Jeologların edindiği kapsamlı ve geniş bilimsel kanıtlara dayanarak, Dünya'nın yaşının yaklaşık 4,54 milyar yıl (4,54×109 yıl) olduğuna karar verilmiştir.
Güncel bilimsel tahminlere göre Dünya en az 4,374 milyar yıl yaşında.
“Dünya, ahiret haftalarından bir hafta olup, yedi bin senedir ve bunun altı bini geçmiştir." "Dünyanın ömrü, ahiret günlerinden yedi gündür. Allah teala buyurdu ki: “senin rabbinin yanındaki bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir.” - Bu ve benzeri hadislere göre Dünyanın yaşı 7000 yıl.
Bir araştırma Dünya'daki canlı yaşamanın ancak 1,75 milyar yıl daha devam edebileceğini gösterdi. Doğu Anglia Üniversitesi'nde görev yapan Dr. A. Rushby ve çalışma arkadaşları tarafından yapılan bir araştırma Dünya'daki canlı yaşamının ancak 1,75 milyar yıl daha devam edebileceğini gösterdi.
Canlılığın yaşı nedir? Canlılığın yaşı 3.9 milyar yıldır.
İlgili 23 soru bulundu
Adem ile biyolojik Adem ile aynı kişi değil; Dünya'da yaşayan ilk canlı ile LUCA da aynı tür değil: İlk canlı dediğimiz şey, gezegenimizde ortaya çıkan ilk canlı türü. Son evrensel ortak atamız olan LUCA ise bugün yaşayan bütün türlerin ortak atası.
Bilim insanları ilk canlıların en erken 4,3 milyar yıl önce sığ deniz diplerinde ortaya çıktığını düşünüyor.
Ortalama yaşam süresi:
22426,35 Gün. 538 232,4 Saat.
Hiçbir bilimsel veride "Dünya'nın yavaşlaması, zamanın yavaşlaması veya başka bir gerekçe ile bir gerekçe ile zaman yavaşladı o yüzden insanlık tarihini 7000 yıl alacağız." gibi bir açıklama yoktur. Yıl kavramı insanın kolay anlaşması için uydurduğumuz bir kavramdır.
Derinleşen ve pek çok etkene bağlı ilerleyen araştırmalar sonucunda ise NASA, en muhtemel yok olma sebebi ve tarihini açıkladı. NASA tarafından yapılan çalışmalara göre, dünyanın yok olma sebebi daha öncesinde herhangi bir farklı durum çıkmadığı takdirde, bunan tam 1 milyar yıl sonra olacak.
Tevrat'a göre Âdem 930 yıl yaşamıştır (bk. Tekvîn, 5/5). Hz. Âdem, ölmeden önce oğlu Şît'e son vasiyetini yapar ve bir cuma günü vefat eder (bk.
Kur'an-ı Kerim'in açık ifadesiyle ilk insan Hz. Âdem (as)'dir. Cenab-ı Hak onu yaratırken toprak unsurunu tercih etmiş, ondan yaratmış, daha sonra da ruh vermiştir. İlahi hikmet, hem Hz. Âdem (as)'e bir can yoldaşı olması hem de insan nevinin üreyip çoğalması için Havva validemizi yaratmıştır.
Allahın Yaşı ve Doğduğu zamanı yoktur.
Bütün bunların sonunda ise Dünya'daki yaşam son bulacaktır. Dünya'nın mevcut yörüngesinin genişlemesi ile 7 milyar yıldan biraz daha uzun bir süre sonra gezegenin Güneş tarafından yok edilmesi de olasılıklar arasında yer alıyor.
Bu anlamda kıyametin koptuğuna dair efsaneler, Amerika'nın eski uygarlıklarından tutun Hindistan, Çin, Sümer ve Mısır uygarlıklarına ait yazıtlarda anlatılmaktadır. Bilimsel verilere göre dünya canlı yaşamı bundan önce 5 kez yok olma sınırına gelmiş ve yeni canlı türlerinin evrimleşmesine olanak tanımıştır.
Dünya, Güneş Sistemi'nde Güneş'e en yakın üçüncü gezegen olup şu an için üzerinde yaşam ve sıvı su barındırdığı kesin olarak bilinen tek astronomik cisimdir. Radyometrik tarihleme ve diğer kanıtlara göre 4,55 milyar yıldan fazla bir süre önce oluşmuştur.
Hatta Tevrat'ta bütünüyle dünyanın ömrünün 10 bin yıl olduğu, Âdemi'in ise MÖ 3761 de yaratıldığı, söylenir. Bu da Âdem'den günümüze kadar 5780 yıllık bir geçmişin olması demektir.
Yine de kendimizi Adem'den bahseden Yahudilik, İslam ve Hıristiyanlıkla sınırlarsak Ademin genellikle yaklaşık 5700 yıl önce yaşamış olarak kabul edildiğini söyleyebiliriz.
Kısas-ı enbiyâ göre, yaşamakta oldukları Adn cennetinden Âdem Serendip adasına (Srilanka), Havva ise Etiyopya'ya indirilir. Daha sonra Mekke'de Arafat dağında buluşurlar. Bu kıssa, İslam kültüründe önemli bir yer kapsamaktadır.
Ülkelere göre yaşam süreleri
İnsanlarda ortalama yaşam süresi ülkelere göre farklılıklar gösterebilmektedir. Esvatini'de 39,5 yıl olan yaşam süresi Japonya'da 81 yıldır. Andorra ise 83,5 yıl ile dünyanın en uzun ortalama yaşam süresine sahip ülkesidir.
Aksu, gözyaşının anatomi ve fizyolojini anlatmanın saatlere sığmayacağını ancak ağlama gözyaşları hakkında yapılan bilimsel araştırmalara göre bir insanın norman şartlarda 24 saatte 30 damla gözyaşı döktüğünü, bunan da yaşam boyu yaklaşık 100 litre yani 10 kovaya ulaştığını söyledi.
Gözlerimiz 4.900 litre gözyaşı ve sıvısı üretiyorlar. (1-2 dakika ağlandığında her biri 15 miligram olan yaklaşık 50 gözyaşı çıkarılıyor ve yaklaşık 66.000 gözyaşı bir litre yapıyor). 547.500 kez ve atmosfere metan gaz bırakıyoruz. 8.000 kg ambalaj olmak üzere 43.800 kg çöp üretiyoruz.
200 milyon yıl önce memeliler, 150 milyon yıl önce kuşlar, 130 milyon yıl önce çiçekli bitkiler ortaya çıktı.
Homo (insan ve yakın akrabaları)
Homo habilis (yetenekli insan), bilinen en eski Homo türü, 2.4-2.3 milyon yıl önce ortaya çıktı. Homo rudolfensis, 2.4 milyon yıl önce ortaya çıktı. Kimilerine göre Homo habilis ile eş anlamlı. Homo ergaster (çalışan insan), ~ 2 milyon yıl önce ortaya çıktı.
Afrika'da 300.000 yıl öncesine ait, bizimki kadar büyük hatta daha büyük beyinlere sahip olan ilkel Homo sapiens kemiklerine rastlanmıştır. Bunları en az 200.000 yıl önce anatomik olarak çağdaşlaşmış Homo sapiens izler; beyin yapısı da en az 100.000 yıl önce çağdaşlaşmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri