Dubai'de çalışmak istiyorsanız çalışacağınız firmanın size sponsor olması gerekiyor. Eğer 90 günlük Dubai vizesi alınırsa bu süre içerisinde Dubai çalışma izninin de alınması gerekiyor. Aynı zamanda çalışacağınız firma da yer alacağınız statü de çalışma vizesi almak için oldukça etkilidir.
Dubai Çalışma İzni 2022
Dubai sınırı içinde çalışmak isteyen kişinin Dubai çalışma izni, çalışma vizesi sahibi kişi olması gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırı içinde bir iş girilmesi ya da iş kurulması durumunda sınır dışı edilme ya da para cezası yaptırım gibi ceza yöntemi uygulanabilmekte.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 10.680 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 12.691 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 19.457 TL / (716 USD)'dir.
Dubai'de çalışma izni için bizimle iletişime geçmeyi ve kapsamlı bilgi almayı unutmayın. Sektörlerin devamında da mimar, aşçılık, inşaat işçisi, otelcilik gibi sektörlerde de ihtiyaç duyuluyor. Hatta turizmin yanında inşaat ve hizmet sektörü de personel talebinin en fazla olduğu iş alanlarındandır.
İlgili 23 soru bulundu
Dubai'de asgari ücret yoktur. Dubai asgari ücret uygulaması olmadığından Birleşik Arap Emirlikleri'nde ücretler milliyet, nitelik, deneyim, emirlik, deneyim, beceri ve diğer faktörlere bağlıdır. Dubai'de ortalama maaş ayda 21500 AED'dir yani 5853,37 Amerika Doları dolaylarındadır.
Dubai'de iş bulmak eskisi kadar kolay olmasa da halen mümkün. Ancak bir dil okulu ile gelip Dubai'de çalışmak için plan yapıyorsanız üzülebilirsiniz. Her yıl yüz binlerce insan Dubai'de iş bulmak ve yaşamak için Dubai'ye geliyor.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Dubai Türkiye'den Vize İstiyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Ülkemizden Dubai'ye haftanın her günü hem aktarmalı hem de direkt olarak uçak seferleri yapılmaktadır. Bunun dışında Doha, Bahreyn, Londra ve Paris aktarmalı olarak da Türkiye'de Dubai'ye uçmak mümkün. Türkiye'den Dubai Uluslararası Havalimanı'na gerçekleştirilen direkt seferler yaklaşık dört buçuk saat sürmektedir.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Başvuru aşamasında öncelikle işveren tarafından 2-3 aylık çalışma izni başvurusunda bulunulmaktadır. Daha sonra 3 yıllık çalışma izni başvurusu yapılmaktadır. Bu süre içerisinde iş anlaşmasının feshedilmesi halinde vize iptal olmakta iş anlaşmasının devam etmesi halinde ise vize süresi uzatılmaktadır.
18 Mar DUBAİ VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır.
Dubai şehir merkezinde 1 odalı apartman dairesi kira ücreti metrekare başına 4.000- 9.500 AED arasında, şehir dışında 2.500-5.000 AED arasında değişen tutarlar talep edilmektedir. 3 yatak odalı şehir merkezindeki Dubai kiralık ev fiyatları metrekare başına 7.000-16.500 AED'dir ve şehir dışında 5.000-14.000 AED arasında ...
Dubai'de günde 8, haftada 48 saatten fazla çalışılmamaktadır; genel olarak çalışma süresi haftalık 40-48 saat arasında değişmektedir. Dubai'de Ramazan ayında çalışma saati azaltılmaktadır. Çalışma esnasında molalar en az 1 saat olmakla birlikte, işçi 5 saatten fazla aralıksız çalışmamaktadır.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin en pahalı şehirlerinden biridir. Dubai, diğer BAE şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları bakımından daha pahalı bir şehirdir.
eğlence mekanlarından bazıları ise 360, MusicHall, Armani / Prive, Movida Club, Neos olarak bilinmektedir. Tabii zengin bir ülke olduğundan Dubai'de gece hayatı biraz diğer ülkelere göre de pahalı diyebiliriz. Zaten dünyanın en pahalı şehirlerinden de biridir.
Türkiye'den Dubai'ye seyahat yapan kişiler dilerlerse ellerindeki dolarları dirheme çevirebilir, ancak Türkiye'ye dönüşlerde dirhemin dolara çevrilmesi tavsiye edilmektedir. Ülkemizdeki döviz bürolarında Dubai işlem hacmi son derece düşüktür. Her yerde değişim mümkün olmamaktadır.
Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Dubai'de çalışmak için vize başvurusu işveren tarafından yapılmaktadır. Dubai çalışma izni başvurusu onaylandıktan sonra Dubai'ye gelen vatandaşların işverenleri tarafından 60 gün içinde Dubai İkamet ve Yabancılar İşleri Genel Müdürlüğü'ne Dubai'de çalışma vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Ödenek miktarı 10.000 AED'dir. BAE'de işsizlik sigortası uygulaması bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri