Dubai, Arapça dilinin yanı sıra İngilizce ve diğer yabancı dillerin de popüler olduğu bir şehir olması nedeniyle dil eğitimi fırsatları bakımından zengindir. Birçok özel ders ve dil okulu, İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça gibi dilleri öğretir.
Ortak dil olarak İngilizceyi her yerde duymak mümkündür. Dubai'de dil eğitimi almanın en güzel yanlarından biri de bu modern ve keyifli şehrin bir bileşeni olmaktır. Dubai' de dil eğitimi almanın bir avantajı da vizedir. Yurtdışında dil eğitimi alınabilecek birçok ülke için vize şartları oldukça zordur.
İngilizce öğrenmek için en çok tercih edilen ülkeler; İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda, Malta ve Avustralya'dır. İngiltere; İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkedir. 'İngilizce' dendiğinde ilk akla gelen ülke İngilteredir. Nezaketin, saygının, kuralların en çok yaşandığı ülkedir.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır.
Genel itibari ile Dubai'de İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrenciler gidecekleri süreye uygun olarak ortalama 1,600 USD ile 10,000 USD arasında farklılık gösterebilir. Bunun en büyük nedenleri öğrencinin gideceği İngilizce programının yoğunluğu ve gidilecek programının süre uzunluğudur.
İlgili 37 soru bulundu
Dubai'de Türkçe okulları
Öğrenci, iş uzmanı yada yolcu olun Dubai'de size uygun bir dil kursu vardır. Tüm dil akıcılığı seviyeleri, yaşlar ve sürelerde Türkçe kursları vardır.
En ucuz dil okulları hangi ülkede sorusunun yanıtı pek çok yerde de karşılaşacağınız gibi 'Malta'dır. Malta'daki okullar genelde öğrencilere paket program sunarlar. Paket programdan kastım eğitim, konaklama, kitaplar, hava alanı karşılama ve uğurlama hizmetleri gibi bütün programı içeren bir fiyatlandırmadır.
Ülkedeki en yaygın din ise %77'lik oranıyla İslam'dır. Azınlık dinleri olarak da %12 ile Hristiyanlık, %4 ile Hinduluk ve diğer dinler takip ederler.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin en pahalı şehirlerinden biridir. Dubai, diğer BAE şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları bakımından daha pahalı bir şehirdir. Numbeo 2022 yaşam masrafları endeksine göre Abu Dhabi 309. sırada, Ajman 329. sırada, Sharjah 361. sıradadadır.
Dubai'nin en ikonik sembollerinden biri, dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'dır. 828 metre yüksekliği ile bu gökdelen, sadece Dubai'nin değil, aynı zamanda dünyanın en ünlü yapılarından biridir.
Foreign Service Institute (FSI) yani Yabancı Hizmet Enstitüsü, bu konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmış. Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz.
En ucuz İngilizce eğitimini alabileceğiniz ülkeler arasında Malta ve İrlanda ön plana çıkmaktadır. Malta, yurtdışında İngilizce öğrenmenin ucuz olduğu ülkelerden biridir. Hem ulaşım hem de konaklama açısından uygun fiyatlar sunan Malta, İngilizce dil eğitimi için tercih edilebilir.
English (yardım·bilgi), İngilizce telaffuz: [ˈɪŋɡlɪʃ]), ilk olarak 5. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkmış, modern zamanlarda ise küresel bir lingua franca haline gelmiş Batı Cermen dilidir.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
1971: Dubai Britanya'dan bağımsızlığını kazandı ve Abu Dabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain ve Fujairah ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturdu (Ras Al Khaimah 1972'de katıldı). 1973: Dubai, para birimi olarak BAE dirhemini kabul etti.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor. Bu tamamen gidecek olan öğrencinin hayata bakışına bağlıdır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) vatandaş olabilmek için bir kişinin aralıksız olarak bu ülkede en az 30 yıl ikamet etmesi gerekiyor. Katar'da yabancıların vatandaş olabilmesi için aralıksız en az 25 sene bu ülke yaşamış olması şartı var. Kuveyt'te ise bu süre 20 sene.
Çalışacağınız Firma Sizin Adınıza Öncelikle 2-3 Aylık Çalışma İzni Vizesine Başvurmaktadır Daha Sonra 3 Yıllık Çalışma İzni Vizesine Başvuru Yapmaktadır.Bu Süreli Vizeler İş Fesih Edildiğinde İptal Oluyor Veya İşe Devam Ettiğiniz Takdirde Uzatılıyor. Dubai Çalışma İzni Alındığı Sürece Oturum İzninide Almış Oluyorsunuz.
Vize işlem süresi yaklaşık 3 ‑ 4 iş günüdür. BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Öncelikle Dubai ile ilgili yanlış bilinenleri düzeltmekle başlayalım: Şeriatla yönetilen bir şehir olmasına rağmen herhangi bir kıyafet zorunluluğu yok! Abaya yahut kara çarşaf giymek, başınızı örtmek zorunda değilsiniz!
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Dubai modern ve kozmopolit bir şehir olsa da, halka açık yerlerde uygun şekilde giyinmek önemlidir. Kadınlar omuzlarını ve dizlerini örtmeli, erkekler ise toplum içinde şort veya kolsuz tişört giymekten kaçınmalıdır.
Yurtdışında eğitim için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Minimum 2 hafta olacak şekilde dilediğiniz kadar dil eğitimine kayıt olabilirsiniz. Ancak bizler genelde minimum 4 haftalık eğitimler önermekteyiz. Çünkü dil eğitim sürecinin uyum ve entegre sürecini genelde gözden kaçırıyorsunuz.
İngilizcede C1 (Upper-Intermediate) ve C2 (Advanced) seviyeleri ise uzman seviyeleri olarak kabul edilmektedir. Her bir referans seviyesi, bireyin dil yeterliliğini derecelendirmek için dünyanın her yerinde standart olarak kabul edilmektedir. İngilizcede her bir seviye 1 kur demektir.
Londra'da 3 aylık dil eğitim maliyetleriniz 30.000 ila 58.000 TL arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri