İşyeri açma kredisi için başvuru yapan bireylerin hangi bankadan aldığı ücrette büyük etken. Ortalama bankalar 250 bin liraya kadar kredi verebiliyor. 50 veya 100 bin lira alabildiğiniz gibi 500 bin liraya kadar limite sahip olan bankalarda var. Ödemelerde ise, 48 ay ile 120 ay arasında taksitlendirmeye gidilebiliyor.
İş Kurmak İsteyenlere KOSGEB Kredileri
Yeni iş yeri ve şirket açmak isteyenler için iki farklı kategoride hibe verilir. Geleneksel Girişimcilik Destek Programı 65 bin TL, İleri Girişimcilik Destek Programı 270 bin TL geri ödemesiz destek sağlar.
İşyeri kredisine kimler başvurabilir sorusuna yanıt olarak ise, yeni bir iş yeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmelerin işyeri kredisinden yararlanabileceğini söyleyebiliriz. İşyeri kredisi başvuru süreçleri, konut kredisi ile benzerlik göstermektedir.
Detaylı olarak faaliyet listesi KOSGEB sayfasında yer almaktadır. Program, kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.
Nedir? Herhangi bir ticari faaliyeti bulunmayan gerçek kişilerin, ticari olmayan yatırım (kiraya vermek) amacına yönelik olarak üçüncü şahıslardan satın alacakları işyeri niteliğindeki gayrimenkullerin finansmanı için kullandırılan kredimizdir.
İlgili 16 soru bulundu
İşyeri açma kredisi için başvuru yapan bireylerin hangi bankadan aldığı ücrette büyük etken. Ortalama bankalar 250 bin liraya kadar kredi verebiliyor. 50 veya 100 bin lira alabildiğiniz gibi 500 bin liraya kadar limite sahip olan bankalarda var. Ödemelerde ise, 48 ay ile 120 ay arasında taksitlendirmeye gidilebiliyor.
Dolayısıyla eğitim hayatınızdan sonra yeni bir işe başladıysanız ve ilk girişiniz yapıldıysa en az 3 ila 6 ay arasında sigorta priminizin işveren tarafından tam olarak yatırılmış olması gerekmektedir. Bu sizin düzenli olarak çalıştığınızın bir göstergesi olacak, banka güven içerisinde size kredi çıkartır.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Yeni girişimcileri özendirmek için destekler arttırıldı. Yeni işyeri açacak olanlara devlet teşvikli hibe ve destekleri veya düşük faizli ve faizsiz kredi olanakları sağlanıyor. 2020 yılında kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB tarafından hibe desteği veriliyor.
İş kurmak için kredi almak isteyenler geri ödemeli, geri ödemesiz, faizsiz ve düşük faizli kredi alabilirler. İş kurmak için kredi veren bankalar girişimcilere düşük faizler ile özel kredi paketleri sunar. KOSGEB, TKDK, SYDV gibi kurumlar ise girişimcilere geri ödemesiz kredi desteği sunarlar.
Emlakta krediye uygun ne demek konusunda bilinmesi gereken diğer bir faktör tapu niteliğidir. Tapu kaydında mesken olarak nitelendirilmelidir. Tapu kaydında dükkan ya da işyeri gibi farklı statüde yer alan yapılar konut kredisine uygun değildir.
Bankamızca, ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişilere, işletme faaliyetlerini sürdürecekleri veya şirket faaliyetlerinde kullanılmak kaydıyla firma bünyesine katacakları büro, dükkan, mağaza, depo vb. gayrimenkullerin alımını finanse etmek amacıyla kullandırılan bir kredi türüdür.
Program kapsamında müşterilerimiz İşletme Kredisi ve Makine Teçhizat Kredisi kullanabileceklerdir. Kredilerin Limitleri: Girişimci İşletmeler için azami 50.000.-TL olup, kadın girişimci, genç, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakınları için azami 70.000.-TL'dir.
KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda azami 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
Halkbank ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), küçük ve orta ölçekli işletmeler ile genç girişimcilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB'in eğitimlerini tamamlayan gençlere sağlanan faizsiz esnaf kredisinde limit limiti 300 bin TL'ye yükseltildi.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
Bunun yanı sıra devlete ait bankalar veya özel bankalar tarafından da verilmektedir. Vergi levhası olan esnafların yararlanabildiği esnaf kredisi, şartlar sağlandığı takdirde alınabilir.
FAİZSİZ KREDİ İMKANI
KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35'i geçmemiş olanlara 300 bin TL'ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek. Bu üç grup dışında kalan tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ESNAF KREDİSİ" DUYURUSU
Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri