Su bazlı boyalardaki köpük oluşumu, üretim prosesi ya da uygulama esnasında sistem içerisinde kalan hava molekülleri sebebiyle meydana gelmektedir.
Boya veya vernik uygulanan yüzeyde toplu iğne başı görünümünde delikcikler veya küçük hava kabarcıkları görünümünde yüzey hatalarının oluşması. SEBEBİ: Uygun tiner kullanılmaması, sıcak havalarda çok kalın uygulama yapılması, birinci katın uygulanmasından sonra yeterli kuruma süresi verilmeden ikinci katın uygulanması.
Su Bazlı Vernikler Ne Kadar Sürede Kurur? Yaklaşık 1 saat içerisinde kuruyan su bazlı vernik iç cephe kullanımı için uygundur. Aynı zamanda dış cephe su bazlı verniği de kolayca ve hızlıca kurumaktadır.
Cadence Vernikler su geçirmez özelliğe ve ısıya dayanıklılığa sahiptir. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir. Su bazlı vernikler gerek ellerimizden, gerekse fırça ve boya kaplarından su ve sabunla temizlenebilir.
Her kat arasında en az 8 saat bekletilmelidir. Vernik kullanılmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Uygulama yapacağınız yüzey tamamen temizlenmelidir. Su bazlı vernikler su ile inceltilmeden direkt yüzeye uygulanmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
İki kat kullanılır. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir. Su ve sabunla temizlenir. Sağlığa zararlı madde içermez.
Güneş ışınları, nem ve diğer atmosferik koşullara dayanıklı, su itici özelliğe sahip koruyucu parlak ahşap verniğidir. Yumuşak ve sert tüm iç, dış ahşap yüzeyler, kapı, pencere, ahşap bahçe mobilyaları ve diğer ahşap malzemelerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılır.
Hazır olarak uygulanabileceği gibi inceltilerek de uygulanabilir. Su bazlı vernik için su ile, sentetik vernik sentetik için tiner, selülozik vernik için de selülozik tiner kullanarak doğru şekilde inceltici kullanılmalıdır.
Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz. Ancak sentetik verniklerde gerçek siyah kıllı fırçalar kullanmalısınız.
Monalisa su bazlı parlak vernik kullanım alanları mobilya, ahşap, metal,cam, tuval gibi sert ve yarı sert yüzeylerde kullanılabilir.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür. DEPOLAMA : Doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerde saklanmalı ve depolanmalıdır.
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Boya veya vernik uygulanan yüzeyde toplu iğne bası görünümünde delikcikler veya küçük hava kabarcıkları görünümünde yüzey hatalarının oluşması. SEBEBİ: Uygun tiner kullanılmaması, sıcak havalarda çok kalın uygulama yapılması, birinci katın uygulanmasından sonra yeterli kuruma süresi verilmeden ikinci katın uygulanması.
Taş vernik günümüze daha çok sert yüzeylerde kullanılır. Çünkü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir ve aynı zamanda suya dayanıklıdır. Özellikle ahşap yüzeylerde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda birçok farklı alan ifade edilebilir.
Mobilyalarda yapılan astar boya veya dolgu vernik işlemlerinde, eşyalardaki çatlak, ezik ve çukurlar doldurulur. Yapılan ön işlemlerin ardından zımpara çekilerek daha düz pürüzsüz bir yüzeye sahip olması sağlanır.
Fırça ve ruloları kullanımdan sonra temizlemenin ilk kuralı, su bazlı, solvent bazlı boya veya vernik kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmektir. Kullanılan boya su bazlı ise, fırçaları ve ruloları basit musluk suyu ve sabunla hatta sadece suyla yıkayabilirsiniz.
Hobi severlerin en çok merak ettiği sorulardan biri ise sünger rulonun vernik uygulamalarında kullanılıp kullanılmayacağıdır. Birçok uygulama alanlarının yanında sünger rulonun esas amacını vernik uygulamaları oluşturmaktadır. Özellikle, su bazlı vernik uygulamalarında rulo fırça tercihi çok iyi bir seçimdir.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Ahşap, su bazlı verniği daha fazla emdiği için su bazlı ahşap vernik doğal bir görünüm verir. 3. Su bazlı ahşap vernik daha hızlı kurur.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
Su bazlı vernik, insan ve çevre sağlığını tehlikeye atmayan yapısı ile bilinir. Akrilik üretandan elde edilen su bazlı vernikler, uygulandıkları alanlarda hızlıca kurur ve uygulanan malzemeleri çizilmelere karşı uzun süre korur. Ayrıca su geçirmiyor olması da özellikle ahşap yüzeylerin korunmasına katkı sağlar.
Cadence Taş Vernik; banyo ve mutfak zeminleri, mutfak tezgahları, dış mekan proje ve uygulamaları, su ve buhara maruz kalan tüm yüzeyleri korumak için geliştirilmiş, suya dayanıklı, darbelere karşı mukavemeti yüksek, su bazlı, içerisinde sağlığa zararlı toksik madde bulunmayan verniklerdir.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Vernik de oje gibi kurudukça sertleşen ve çıkması zor olan bir malzeme olduğundan, asetonla eldeki verniği kolayca çıkarabiliriz. Yapacağınız şey de çok basit; pamuğa asetonu iyice yedirin ve elinizdeki vernikli alanları silin. Gerekirse asetonlu pamuğu verniğin yoğun olduğu alanda bekletip öyle de temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri