Düdüklü Tencereye Sıcak Su Konulur mu? “Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Düdüklü tencereyi asla ağzına kadar doldurmamalısınız
Bu yüzden mutlaka tencerede en az 1/3 oranında boş bir alan kalmasına dikkat edin.
Düdüklü tencerede ise buhar dışarı kaçamadığından tencerenin içindeki basınç gittikçe artar, dolayısıyla su 100 derecede kaynamaz, tenceredeki sıcaklık 125 °C (257 °F) dereceye kadar çıkar.
Düdüklü tencerenin içerisinde yeterli su kalmaması. Eğer düdüklü tencerede pişen yemek suyu fazla çekerse bu durum da tencerenin patlamasına sebep olabilir. Düdüklü tencereyi pişim işlemi biter bitmez açmak.
Düdüklü Tencere Kaç Dakika Sonra Açılır? Düdüklü tencerenin altını kapadıktan sonra 10-15 dakika kadar ılımasını beklemek gerekir. Sonra havası alınıp açılabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Normal bir tencerede yaklaşık 1 saatte pişirdiğiniz yemeği düdüklü tencere ile ortalama 15-20 dakikada pişirebilirsiniz. Ayrıca pişirme süresince kapak kapalı kaldığından yemek kokusu etrafa yayılmaz.
- Özellikle geleneksel düdüklüleri kullanırken basıncın ve pişirme süresinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. - Çabuk soğuması için tencereyi suyun altına tutmak, pişirme süresini aşmak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Çok kolay ve lezzetli bir tarif. Evet kesinlikle hiç su konulmuyor.
Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atalım ve az kızartalım. Bu işleme zaten bildiğiniz üzere mühürleme deniliyor ve burada ki amaç etin lezzetini hapsetmek. Ardından etlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım. Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim.
Düdüklümüze kemiklerimizi yıkayıp bırakalım. Kaynat suyumuzu ekleyelim. Bir 15 dakika ağzı açık şekilde kaynasın. Üzerine pis köpükleri çıkacak onları üzerinden alalım, temizlensin.
Birincil ve emniyet valfleri yağ ve gıda parçacıkları nedeniyle tıkandığında, buhar serbest kalacak bir yol bulamaz. Patlamaya neden olan anormal derecede yüksek basınç oluşumuna neden olur. Conta veya kapak mandalları düzgün bir şekilde kapatılmazsa, yüksek basınç ve buhar kapağı zorlayarak patlamaya neden olur.
Buhar basıncı ile dış basıncın eşitlenmesi durumunda suyumuz kaynar. Kapağı kapattığında iç basınç artacağı için kaynama derecesi 100'den 150 ye çıkacaktır. Ama kapağı kapattığında suyun ısısını etkileyecek etmenleri azaltacağın için 150 derecelik kaynama ısısına daha çabuk ulaşacaktır.
bir sıvının kaynaması için buhar basıncının, dış basınçla eşitlenmesi gerekir. Eğer bir kabın ağzını tamamen kapatırsan o hiç kaynamaz ama bir süre sonra basıncı iyice yükselir ve kap patlar.
Düdüklü tencerede ise buhar dışarı kaçamadığından tencerenin içindeki basınç gittikçe artar, dolayısıyla su 100 derecede kaynamaz, tenceredeki sıcaklık 125 °C (257 °F) dereceye kadar çıkar.
Islanmış nohut düdüklüde 25, tencerede 35 dakikada pişer. Nohut suda ıslatılmamışsa mutlaka daha fazla su çekeceğinden 2-3 parmak daha fazla su koyulmalıdır. Pişirme süresi de düdüklü de 35 tencerede 50 dakika olarak uzar.
Kuru fasulye yemeği her evde yapılabilen bir yemek türüdür. Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.
Haşlama yapacaksanız sıcak su ile haşlayın, et pişmeye yakınken tuz atın. Daha leziz olmasını isterseniz süt, sıvı yağ, soğan suyunu karıştırıp eti terbiye edin ve yaklaşık 3 saat bekletin.
Düdüklü tencerenin içine girecek şekilde etleri yerleştirin ve etlerin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Eğer etleri biraz aromalı pişirmek isterseniz defne yaprağı ve karabiber tohumunu da suyun içine ilave edin.
4 parça kemikli eti güzelce yıkayın. Fazla suyunu süzdükten sonra düdüklü tencerenin tabanına dizin. Daha sonra 2 adet soğanın kabuklarını soyun ve bütün olarak etlerin aralarına yerleştirin. Ardından etlerin üzerine 3-4 adet tane karabiber ve 1 çay kaşığı kadar tuz serpiştirin.
Etiniz oda ısısındayken (buzlu ve donmuş şekilde olmamalı) bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer kemikli ya da büyükçe bir etiniz varsa suyu ekleyip ocağın üzerine aldıktan sonra ara ara kontrol ederek 1 - 1,5 saat arasında pişirin.
İç yağı erittikten sonra, kavurma yapacağınız etleri yüksek ateşte mühürleyin. Mühürlenen etler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Mühürleme işlemi için tencere veya tavayı iyice ısıtmanız gerekir. Etleri mühürlerken kesinlikle çatal veya bıçak kullanmayın.
Kısık ateşte, düdüğü kapalı olarak 1 buçuk saat pişiriyoruz.
Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz. Tencerenin içine az su koymak, sadece yemeğin yanmasına değil düdüklü tencerenin patlamasına da neden olabilir. Bu yüzden su dengesinin iyi ayarlanması gerekir.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Yine 10 dakika daha beklenmesi gerekmektedir.
Düdüklü tencerede yemeğin pişirilme işleminin tamamlanmasının ardından kapağı yemek soğumadan açılmamalıdır. Çünkü bu şekilde yapıldığında buharlaşma olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri