Nikah ve Düğün merasimlerinde; - Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecek.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: Nikah ve Düğün merasimlerinde; Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecektir. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecektir.
23:00 dan sonra gürültü yasağı başlar.
Sokak düğünü yasak mı? Sokak düğünü yasal mı sorusu herkesin merak ettiği durumlardan biri. Düğünlerle ilgili genelge incelendiğinde sokak düğünleriyle ilgili bir kısıtlama görülmüyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat içerisinde yapılacak. Nikah törenleri arasında en az 20 dakika süre şartı olacak.
İlgili 27 soru bulundu
1. Zabıta. - Belediye zabıtası sokak düğünlerine şikayet üzerine veya resen müdahale etmeli, gürültü yapan kişilere, Kabahatler Kanunu uyarınca idarî yaptı- rım uygulanması için gerekli işlemleri yapmaları gerekir.
Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır.
MÜZİK YASAĞI KALKTI MI? Müzik yasağı kaldırıldı. 1 Temmuz 2021 tarihinden bugüne kadar uygulanan saat 24.00 sonrası müzik yasağı ile ilgili açıklamada bulunuldu. Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) koronavirüs döneminde getirilen gece 12'den sonra müzik yasağının tüm ülkede kaldırıldığını ifade etti.
Müzik Yorumcuları Meslek Birliği'nin (MÜYORBİR) Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, 1 Temmuz 2021'den beri uygulanan saat 00.00 sonrası müzik yasağı kaldırıldı.
2021 Düğün Sezonu Ne Zaman Başlar
Mart-Haziran arasında düğününüz ertelendi ise tatiller ve sıcaklık nedeniyle çokta tercih edilmeyen Temmuz ve Ağustos aylarına durumunuza göre tercih edebilirsiniz.
Gelin, koca evinin kapısından içeri girerken kaynana, daha önceden hazırladığı cam bir kaba veya küp (cere) gibi bir şeyin içerisine buğday, şeker, para koyar. Gelin içeriye girerken kaynana bunları gelinin üzerine saçar. Daha sonra boşalan kabı yere çarpmak suretiyle kırar.
yapılacağı yeri (açık ya da kapalı alan), tarihi ve saatini belirtir dilekçe ile en az 1 (bir) hafta önceden düğün merasiminin yapılacağı yerin kolluk birimine (Polis/Jandarma Karakoluna) dilekçe ile bildirimde bulunması zorunludur.
Hukukumuzda gürültü yapmak başta Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu olmak üzere çeşitli kanunlarımız tarafından yasaklanmıştır.
Çevre ve Orman Bakanlığının 17.05.2007.gün ve 2007/5 sayılı Genelgesi ve 2009/49/EC sayılı Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi konulu yönetmeliğinin genel ilkeler başlıklı 5. maddesinin ( j ) bendi gereği sokak düğünleri yasaktır.
Gece 12'den sonra gece kulübü ve bar gibi mekanlarda müzik çalınmasına dair yasak kaldırıldı.
İçişleri Bakanlığı 2022 yılında da yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sezonu boyunca müzik yasağının 01.00 olarak uygulanacağına dair 10 Haziran 2022 günü bir genelge yayınlamış, turizm sezonunun bitimiyle birlikte müzik yasağı yine 24.00'a geri çekilmişti.
Gürültüye katkı oranlarına göre her bir işletme ve tesis gerekli tedbirleri alır. d) Çok hassas ve hassas kullanımların bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren açık ve yarı açık eğlence yerlerinde, 24:00-07:00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaktır.
1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi
Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.
İnsanlar hangi saatler arasında tamirat yapabilir. Apartman yönetmeliğine göre akşam 19.00 sabah 07.00 arası yüksek ses yapmak yasak. Mesela mutfakta, yatak odasındasınız komşudan bir ses geliyor, bunun desibel oranı 35'dir. Bunu geçtiği anda suç.
“Madde 183- İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.” TCK 183. madde şikayete tabi değildir. 8 yıllık zamanaşımı süresi vardır.
GÜRÜLTÜ YAPAN KOMŞU NEREYE ŞİKAYET EDİLİR? Öncelikle uyuşmazlık ve sorunlarda olduğu gibi, komşuluk haklarından kaynaklı olarak komşunuzla görüşüp gürültünün giderilmesini isteyebilirsiniz. Ya da noterden komşunuza ihtar gönderebilirsiniz.
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri