Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, aylık 2 milyar kullanıcıya sahip. WhatsApp'ın mesajlaşma dışında sesli ve görüntülü arama, durum paylaşma, grubu arama gibi özelliklerinin olması, uygulamanın daha esnek bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
Facebook (1,184 milyar)
Facebook'un dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olduğunu söylemeye gerek yok artık. 4 Şubat 2004'te Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, 1,184 milyar kullanıcı sayısı ile farklı bir dünya adeta.
En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları 2023 yılı itibariyle Twitter, TikTok, YouTube, Instagram, Facebook, WhatsApp, Reddit, Quara ve Telegram'dır; Popüler Sosyal Medya Uygulamaları kolay bilgi ulaşımı, keyifli zaman ve yüksek etkileşim sunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Facebook 34,4 milyon, Tiktok 32,2 milyon, Twitter 20,4 milyon, Snapchat 16,6 milyon, Messenger 16,1 milyon, Linkedin ise 14 milyon kullanıcı sayısına sahip.
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya platformu Instagram'ın 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirterek, "Ayda Instagram'a 21 saat, WhatsApp'a 11 saat harcanıyor.
Türkiye dünya genelinde sosyal medya kullanımında 15. sırada yer alıyor. Türkiye'de birçok ülke gibi sosyal medya platformlarına bağlı durumda.
İnternet ünlüsü, sosyal medya kişiliği, fenomen, influencer veya mikro ünlü, şöhretlerini internet aracılığıyla edinmiş veya geliştirmiş kişidir. Sosyal medyanın yükselişi insanların küresel bir hayran ve takipçi kitlesine ulaşmalarına yardımcı olmuştur.
Öte yandan nüfusun yüzde 16,6'lık bir kesimi, yani 14,21 milyon kişi hiç internet kullanmıyor. Sosyal medya tarafında ise toplam nüfusun yüzde 73,1'ini temsil eden 62,55 milyon aktif kullanıcımız var. İnternette geçirdiğimiz süre bir önceki yılın verilerine göre 36 dakika daha az.
Spotify'ın yeni sosyal ses uygulaması Spotify Live ile canlı konuşmalar düzenleyebilir ve konuşmalara katılabilirsin. Sanal odalar sayesinde sanatçılarla ve ortak ilgi alanlarına sahip hayranlarla birlikte müzik dinleyebilir, sevdiğin konular hakkında sohbet edebilirsin.
Haber Merkezi – TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları %82,0 ile WhatsApp, %67,2 ile YouTube ve %57,6 ile Instagram oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı Bilişim İstatistikleri'nin 2022 yılı sonuçlarını paylaştı.
TikTok, 59 milyon indirmeyle dünya genelinde en çok indirilen uygulama oldu. App Store'da zirvede olan TikTok, Android'de ise 2. sırada. İlk 10'da Facebook'a ait dört uygulama bulunuyor. Sensor Tower adlı araştırma şirketi Nisan 2021'e ait uygulama verilerini paylaştı.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir!
- 1997 yılında kişilere sunulan ilk sosyal medya platformu Sixdegrees, kişilere yeni bir kapı araladı. Bir web sitesi olan Sixdegrees üzerinden kişiler, arkadaşlarını ve aile üyelerini listeleyebiliyordu.
ABD'deki tüm yetişkinlerin neredeyse dörtte üçü (%74) YouTube kullanıyor. Facebook %68 ile ikinci, Instagram %40 ile üçüncü sırada yer alıyor.
Çin, 2023 yılı itibariyle yaklaşık 1,02 milyar kişiyle dünya çapında en fazla sosyal medya kullanıcısına sahipken, listenin ikinci sırasında 755,47 milyon kullanıcısıyla Hindistan yer alıyor. Türkiye en çok sosyal medya kullanıcısına sahip ülkeler arasında 67.11 milyon kişiyle 11 sırada bulunuyor.
WeChat'in başlıca kullanım alanlarından biri mesajlaşmadır. Tıpkı WhatsApp gibi, sizin de dahil olduğunuz konuşmaların listesi yer alır. İnsanları çeşitli şekillerde ekleyebilirsiniz.
WhatsApp ve WhatsApp Plus farkları:
Resmi bir uygulama olduğu için güvenilirdir. Uygulama mağazalarında bulunduğu için kurulumu kolaydır. Bilinen en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biridir. Yasaklama gibi bir durum söz konusu değildir.
Şu anda dünya çapında 4,62 milyar sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Dünyanın üçte ikisinden fazlası cep telefonu kullanırken internet kullanıcısı sayısı ise 5 milyara yaklaşmış durumda. Kullanıcı sayısı artıkça insanların sosyal medyada geçirdiği vakit de artıyor.
Tarife kapsamında sunulan ücretsiz 2 GB data hakkı internet apn üzerinden yaratılan yurt içi cepten data için; ek 2 GB data hakkı ise sosyal medya uygulamaları olan Instagram, Facebook, Youtube ve Twitter'da geçerlidir. Söz konusu ücretsiz faydalar KKTC ve yurt dışı kullanımları kapsamamaktadır.
Hayır, Whatsapp bir sosyal medya platformu değil. Zira Whatsapp daha ziyade haberleşmek, konuşmak için kullanılıyor ve telekomünikasyon amaçlarına hizmet ediyor. Bu yönüyle Facebook, Twitter veya Instagram gibi gönderilerin, belirsiz sayıdaki kişi için sosyal etkileşime açıldığı ve paylaşıma dönük bir uygulama değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri