Listenin zirvesinde Zika ve sıtma virüsleriyle hayatı tehdit eden sivrisinekler yer alıyor. Ayrıca insanların kendisi de listenin ikinci sırasında. Aslında geyik, ceylan, gergedan, fil ve domuz gibi hayvanları avlasalar da aslanlar, yılda 200 insanın ölümüne neden oluyor.
Gezegenin en tehlikeli hayvanı sineklerdir. Çoğumuz onları tehditten ziyade sinir bozucu olarak görse de sivrisinekler, yılda yaklaşık 725.000 insanın ölümüne neden oluyor. Sivrisineklerin listenin başında olmasının sebebi sıtma, sarı humma gibi hastalıkları insanlar arasında taşımaları.
Tüm dünyada en zehirli hayvan kutu denizanası olarak bilinse de bu yanlış. Dünyanın en zehirli hayvanı aslında koni salyangozu! Koni salyangozu ve en zehirli akreplerden biri olan Sarı akrepi karşılaştırdığımızda, aynı avı öldürmek için koni salyangozu bir akrebin yalnızca onda biri kadar zehire ihtiyaç duyuyor.
İşte filler yüzünden her yıl 500 kadar insan ölmektedir. En çok insan ölümüne sebep olan canlı ise 50000 ölümle yılandır. Her ne kadar ülkemizde yaşayan yılanların sadece küçük bir kısmı ölümcül zehre sahip olsa da, dünyada zehirli yılan tarafından ısırılarak ya da boğularak ölen insan sayısı 50000 dir.
Business Insider, dünyanın en tehlikeli canlılarını araştırdı. 13 canlıdan oluşan dünyanın en tehlikeli canlıları listesinde ilk sırayı sivrisinekler alırken, ikinci sırayı ise insanlar alıyor. Business Insider'ın yayımladığı listenin en sonunda ise korku filmlerine konu olan köpekbalıkları yer alıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Afganistan. Güvenlik risklerinin yüksek seviyede olduğu Afganistan da dünyanın en tehlikeli ülkesi olarak adlandırılıyor.
San Pedro Sula (Honduras)
San Pedro Sula, dünyadaki en tehlikeli şehir olarak biliniyor çünkü bu şehirde her yıl 100 bin kişiden yaklaşık 169'u cinayete kurban gidiyor. Bu verilerle San Pedro Sula, dünyanın cinayet oranı en yüksek şehirleri listesinin başında bulunuyor.
Bilim İnsanlarının, Özelliklerini İnsana Aktarmaya Çalıştığı Ölümsüz Canlı:Turritopsis dohrnii. Dünyanın tek ölümsüz türü, kargo gemilerinin balast tanklarında dünyayı dolaşan küçük şeffaf bir denizanası. Denizanası birçok yönden özeldir. Ne bir beyne ne de bir kalbe sahiptir.
1. Ölümsüz denizanası - Sonsuza dek yaşar. Adından da anlaşılacağı üzere ölümsüz denizanası biyolojik olarak ölümsüzdür. Yani, fiziksel bir şiddete maruz kalmadan sonsuza dek yaşamını sürdürebilir.
Ölümsüz Denizanası olarak bilinen Turritopsis Dohrnii, yeryüzünde asla ölmeyen tek canlı! Bilim insanları tarafından 'ölümsüz' olarak nitelendirilen bu denizanası, ölüme yaklaşacağını hissettiği zaman hücrelerini yeniliyor.
Guinness Rekorlar Kitabı'nda en azılı hanibal olarak geçiyor. 19'uncu yüzyılda yaşadı. Doğum ve ölüm tarihleri bilinmiyor... 872 ila 999 insanı öldürüp yediği sanılıyor. Bin kişiyi yedikten sonra ölümsüz olacağına inanıyordu...
Hamam böceği de dünyanın en temiz hayvanları arasında değerlendirilmektedir. Hamam böceğinin Latince ismi Blattodea olup bu hayvanlar çoğu zaman yuvalarında yaşarlar. Hamam böceğinin dünya üzerinde 4 bini aşkın türü bulunmaktadır.
Yunus Balığı
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
1. Chironex (Kutu Denizanası) Listemizdeki en tehlikeli deniz canlısının sıralar halinde jilet gibi keskin dişleri (ya da görünür ağzı) olmayabilir, ancak Avustralya'da yılan, köpek balığı ve tuzlu su timsahlarının toplamından daha fazla insan ölümüne neden oldu.
Aslanlar , insanları besin kaynağı olarak gördükleri için karşılaşma esnasında hiç çekinmeden saldırabilirler.Her yıl 250 kadar insan aslanlar tarafından avlanmaktadır.
Dünya üzerinde yaşayan en büyük hayvan mavi balinadır (Balaenoptera musculus). Erkek mavi balinaların boyları 25 metre, dişilerinki ise 27 metre kadar olabiliyor.
6- Quahog İstiridyeleri: 500+ Yıl
Bu tuzlu su türü, bu listedeki diğer çift kabuklulardan, tatlı su inci midyelerinden bile daha uzun yaşayabilir. Birleşik Krallık'taki Galler Ulusal Müzesi'ne göre 2006 yılında İzlanda kıyılarında bulunan bir okyanus quahog istiridyesi 507 yaşındaydı.
Mirketler eğer sevdiğini başka bir kabileden biriyle. birlikte olduğunu görürse üzüntüden ölürler...
Polonyalı bilim insanları uzayda yaşayabilen, yıllarca susuz ve oksijensiz kalsa dahi kaldığı yerden hayatına devam eden tardigradlar (su ayıları) hakkında şaşırtıcı bir keşif yaptı. Dünyadanun en dayanıklı canlıları olarak bilinen bu mikroskobik hayvanların zayıf noktası açıkladı.
Hayvanlar müktesep değil, matbu (doğuştan/kodlanmış) bir akla sahiptirler. Mükellef olmayışları akılsız oluşlarından değil, insan olmayışlarındandır. Hayvanların akıl sahibi olmaları insanlara itaat etmelerine engel bir husus değildir.
Bunlar; fare, akrep, karga, çaylak ve yırtıcı köpektir." (Bir rivayette: kişi ihramda da olsa bunları öldürebilir.) (Buhârî, Bedu'l-halk, 16; Müslim, Hac, 9: 66-72). Bazı rivayetlerde yılan da vardır.
Yeryüzünde yaşayan canlı türlerinin sayısı ile ilgili sağlıklı tahminler yapmak çok zor. Bugüne kadar yaşayan türlerin %99'undan fazlasının soyunun tükendiği düşünülüyor. Şu an yeryüzünde yaşayan canlı türlerinin sayısıyla ilgili tahminlerse iki milyon ile bir trilyon arasında değişiyor.
Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.
Kirlilik durumu, 12 aylık bir süre boyunca ölçülen ortalama PM2.5 seviyeleri temelinde belirlenir. Ve bu İsviçre şehri yıllık 0,51 µg/m3 değer elde etti ki bu da onu dünyadaki en düşük değer yapıyor. Reykjavík, İzlanda'nın en büyük şehri ve başkenti olmasına rağmen, ülkedeki en temiz şehir unvanını gururla taşıyor.
Paris, yeni bir sıralamada dünyanın en güzel şehri seçildi. Binden fazla seyahat yazarı ve acentasıyla anket yapan seyahat sitesi Flight Network, 50 şehirlik listeyi derledi. Fransa başkenti listede başı çekerken ikinci sırada New York onu takip etti, üçüncülüğü de Londra aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri