Eğer kurallarına göre kullanılırsa düdüklü tencereler hem hızlı hem de sağlıklı ürünlerdir. Besinlerin içindeki vitaminin gitmesini engeller. Bu nedenle gönül rahatlığıyla düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
Fissler Düdüklü Tencere
Fissler düdüklü tencereler arasında en çok tercih edilen modellerden biri. Aşırı ısınma ve patlamaya karşı güvenlik sistemi bulunuyor.
Düdüklü Tencerede CE İbaresinin Olması
Bu tencereleri diğer tencerelerden ayıran birçok özellik vardır. Düdüklü tencere için en önemli özellik, CE ibaresidir. Düdüklü tencere seçimi yapılırken üzerinde sadece CE yazan tencereler seçilmelidir. CE, Avrupa standartlarına uygun bir sertifika anlamına gelmektedir.
6 - Düdüklü tencerenizin bakanlıkça saptanan kullanım ömrü 5 yıldır.
Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, “Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor” diye konuştu.
İlgili 27 soru bulundu
Düdük ses çıkarmaya başladığında içerideki hava çıkmaya başlar, 30-60 saniye gibi bir süre havanın çıkmasını bekleyin. Sonrasında düdüğü indirip ocağı kısın. Ocağın altını kapattıktan sonra tencereyi ocaktan hemen almayın ve buharının dağılmasını bekleyin. Ocağı kapatmış olsanız bile kaynama ve basınç devam eder.
Düdüklü tencerenin çalışma prensibi temelde içerisindeki buhar basıncını arttırmak suretiyle yemeğin sıvı kısmının kaynama noktasını yükseltmek üzerine kuruludur. Tencere kilitlerle tamamen kapalı olduğu için oluşan buhar dışarı çıkamaz. Böylece, tencere içi sıcaklığı 125 dereceye kadar yükselebilir.
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
Etlerin evde nasıl pişirildiğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Elmacıoğlu, "Düdüklü tencerelerde pişirilirse etin içindeki B grubu vitaminler, yemeğin suyunda muhafaza edilir ve besleyici değeri en yüksek et tüketilmiş olur.
Fissler Hangi Ülkeye Ait? Fissler, 6. nesil bir aile şirketidir ve uluslararası olarak Almanya'da üretilen birinci sınıf tencere ürünleri üretmesiyle tanınır.
Düdüklü Tencereye Sıcak Su Konulur mu? “Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Lastiksiz düdüklü tencere, en eski tencere modellerindendir. Bu sebeple popülerliği giderek azalır. Birçok modelde basınç denge sistemi bulunur. Bu sayede pişirme sesi ve kokusu sizi rahatsız edecek boyutlara varmaz.
En sık tercih edilen elektrikli düdüklü tencere 5, 10 lt hazneli modeller olmakla birlikte 6 lt, 4.2 lt gibi farklı kapasitelere sahip cihaz çeşitleri de vardır. Klasik tencerelere kıyasla %70 daha hızlı pişirebilen elektrikli düdüklü tencere modelleri, ortalama 80 kPa basınç oluşturarak pişirir.
ALÜMİNYUM TENCERELER RAFLARDAN KALDIRILMALI
Alüminyum kaplarda veya alüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklere yüksek miktarda alüminyum geçer. Asitli besinlerle temasta geçiş daha fazla olur ve bu durum vücutta alüminyum birikmesine, Alzheimer gibi nörolojik bozukluklara neden olur.
Düdüklü tencere yemekleri yüksek ısıda ve tamamen kapalı halde pişirdiğinden, yemeklerin pişme süresini en aza indiren, subap ile belirli bir kaynama noktasına ayarlanmış tenceredir.
Düdüklü tencere neden su damlatır? Düdüklünüzün pişme esnasında yanlardan su damlatması, içerisinde gereğinden fazla su koyduğunuzun bir işaretidir. Bir sonraki kullanımda maksimum su miktarını geçmemeye özen göstermeli ve onu asla ağzına kadar doldurmamalısınız.
Düdüklü tencerede yemeğin pişirilme işleminin tamamlanmasının ardından kapağı yemek soğumadan açılmamalıdır. Çünkü bu şekilde yapıldığında buharlaşma olabilir.
- Özellikle geleneksel düdüklüleri kullanırken basıncın ve pişirme süresinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. - Çabuk soğuması için tencereyi suyun altına tutmak, pişirme süresini aşmak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Kap ısıtıldığında su buharı kabın içindeki basıncı artırır. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da artar. Normalde 100°C'de kaynayan sıvı, 130°C civarına yükselir. Bu yüzden de düdüklü tenceredeki yemekler çok daha hızlı bir şekilde pişer.
Susuz bir şekilde tencereyi kullanırsanız tencerenin çatlama ihtimali oldukça yüksektir. Tencere içerisine konulacak olan yemek miktarı ile birlikte su miktarı basınçlı tencerenin yarını geçmemelidir. Yemeklerin pişirme süresini basınç düğmesini indirdikten sonra hesaplamanız gerekir.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Yine 10 dakika daha beklenmesi gerekmektedir.
Otomatik düdüklü tencerelerde, düdük kendiliğinden inmektedir. Fakat daha önce bahsettiğimiz gibi düdüğü elinizle ayarlıyorsanız, çaldıktan 1 dakika sonra indirin. Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladığında hava çıkmaya devam eder. Bu nedenle 60 saniye beklemek, daha güvenli sonuç almanızı sağlar.
Basınç fazla olunca içerideki hava supaptan dışarı çıkmakta ve duyulan düdük sesi yemeğin piştiğini haber vermektedir. Basıncı düşürmeden tencerenin kapağını açmaya çalışınca kazalar meydana gelmektedir.
Kuru fasulye yemeği her evde yapılabilen bir yemek türüdür. Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri