Bekarlık belgesi kişinin doğum tarihini, baba adını ve kişinin herhangi bir evlilik kaydının mevcut olmadığını kısacası kişinin resmi kayıtlarda bekar olduğunu gösteren resmi bir belgedir ve kişinin ülkesinde kayıtlı olduğu Nüfus ve Evlendirme Müdürlüğünden alınır.
Evlenme ehliyet belgesi nasıl alınır denildiğinde, aklına birçok belgeyi online olarak temin edebileceğin e-devlet sistemi geliyor olabilir. Ancak bu belgeyi kurumlara bizzat başvurarak alman gerektiğini söyleyelim.
Bekarlık belgesi, genellikle nüfus müdürlüklerinden temin edilmektedir. Başvuru yapmak için kişinin kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğrafı gerekmektedir. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, belge birkaç gün içerisinde hazırlanarak kişiye teslim edilmektedir.
Medeni hal belgesi başvurusu, sadece şahsen, önceden ayarlanmış randevu ile yapılmaktadır. Randevu almak ücretsizdir, hiçbir şekilde ekstra ücret alınmamaktadır. Türkiye'de evlenebilmek için Başkonsolosluk'tan medeni durum belgesi alabilirsiniz. Bu sertifika iki dilli olarak (Macarca-Türkçe) düzenlenmektedir.
Bekarlık belgesi yabancı insanların Türkiye'de evlenmeleri için istenilen veya yurtdışında evlenecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nikâh işlemleri için alması gereken kişinin medeni halinin evliliğe uygunluğunun belirlenmesi için zorunlu olan evraktır.
İlgili 36 soru bulundu
Bir tarafı veya iki tarafı birden yabancı olan ve Türkiye'de evlilik yapacak kişilerin mutlaka bekar olduklarını kanıtlayan bekarlık belgelerini almaları gerekiyor. Bu belge düzenlendiği tarihten itibaren 6 aylık geçerlidir.
Bekarlık belgesi kişinin doğum tarihini, baba adını ve kişinin herhangi bir evlilik kaydının mevcut olmadığını kısacası kişinin resmi kayıtlarda bekar olduğunu gösteren resmi bir belgedir ve kişinin ülkesinde kayıtlı olduğu Nüfus ve Evlendirme Müdürlüğünden alınır.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için, e-Devlet sistemine PTT'den aldığınız şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Ardından e-Hizmetler sekmesinden Kişisel Bilgiler kısmına tıklıyor, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ya da Doğrulama kısmını seçiyorsunuz.
Türk vatandaşlarının evlenme ehliyet belgesi almak istemeleri durumunda bağlı oldukları nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgelerini alabilirler.
Başvuruları olumlu değerlendirilen yabancılar, il göç idaresi müdürlüğüne müracaat etmeksizin e-Devlet üzerinden evlenme ehliyet belgelerinin çıktısını alabilecektir.
►Evlenme Beyannamesi
Evlenme beyannamesi çiftlerin resmi nikah talebini gösteren ve doldurmaları gereken bir form. Başvurulan belediyenin talebine göre iki veya dört kopya olarak düzenleniyor. Evlenme beyannamesi nereden alınır?: Nikah dairesinden müracaat sırasında verildiğini belirtelim.
e) Nüfus kayıt örneği veya evlenme ehliyet belgesi. Sağlık raporu alınmaması durumunda evlenme yapılamaz. Akıl hastalarının evlenmelerinde tıbbi sakınca bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.
Evlenme ehliyet belgesini alabilmek için şahsen ve nüfus cüzdanı ile başvuru yapmak gereklidir. Başvuruda bulunan çiftler bu belgeyi ancak birlikte edinebilirler. Nikah için gereken belgelerin pek çoğu nüfus müdürlüğünden temin edildiği için diğer belgelerle birlikte evlenme ehliyet belgesi de alınabilir.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
Türkiye'nin her yerindeki resmi veya özel hastanelerden “Evlilik İçin Sağlık Raporu” alınabilir. Bu nedenle evleneceğiniz kişi yaşadığı şehirden fotoğraflı sağlık raporunu alabilir. Siz de kendi aile hekiminizden ya da yukarıda belirtilen diğer hastanelerden sağlık raporunu alabilirsiniz.
Nüfus Müdürlüğünden alınan nüfus kaydı örneği (görmek için lütfen tıklayın) evlendirme memurluğuna verilir. Evrak belediye evlendirme biriminden alınır. Dört örnek olarak düzenlenir. Bu formda silinti ve karalama yapılmaması gerekmektedir.
E devlet üzerinden her ne kadar nikah tarihi sorgulanabilse de nikah için gün almak mümkün değildir. Bunun için bağlı bulunan belediyenin evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapmak gerekir. Aynı zamanda, başvuru için gereken çok sayıda evrak vardır. Hepsini bir günde toplamak imkansızdır.
Medeni hal belgesi diğer tabiri ile bekarlık belgesi. Kişinin doğum tarihini, baba ismini ve kişinin daha önce herhangi bir evliliğinin bulunmadığını özetle kişinin resmi olarak bekar olduğunu belirten resmi bir belgedir.
Nikah işlemleri dosyasının, resmi kurumlardan mesai saatleri içerisinde alınması gereken belgeler ve belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar göz önünde bulundurularak 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.
İşte, konuya ilişkin ayrıntılar... Vatandaşların bir dönem kullandığı kimliklerin ön ve arka yüzünde yer alan "medeni hal", "kan grubu", "bağlı bulunduğu il-ilçe", "doğum yeri", "veriliş nedeni", "aile sıra no" ve "cilt no" gibi gibi bilgiler yeni çipli kimliklerde yer almıyor.
Cevap: Bir kişinin Evli olup olmadığını öğrenme
Mahkeme kararıyla da öğrenemez, en garanti yolu herifi götürüp nufus dairesine vukuatlı nufus kayıt örneği çıkartmaktır.
Evli olmayanlar için bekar, evli olanlar için ise evli, medeni durumu ifade eder. Medeni hal nüfus cüzdanında da belirtilir.
PTT AŞ, elektronik ortamda oluşturulan resmi belgelerin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan "e-apostil" hizmetini artık e-Devlet üzerinden de sunuyor.
Apostil işlemi yapılabilmesi için kaymakamlıklara veya valiliklere herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir. Yani apostil şerhi ücretsiz olarak yapılır.
Noter Onayı Olmadan Apostil Olur mu? Apostil tasdiklerinde kesinlikle noter onayı ve noterin bağlı olduğu kaymakamlık tarafından mührün olması gerekir. Bu işlemler yapılmadığı takdirde apostil tasdiki mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri