Gerçekte herhangi bir pratik kullanım alanı olmayan kaliforniyum 252, 1950 yılında keşfedilmiş bir maddedir. Kuyrukluyıldız tozu: "Stardust" uydusunun uzayda "Wild II" adlı kuyrukluyıldızdan topladığı tozun gramı 28 milyar euro'ya geliyor.
Antimadde - 100 Trilyon Dolar/Gram.
1.Antimatter- gramı 62.5 trilyon dolar
İşte dünyada yer alan en pahalı madde.
Bu nedenle platin grubu metaller dünyanın en pahalı madenleri olarak biliniyor. Platin, yatırımcılar tarafından iyi bir yatırım aracı olarak görülebiliyor. Birçok ülkede ve borsada işlem gören platin alım-satım işlemleri yatırımcılara kâr getiriyor.
1. Antimadde - Gramı 62.5 trilyon dolar (227 trilyon TL)
İlgili 27 soru bulundu
Konuya mali açıdan bakıldığında, 2021'de 1 pound uranyum 29.63 dolara satılmaktadır. Yani 1 kg uranyumun fiyatı, 65 dolar yapmaktadır.
Platin altından daha kıymetlidir. Platin fiyatları, piyasadaki arz-talep dengesine göre değişmekle birlikte normalde altının iki mislidir. Dünya'da bilinen en değerli 2. maden olduğu bilinmektedir.
Platin, kimyasal özellikleri ve nadir bulunması sebebiyle dünyadaki en pahalı ve değerli metaller arasında yer alır.
Adrenochrome, milyarlarca dolar değerinde dünyanın en güçlü uyuşturucusu ve adrenalin türevi bir ilaç olarak anlatılıyor.
Genellikle altın veya elmas kaplama olan telefonların fiyatları 48 milyon doları buluyor. Dünyanın en pahalı telefonu Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond Edition'dır. Değeri topalamda 48,5 milyon dolar.
Pek çok kimya araştırmasına konu olan antimadde, 100 trilyon dolarlık gram fiyatıyla dünyanın en pahalı maddesi olma özelliğine sahip.
Altın binlerce yıldır değeri yüksek olan bir metaldir. Demir gibi paslanmadığı (oksitlenmediği) ve dünyada az bulunduğu için değerlidir. Çok değerli oluşu nedeniyle de geri dönüşümü en çok yapılan maddelerden biridir.
Royal Society of Chemistry'nin belirttiği üzere, platin grubu metallerin en nadiri olan rodyum, Dünya'nın kabuğunda yaklaşık milyonda 0,000037 parça bulunurken, altın milyonda yaklaşık 0,0013 parça bulunur.
Türkiye'de çıkan en değerli maden altındır. Değerli madenler içerisinde eski bir geçmişe sahip olan altın, yüzyıllardır insanlığın beğenerek kullandığı bir mücevherdir.
Dünyadaki en değerli madenler sıralamasında başta yer alan “rodyum”, aslında altından daha değerli. Karar'da yer alan habere göre, altının ons fiyatı 1850 dolar ederken rodyumun fiyatına göre bu rakam hiçbir şey değil. Çünkü rodyumun ons başına fiyatı son değerlendirmelere göre 10 bin 300 dolar ediyor.
En çok bilinen kıymetli metaller altın ve gümüştür. Endüstriyel kullanımının yanı sıra daha çok kuyumculukta kullanılırlar. Platin grubu (PGM) içindeki diğer kıymetli metalleri şöyle sıralayabiliriz: rutenyum, rodyum, paladyum, osmiyum, iridyum ve platin.
En fazla uyuşturucunun yakalandığı ülke yüzde 52'lik payla İran oldu.
Metamfetamin, dünyada en tehlikeli uyuşturucular arasında gösteriliyor.
Pablo Escobar; başta Cali Karteli olmak üzere yerli ve yabancı rakip kartellerle savaşarak birçok insanın ölümüne sebep olmuştur.
Metal mukavemet türleri olan gerilme direnci, basınç dayanımı, akma dayanımı, darbe gücü gibi noktalar göz önünde bulunduğunda, dünyanın en güçlü metali 'tungsten'. İsveççe “ağır taş” anlamına gelen 'tungsten” genellikle mermi ve füze yapımında, boya imalatında, metal buharlaştırma vb. pek çok dayanıklılık gerektiren ...
İridyum – 22,4 g/cm³
Titanyum metal ve alaşımları üstün fiziksel ve kimyasal özellikler gösterir. Ancak elde edilmesi, işlenmesi çok zor ve pahalı olduğundan metal olarak kullanımı özel alanlarla sınırlıdır.
Gramı altından daha pahalı olan inciler mevcut. Elimde gramı 2 bin 500 liraya satılan inci var. Altından 4 kat daha değerli. Son dönemde inciye rağbet var. 10 ila 15 bin lira arasındaki inciler daha çok talep görüyor.
Değerli taşlar (mücevher taşları) arasındaki en değerli taş olarak kabul edilen elmaslar, aynı zamanda dünyada en sert maden olarak da biliniyor. Elmaslar Mohs Sertlik Skalasındaki 1'den 10'a kadar olan sertlik sıralamasında 10 değerini alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri