yıllardır antrifiriz konulmamış araca antifiriz koyup yola çıkarsanız, yolda kalma ihtimailiniz % 75 'tir. Tecrübe ile sabittir. Bu işlemi daha sonraya erteleyin, Antifiriz koyduktan sonra da 1000 TL masrafı gözden çıkartın. Aşırı soğuğu olmayan ( - 15 derece gibi) bir yerde yaşıyorsanız antifiriz koymadan devam edin.
kırmızı antifiriz çok etkili sakın kullanma eski arabanda ben radyatör hortum lpg beyni vs mahvettim opetin mavisinden devm et kırmızılar yni araçlar için.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir.
Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.
eğer bulunduğunuz yer -15'in altında sıcaklıkları görmüyorsa araç için tamamen antifiriz kullanmak motorunuz ve soğutma sistemi için en iyisidir.motorunuz,sisteminiz korezyona maruz kalmaz ancak-15 in altında sıcaklıklar sözkonusuysa tamamen antifiriz motorda donmayı engelleyemiyeceğinden %50 ye kadar su koyarak ...
İlgili 17 soru bulundu
1998'den sonra üretilen arabalarda normalde silikat içermeyen organik asit teknolojisi (OAT) kullanan antifriz gerekir. Bu tür ürünler korozyonu daha iyi koruması sağlar.
Motor suyu kalmadığı anda soğutma sistemi işlevini yapamayacağı için aracınız hararet yapar. Hararet sonucunda araç motorunuzda conta yanması silindir kapağında sorun ve motor kapağında büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Eğer ki radyatör içerisinde antifriz var ise bu anlattığımız kötü senaryo ile karşılaşmazsınız.
Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
hiç bişey olmaz fazla suyu motor atar.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı. Antifriz (ve diğer katkılar) suyun transfer kabiliyetini düşürür.
Genellikle etanol, etilen ve metanol kullanılmaktadır. Birçok sürücü motor suyunu boşaltıp yerine tamamen antifriz koymaktadır. Bu durum donma noktasını aşırı bir şekilde aşağı noktalara çekse de antifriz ambalajlarında su ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.
Antifrizin yetersiz kullanımı veya kötü kalitesi, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu da motor parçalarının aşınmasına ve hasar görmesine yol açabilir. Bu nedenle, aracın motor sıcaklığı düzenli olarak kontrol edilmeli ve antifriz seviyesi uygun şekilde ayarlanmalıdır.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ancak en az %50 antifiriz %50 saf su koyun. Yani 2.5 lt antifiriz 2.5 lt saf su musluk suyu yerine saf su kullanın benzinliklerde litresi 1 lira filan saf suyun. Aracınız eski tip bir yapıda olduğundan yeşil veya mavi ürün kullanabilirsiniz.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
ANTİFRİZ RENKLERİ NEDİR? Aslında renklere göre ayrım yapmak doğru değildir. Çünkü firmalar araçlardaki antifriz kaçaklarını anlamak için antifrizleri renklendirmişlerdir. Başka bir deyişle antifrizler özellikleri sayelerinde belli bir renke sahip değillerdir.
Antifriz formülü; motordaki kir, pas, kireçlenme, oksitlenme gibi kimyasal bozuklukların oluşumunu engeller, soğutma sıvısının motorda rahat dolaşımını sağlar.
Kış aylarında araçlara yapılan işlemler arasında en önemlisi radyatör suyuna antifiriz eklenmesi işlemidir. Motorun donmasını ve hararet yapmasını önleyen bu işlem yaz ayında da yapılabilir.
Farklı antifrizler karıştırılmaz özellikle organik yani pembe olanları başkaları ile karıştırırsanız geçmiş olsun, bir yerleri tıkarsınız. hiç bir şey olmaz. İkisi de etilen glikol, karışabilirler. Sorun yok.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Antifriz Renkleri Karışırsa Ne Olur? Araç kullanıcılarının bir diğer merak ettiği soru “Antifriz renkleri karışırsa ne olur?” olmaktadır. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Doğrudan organik antifrizin içine inorganik katıldığında hemen bir etkisi olmaz.
Daha düşük donma noktasına sahiptir. Kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde daha çok tercih edilir. Dizel motorlu ve LPG'li araçlar için özellikle tavsiye edilir.
Antifriz tek başına kullanılan bir kimyasal değildir. Araçlarda su ile karıştırılarak kullanılması gerekmektedir.
* Radyatörün altında yer alan tahliye kapağını açın ve tüm suyu tahliye edin. * Su boşalttıktan sonra radyatör kapağını sıkıca kapatın. * Temiz bidona hazırladığınız antifriz ve suyu ihtiyacınız oranında karıştırın. * Oluşturduğunuz karışımı yavaşça radyatörün içine ekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri