Kitap ve kitap rafı sayısı bakımından dünyanın en büyüğü kabul edilen ABD
Londra'da bulunan ve dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri olan Britanya Kütüphanesi'nin çok köklü bir geçmişi bulunuyor.
Asur Devleti Hükümdarı Asurbanipal tarafından M.Ö. 625 yılında kurulan Ninova Kütüphanesi bilinen en eski kütüphanedir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile Rami Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük Kütüphanesi olan Rami Kütüphanesinin açılış programına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan Hanımefendi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi İstanbul Rami Kışlası'nı bugün açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı 36 bin metrekare kapalı alanla hizmet verecek olan kütüphane, Central Park ve Hyde Park'a benzetilen 51 bin metrekarelik bir millet bahçesine de sahip.
İlgili 38 soru bulundu
İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan kütüphane, dünyanın en büyük kütüphanesi statüsüne sahiptir. Kütüphane de kitap, el yazması, ses kaydı ve dergilerden oluşan yaklaşık 170 milyon eser vardır. Bunun yanı sıra 8 milyon parçacık pul koleksiyonu vardır.
Asurbanibal Kütüphanesi
Dünyanın en eski kütüphanelerinden biri, MÖ 7. yüzyılda Asur Devleti'nin başkenti Ninova'da kurulan Asurbanibal Kütüphanesidir. Kütüphane, adını kurucusu olan kraldan alıyor.
Buna göre, ülke genelinde geçen yıl sonu itibarıyla 1 Milli Kütüphane'nin yanı sıra 1257'si halk, 625'i üniversite ve 47 bin 654'ü örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi olmak üzere, toplam 49 bin 537 kütüphane faaliyet gösteriyor.
Dublin'de bir vaha olarak bilinen Trinity College, dünyanın en gözde kütüphanesi. 300 yıllık bu kütüphane, 200 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor.
Beyazıt Devlet Kütüphanesi (eski adı:Kütüphane-i Umumî Osmanî), Bayezid Camii ve tarihî Sahaflar Çarşısı yakınında, Beyazıt Meydanı'na bakan iki tarihi binada 1884 yılından beri araştırmacılara hizmet veren kütüphanedir. Türkiye'de devlet eliyle kurulan ve oluşum şartları bütün ayrıntılarıyla bilinen ilk kütüphanedir.
İstanbul. Türkiye'nin devlet eliyle kurulan ilk kütüphanesi Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Sultan 2. Abdülhamid'in direktifleriyle 24 Haziran 1884 tarihinde, Beyazıt Külliyesi'nin imaret kısmında hizmete açıldı.
Kurulum çalışmalarına 2016'da başlanan kütüphane, 22 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında yaklaşık 2 bin davetlinin katılımıyla açılmıştır.
Şimdi Vector Architects, Çin'in Qinhuangdao şehrinde tenha kumlar üzerinde bir kütüphane tasarlayarak konsepti bir adım daha ilerletti. Sessizce sahilde duran “Sanlian Halk Kütüphanesi”, dışarıdan sağlam, yıpranmış bir kaya gibi görünüyor; ama içeride zengin his ve deneyimler içeriyor.
Kütüphane, Rus Devlet Kütüphanesi'nin ardından ülkenin en büyük ikinci kütüphanesi.
Asur döneminde Asurbanipal tarafından kurulan ve bilinen ilk kütüphaneye MÖ. 7. yüzyılda rastlanılır.
Günümüzdeki binanın projesi Cumhuriyet devri mimarisinin önemli isimlerinden Sedad Hakkı Eldem ve Hamdi Şensoy tarafından tasarlanmıştır. Cumhuriyet döneminin modern mimarisine damgasını vuran Sedad Hakkı Eldem mimari üretiminin yanı sıra mimarlık tarihine ve kuramına dair birçok çalışmaya imza atmıştır.
Türkiye genelinde bulunan 67 müstakil çocuk kütüphanesinden 8'inin bebek ve çocuk kütüphanesine dönüştürüldüğü proje kapsamında 2023'e kadar her ilde çocuk kütüphanesi kurulacak.
Bu devasa kütüphanede tarih, bilim, hukuk ve felsefe alanındaki kitap, mektup ve metinlerin yanı sıra 20.00'den fazla sanat eseri ve 300.00'den fazla da tarihi sikke bulunmaktadır.
Ülkemizdeki tüm kütüphanelerde 2018 yılında, 323 bin 316 metrekare olan toplam kapalı alanımız, 2022 yılında 399 bin 732 metrekareye, oturma kapasitemiz ise 97 bin 402'den, 114 bin 906'e yükseltildi. 2023 yılına da hızlı bir başlangıç yapacağız. 13 Ocak itibarıyla hizmete açacağımız Rami Kışlası İstanbul'un en büyük ...
Uluslararası Kütüphane Dernekleri Federasyonu'nun 105 ülkeden verileri toplayan 'Dünya Kütüphane Haritası'na göre dünyada 2.2 milyon, Avrupa'da 250.000 kütüphane var.
Alman Kütüphane İstatistiği'nin (DBS) 2015'teki verilerine göre, Almanya'da 7877 kütüphane bulunuyor, hatta tüm şubelerle birlikte kütüphane sayısı on bin civarında.
Bu yangının ne zaman olduğu, yangını çıkaranların kim olduğu bugün bile bir sırdır. Bazı kaynaklar yangının M.S 270 yılında Roma İmparatoru Aurelian tarafından, Bazı kaynaklar M.Ö 48 yılında Jül Sezar tarafından, bazı kaynaklar ise M.S 391 yılında İskenderiye papası tarafından çıkarıldığını söylemişlerdir.
Hz. Ömer döneminde, 642 yılında Amr b. As tarafından şehrin fethedilmesinden sonra halifenin emriyle İskenderiye Kütüphanesi'nin yıkıldığı, içindeki kitapların da aylar boyu şehrin hamamlarını ısıtmak için yakıldığı şeklinde bir hikâye anlatılır.
Asurbanipal, M.Ö. 668-627 yılları arasında hüküm sürmüş son büyük Asur kralıdır. Bilinen en eski kütüphane Asur imparatorluğunun merkezi olan Ninova'daki krallık kütüphanesidir. Kütüphane olduğu kesinlikle kanıtlanabilen, dünyanın ilk kütüphanesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri