardır ve şehirdeki çalışma koşulları rahat, maaşlar yüksek seviyededir.
İlgili 39 soru bulundu
Dubai'de Ortalama Maaş Miktarı Ne Kadardır? Dubai'de ortalama maaşlar 2022 yılı itibariyle aylık 21.500 AED'dir ve Dubai'de en düşük ortalama maaş aylık 4.810 AED, en yüksek ortalama maaş aylık 99.000 AED civarındadır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak. Geldiğiniz ülkede çalışan bu uygulamalar Dubai'de çalışmayacak ve dolayısıyla bu uygulamalar üzerinden sesli veya görüntülü konuşma yapamayacaksınız. Alternatif olarak Dubai olduğunuz süre boyunca Zoom ya da BOTIM kullanabilirsiniz.
Yine de rezervasyon yaptırdığınız otelden evlilik cüzdanı istenirse şaşırmayın çünkü yasalara göre evli olmayan kadın ve erkek aynı otel odasında kalamaz.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Birleşik Arap Emirlikleri'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir.
BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Dubai'de Müslümanların yanı sıra geniş bir Hristiyan, Hindu, Sih, Bahai, Budist ve diğer dinlerden topluluklar bulunmaktadır.
Dubai her ne kadar alışveriş konusunda ucuz olsa da şehir hem çok turistin ilgisini çektiğinden hem de lüks yaşamın sembolü olduğundan oldukça pahalı. Şehirde konaklama, yemek ve herhangi bir aktiviteyi başka ülkelerle kıyasladığınızda pahalılığı daha net görebilirsiniz.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan Dubai'yi ziyaret için en uygun zaman olarak eylül - nisan ayları arasında yer alan sürece dikkat çekilmektedir. Çöl iklimi görülen Dubai'de, yıl boyunca sıcaklıklar yüksek seyretmektedir. Kişiler ziyaret tarihlerine karar verirlerken bu bilgileri göz önüne almalıdır.
diye sorarsanır, Dubai'ye gitmek için en uygun zaman Kasım ve Mayıs ayları arasıdır. Dubai genelde sıcak ve güneşli günlerin çok olduğu bir şehir. Yılda 5-6 gün yağış alan Dubai'de seyahatiniz esnasında aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmakta fayda var.
Dubai'de lokal bir hat almak isteyen turistler, yaygın olarak kullanılan Etisalat veya Du'yu tercih ediyor. Dönemsel olarak içerikleri değişiklik göstermekle beraber, turistlerin avantajına olacak şekilde düzenlenmiş kampanyalı paketleri bulmanız mümkün.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Dubai şehir merkezinde 1 odalı apartman dairesi kira ücreti metrekare başına 4.000- 9.500 AED arasında, şehir dışında 2.500-5.000 AED arasında değişen tutarlar talep edilmektedir. 3 yatak odalı şehir merkezindeki Dubai kiralık ev fiyatları metrekare başına 7.000-16.500 AED'dir ve şehir dışında 5.000-14.000 AED arasında ...
Dubai Çalışma İzni 2022
Dubai sınırı içinde çalışmak isteyen kişinin Dubai çalışma izni, çalışma vizesi sahibi kişi olması gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırı içinde bir iş girilmesi ya da iş kurulması durumunda sınır dışı edilme ya da para cezası yaptırım gibi ceza yöntemi uygulanabilmekte.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri