Dünyanın Yeni Yedi Harikası, İsviçre'de bir organizasyon tarafından cep telefonu ve internet aracılığıyla yapılan bir oylama sonucunda, Dünyanın Yedi Harikası'na alternatif olarak seçilmiş ve 7 Temmuz 2007 tarihinde açıklanmıştır.
5. yüzyılda Heredot tarafından ortaya atıldı. Dünyanın Eski 7 Harikası'nın günümüzde kabul gören haliyse M.Ö. 2. yüzyılda son halini aldı. Ancak eski 7 harikadan şu anda yalnızca Keops Piramitleri ayakta duruyor.
Dünyanın Yedi Harikası; tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüstü antik yapı ve yapıtlardır. İlk olarak MÖ 5. yüzyılda tarihçi Heredot tarafından ortaya atılan bir kavram olsa da ilk olarak MÖ 2. yüzyılda Sidonlu Antipatros tarafından oluşturulmuştur.
Dünyanın 7 Harikası 2023
Çin Seddi, Tac Mahal, Petra, Machu Pichu, Kolezyum, Chichen Itza ve Kurtarıcı İsa Heykeli; 2023 ylında da dünyanın 7 harikası olarak kabul edilmeye devam etmektedir.
Keops Piramidi, Mısır'ın metropollerinden biri olan Giza şehrinin dış sınırlarına konumlanmış. Dünyanın 7 Harikası arasında günümüze kadar ulaşabilen tek yapıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Dünyanın Yeni Yedi Harikası, İsviçre'de bir organizasyon tarafından cep telefonu ve internet aracılığıyla yapılan bir oylama sonucunda, Dünyanın Yedi Harikası'na alternatif olarak seçilmiş ve 7 Temmuz 2007 tarihinde açıklanmıştır.
Artemis Tapınağı - Efes / TÜRKİYE
Antik dünyanın 7 harikasından ikisi ülkemizde bulunuyor. Bunlardan biri de Efes'teki Artemis Tapınağı. Milattan önce 550. yıla tarihlenen tapınak tamamen mermer taşından yapılmıştı. İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan tapınaktan günümüze yalnızca 2 adet mermer parçası kalmış.
Türkiye'de bulunan 2 harika, ülkeye turist çekmekte önemli rol oynamaktadır. Dünyanın 2 harikası, Türkiye'de Ege Bölgesinde yer alır. Bu iki harikanın isimleri şu şekildedir; Halikarnas Mozolesi (Bodrum) ve Artemis Tapınağı (Efes).
En çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir. Bu yapı daha 6.yy'da Doğu Romalı Philon tarafından da, dünyanın 8.incisi harikası olarak nitelendirilmiştir.
UNESCO Dünya Mirasları arasında yer alan Hierapolis ve Pamukkale travertenlerine ev sahipliği yapan Pamukkale, “Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak adlandırılıyor.
7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Uzaydan bakıldığında ince, uzun bir dere gibi görülebilen, insan eliyle yapılmış tek eser olan Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan dünyanın en uzun savunma duvarıdır.
Zeus heykeli, M.Ö. 456 yılında Olimpos Dağı'nda inşâ edilen Zeus Tapınağı için Fidias tarafından yapılan ve tanrı Zeus'u oturur hâlde betimleyen devasa bir heykeldi. Fidias'ın M.Ö. 438 ile 430 yılları arasında yaptığı tahmin edilen 13 metre yüksekliğindeki görkemli eseri "Dünyanın Yedi Harikası" arasındadır.
Dünyanın sekizinci harikası olan Ayasofya, tarihin en büyük mimari projelerinden biri. Öyle ki Ayasofya'nın kubbesi de bu ihtişama yakışır türden tasarlanmış ve dünyanın en büyük kubbesi olarak günümüzde kendine yer edinmiştir.
Dünyanın en eski katedralidir. Yapıldığı dönemden itibaren yaklaşık bin yıl boyunca (1520'de İspanya'daki Sevilla Katedrali'nin inşaatı tamamlanana dek) dünyanın en büyük katedrali unvanına sahip olmuştur. Günümüzde yüzölçümü bakımından dördüncü sırada gelmektedir. Dünyanın en hızlı (5 yılda) inşa edilmiş katedralidir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan 9 yıl sonra, Bakanlar Kurulu'nun 24 Kasım 1934 tarihli kararıyla önce kilise ardından cami olan Ayasofya müzeye dönüştü. Artık adı Ayasofya Müzesi olan mimari yapıdaki sıva altında kalan eserler de gün yüzüne çıkarıldı.
Enrico Dandolo (d. yak. 1107 – ö. 21 Haziran 1205), (İngilizce: Henry Dandolo ve Latince: Henricus Dandulus), 1192 yılından ölümüne kadar Venedik Cumhuriyeti 41. Doçesi. Venedik Cumhuriyeti Doçesi (41.) Dandolo'nun Ayasofya'daki mezar taşı.
Gize Piramitleri'nin isimleri ise Keops Piramidi, Kefren Piramidi ve Mikerinos Piramidi. “Büyük Piramit” olarak adlandırılan Keops, Dünyanın 7 Harikası Listesi'nde yer alan ve antik dönemden günümüze kalmış tek eser. Ayrıca bu özel eser, Dünyanın Yeni 7 Harikası'nda da onur üyesi.
Kapadokya'daki Peri Bacaları, listenin beşinci sırasında yer aldı. Times gazetesinin listesinde, dünyanın en yeni harikası Salar de Uyuni, Bolivya'daki tuz düzlükleri seçilirken, listenin ikinci sırasında Avustralyalıların Ayers, Aborjinlerin ise Uluru olarak adlandırdıkları kayalıklar yer aldı.
dünyanın 8. harikası : Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası, Mersin, Türkiye - Tripadvisor.
Dünyanın 8.harikası beyaz cennet Pamukkale Travertenleri ve Bergama kraliçesine ithafen kurulmuş şehir Hierapolis her yıl binlerce turisti kendisine hayran bırakıyor. Güzel ülkemizin pamuklara sararak korumamız gereken doğal güzelliklerinden biri aynı zamanda da dünya mirasları listesinde.
Bergama Zeus Sunağı ya da Zeus Altarı, Kuzey Batı Anadolu'da, İzmir'in kuzeyinde bulunan günümüzde Bergama olarak anılan antik Pergamon şehrinde Pergamon Krallığı'nı yöneten Attalos hanedanı tarafından MÖ 2. yüzyılda yaptırılmış anıtsal dinsel bir yapıdır. At nalı biçimdeki yapı Bergama Akropolü üzerinde bulunur.
Zeus (Eski Yunanca: Grekçe: Ζεύς, Zeús; Modern Yunanca: Δίας, Días), "Tanrıların ve İnsanların Babası" ve Yunan mitolojisinde en güçlü ve önemli tanrıdır. Roma'da Jüpiter olarak da bilinir. Göklerin, şimşeklerin ve gök gürültülerinin tanrısıdır. Çoğu zaman elinde bir şimşek ile resmedilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri