Ya benzine dayanıklı bidon al ya da cam şişe kullan. Normal plastikler benzinde çözünür, hem kendini hem benzini bozar.
pet şişe daha dayanıksızdır. o yuzden kımyasallar polıetılen yanı PE altına bakarsanız gorursunuz. en ıdealı cam şişedir. plastik işi yapıyorum benzın fırmlarına ara ara mal plastık şişe verıyorum...
Benzin depolarında benzinin etkileyeceği herhangi bir boya, vs madde olmaz. Ancak benzin durdukça tortu yapar, bu tortu içindeki çeşitli katkı maddeleridir veya safsızlıklardır, cam şişede beklese de bu gözlenir.
şişe vb. kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır.
Rutubetten daha fazla etkilenir bidona nazaran. benzin içindeki katkı maddelerinden ötürü tortu yapar çok bekletilirse .. hatta eskiden bekletilen yakıtı tülbentle süzüp içine taze benzin ekletilip kullanılırdı.. o yüzden çok çıkmayan kullanılmayan araçlarda depoyu ağzına kadar doldurmayın denir..
İlgili 18 soru bulundu
Benzin depoları plastik ekipmanlardan oluşuyor. Benzin değmeyen yüzeylerin korozyona uğrama imkanı yok. Fakat uzun süre depoda bekleyen benzin de oktan kaybı, dizellerde de setan kaybı olur.
Uzun süre bekleyen benzinde ateşleme olmaz. Sadece bu kadar. Depoya ya yeni yakıt eklersiniz, araç biraz vuruntulu çalışır ya da depo boşaltılır yerine yeni yakıt koyarsınız sıkıntısız çalışır motor.
Mazot, benzin kadar tehlikeli değildir, ama sonuçta yanıcı ve patlayıcı bir petrol ürünüdür. Ayrıca bir şekilde bidon hasar görür ve dökülürse temizlemesi de oldukça zordur.
Yakıt tankerlerimiz mazot, benzin, motorin, fuel oil, akaryakıt, petrol ürünleri, gaz yağı vb. çeşitli yakıt veya petrol türevi olarak nitelendirilen yanıcı maddelerin çevre ve insan faktörü bilinciyle güvenli bir biçimde depolanmasını sağlamaktadır. Mazot ve yakıt plastik su deposu gibi depolarda da depolanabilir.
Benzin depoda da dursa açıkta da dursa nispi olarak buharlaşma olur. Amiyane tabirle uçar yani.
Benzin bekledikçe içindeki oktan oluşturucu katkılar zamklaşıyor ve karbüratöre oraya buraya yapışıyor.
Korozyon: Yakıt deposu, zamanla korozyona uğrayabilir ve çürüyebilir. Bu durum, yakıt deposunda deliklerin oluşmasına ve yakıt sızıntılarına neden olabilir. Eğer korozyon önlenemezse yakıt deposunun değiştirilmesi gerekir.
Yakıtların konulduğu konteynırlar saklama amaçlı tasarlanmış olmalıdır. Ve buna göre sıvı veya buhar sızıntısını önleyecek şekilde sıkıca ağızları kapatılmalıdır. Petrol istasyonları ruhsat esasına göre tesis edilir ve işletilirler. Bu ruhsata göre sürücülerin bidonlarla yakıt almalarına izin verilmemektedir.
Benzinin bozulmaması için uygun şekilde depolanması gerekir. Eğer benzin uygun şekilde depolanırsa ve ağzı kapalı plastik bir bidonda veya ağzı kapalı metal bir kapta 3 ile 6 ay arasında bozulmadan korunabilir. Eğer benzin bozulursa motoru çalıştırma yeteneğini kaybeder.
(kurşunsuz benzin) bu katkı maddelerinin raf ömrü var ortalama 6 ay gibi bi sürede benzin bozulmaya başlar. frimadan frimaya göre değişiklik gösterebilir tabi ama tavsiye edilen araç 6-7 aydan daha uzun yatacaksa depo boşaltılmalıdır.
Yüzeydeki ince tabaka benzinin ya da sabun köpüğünün yüzey kalınlığına bağlı olarak farklı renkleri soğurur ve bu da renk farklılığını meydana getirir yani farklı katmanlardaki ışınlar farklı dalga boylarında oldukları için çarpıştıklarında girişim yaparlar ve rengarenk olma durumu bu karmaşadan meydana gelir.
Epoksi yapıştırıcı. Kimyasallara karşı dayanımı en iyi olan yapıştırıcılardan biridir.
Benzin, motorine göre çok daha hızlı tutuşan bir maddedir. Motor içerisinde benzinin tutuşmasını sağlayan parça ise bujidir. Bujiler, benzini tutuşturacak kadar sıcaklık açığa çıkarırlar. Bu nedenle araca yanlış yükleme yapıldığı zaman motor ya motorini ateşlemeyi başaramaz ya da başarsa bile oldukça zorlanır.
Eğer aracın deposu boşken dizel yerine benzin konursa araç hiç çalışmayabilir fakat depo doluyken yanlış yakıt dolumu yapıldıysa araçta performans kaybı olabilir ve araç 1 km dahi gidemeyebilir.
Ham petrolün ayrıştırma evreleri. Görüldüğü üzere gazyağı ve mazot arasında evre yoktur. Birbirine yakındır. Her ikisi de plastiğe (o-ring) zarar vermez.
uzmanlar bu konuda kesin bir süre veremiyorlar ama 3-6 ay arasında bir süresinin olduğunu söylüyorlar. geçenlerde motorlu testerede kullanmak için 5 lt lik pet su şişesine 4 lt benzin aldım, ağzını kapattım. 1 ay sonra baktım şişeyi yamultmuş. kapağı ise her açtığımda muazzam bir benzin buharı çıkıyor. yani benzini ...
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur.
Depoyu fullemek zararlı mı? Yani deponun mantığına bakınca yakıt içinde dursun diye üretildiği açık. Aracın deposunun dolu olması genellikle aracın hiçbir yerine zarar vermez.
Günümüz araçları, lpg ile kullanılsa dahi ilk çalıştırma benzinde gerçekleştiği için aracı devamlı benzinde kullanmak bir sorun oluşturmayacaktır. Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır.
Yakıt deposu, yoğun bir yakıtın olduğu ve genellikle 45-65 litre arasında bir alandır. Bu alanda bulunan yakıt fazla olacağı için yakıt deposu ağzının yarım açık olması ile benzin kokusunu koklamanıza neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri