Rapora göre Güney Koreli şirket, Google'ı tahtından indirmeyi ve 2022 yılının en iyi küresel markası olarak tanınmayı başardı. Samsung, daha önce Küresel En İyi Marka Sıralamasında Google'ın ardından 2'inci, 2020 yılında ise 4'üncü sırada yer almıştı.
Dünyadaki en değerli şirketlerin zirvesinde Apple yer alırken ikinci sırada Microsoft, üçüncü sıradaysa Suudi petrol şirketi Aramco var. Dünya genelinde 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan altı şirket bulunuyor. Bunların beşi ABD merkezli. İlk 10'daysa Aramco ve TSMC dışındaki tüm şirketler ABD'li.
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türk Hava Yolları (THY), 2 milyar dolarlık marka değeriyle geçmiş 4 yılda olduğu gibi bu yıl da "Türkiye'nin en değerli markaları" listesinde zirvedeki yerini korudu.
Dünyanın en değerli markası, bu yıl yaklaşık 299,3 milyar dolar marka değeriyle Amazon olurken bu şirketi 297,5 milyar dolar değerle Apple izledi.
Amazon – 299,3 Milyar Dolar. Apple – 297,5 Milyar Dolar. Google – 281,4 Milyar Dolar.
İlgili 43 soru bulundu
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan "Dünyanın En Değerli 500 Markası-Global 500-2023" araştırması sonuçlandı. AA muhabirinin, çalışmadan yaptığı derlemeye göre, 299,3 milyar dolar marka değeriyle Amazon dünyanın en değerli markası olarak tespit edildi.
Apple 233.715.000.000 USD'lik geliriyle listenin 9'uncu sırasında yer alırken, Samsung Electronics şirketi 177.440.000.000 USD'li' geliriyle listenin 13'üncü sırasında yer almaktadır.
1870 yılında Amerika'da marka ile ilgili kanunun yürürlüğe girmesinin akabinde Averill Cheminical Paint Company tescil edilen ilk marka olmuştur.
Kayıtlar, 14 yüzyıl boyunca varlığını sürdürebilen ve bir aile şirketi olan Kongo Gumi'nin M.S. 578'de kurulduğuna ve 2006'ya dek ayakta kalabildiğine işaret ediyor. 2006'ya kadar dünyanın en eski şirketi, tapınak inşaatı yapmak üzere Osaka, Japonya'da kurulan Kongo Gumi'dir.
Sıralama tablosunun en altında yer alan markanın değeri 4,2 milyar doları bulurken, bu değere ulaşamadığı için Türk markaları sıralamada yer almadı. Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, Türkiye'nin, öncelikle ve ivedilikle mevcut ürünlerine değer katma yolunda mesafe kaydetmesi gerektiğini söyledi.
'3 Türk Markası Sayar Mısınız? ' Sorusuna 'Türk Kahvesi, Türk Nescafesi ve Türk Oraleti' Cevabı Veren Genç
Araştırmaya göre, Türk Hava Yolları, son dört yılda olduğu gibi, zirvedeki yerini koruyarak bir kez daha en değerli marka oldu. Arçelik ise yeniden ikinci sıradaki yerini aldı.
THY İlk Sırada!
Listedeki büyük şirketleri sıralamadan önce bir özet yapalım. Ardından da detaylı olarak en büyük şirketleri ve marka değerlerine bakalım. Türkiye'nin en değerli markaların listesinde ilk sırayı 1 milyar 604 milyon dolarlık marka değeriyle 2019, 2020 ve 2021 yıllarında olduğu gibi THY aldı.
1.Antimatter- gramı 62.5 trilyon dolar
İşte dünyada yer alan en pahalı madde. Bir miligram pozitron üretimi 25 milyon dolar bir maliyete neden oluyor.
Listenin zirvesinde yer alan isim, son altı yılda zirveyi kimseye kaptırmayan Nike oldu. Böylece Nike, 30,443 milyar dolarlık değeriyle yedinci kez üst üste “en değerli giyim markası” unvanını kazanmayı başardı. Nike'ın geçtiğimiz yılki değeriyse 34,792 milyar dolar olarak açıklanmıştı.
"'Türkiye' markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edilmiştir. 'Türkiye' ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir.
Fransız modaevi Hermes, bugün halen faaliyette olan dünyanın en eski lüks markasıdır.
Günün ihtiyaçlarını anlamayı sağlayacak içgörüler edinmeli. Daima genç markalar, köklü geçmişe sahip olmakla birlikte, tarihleri boyunca kendilerini yenileyen ve içinde bulunduğu zamanın dinamiklerine uygun aksiyonlar alabilen yenilikçi markalar.
Marka sahibi, sıfırdan yaratarak kullandığı ve tanıttığı ya da devraldığı markanın sahibi olan gerçek ya da tüzel kişidir.
Marka başvurusu yapabilecek kişiler
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşim yeri olan veya sınai ya da ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler. Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.
Türkiye, bir süredir yüksek enflasyon ve yüksek kur şartlarının içerisinde bulunuyor. Tüketicilerin kullandığı çoğu teknoloji ürününün ithal ediliyor olması ise bu kategorideki neredeyse tüm ürünlerin fiyatının artmasına neden oluyor.
Türkiye'de Üretim Yapan Telefon Markaları
Yabancı olan Omix, Oppo, Realme, Samsung, TCL, Tecno Mobile, Vivo ve Xiaomi gibi dünyaca ünlü teknoloji devi markalar, Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapmaya başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri