Cam güvenlik filmi öncelikle kişi ya da kurumların ev, işyeri ve araçlarında her türlü darbe, patlama kurşun v.b. tehlike arz eden unsurlara güvenlik koridoru oluşturur. Duşakabinlerin darbe sonucu patlamasını ve cam kırıklarının dağılmasını önler. Nano teknoloji ile üretilmelerinden dolayı duşakabinlerde kireç tutmaz.
Bu cam çeşitli sebeplerle kırılabilir. Bu sebeplerden en çok karşılaşılanı mevsim değişiklikleridir. Uzama ve kısalma camda strese(gerilmeye) sebep olur ve bu gerilme miktarı basınç dayanımını geçmesi ile camın en zayıf noktasından kırılmasına sebep olur. Kırılma nedenlerinden bir diğeri de üretim hatasıdır.
Normal şartlarda temperli camlar kolay kolay kırılmamaktadır. Ancak belli başlı bazı nedenlerden dolayı temperli cam kırılması da meydana gelebilmektedir. Örneğin ani sıcaklık değişimi, yüksek basınç, sürekli noktasal darbeler, fiziksel zorlamalar, şiddetli çarpmalar gibi nedenlerden dolayı kırılabilmektedir.
Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeli Günümüz mimarisinde pileksi duşakabinden ziyade, 4, 5, 6, 8, ya da 10mm temperli camlar kullanılmaktadır. Duş camlarında temperli ya da lamine camlar kullanılmakla beraber. Duş camı olası cam kırılma risklerine karşı, cam filmi ile kaplanarak. Dağılması önlenebilir.
Daha önce de belirttiğimiz gibi duşakabin camını tek olarak satın alabilir ve bu sayede tüm duşakabin sisteminin yeni gibi görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Duşakabin camı satın alırken mutlaka ilk olarak ölçülere ve menteşelere dikkat etmeniz gerekecektir.
İlgili 17 soru bulundu
Ani veya sürekli noktasal darbeler, yüksek basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, sivri uçlu ev eşyalarının şiddetli çarpması gibi durumlarda da cam patlaması veya kırılması meydana gelebilir. Buradaki en önemli husus, camın kırılma durumunda kişiye önemli bir zarar vermemesidir.
Kırılmayan bir duşakabin camı istiyorsanız, alternatif olarak cam yerine polikarbonat veya akrilik malzemeler kullanılabilir. Bu malzemeler daha yumuşak ve esnek oldukları için camdan daha dayanıklıdırlar ve kırılma riski daha azdır.
mermer ücretleri için temsilcimizden bilgi alabilirsiniz. mermer ölçüsü 3 cm yüksekliğinde 5 cm genişliğinde duşakabin uzunluğunda kesilmektedir. Duşakabinin altınamermer koymak şart değildir.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Temperli camlar, darbelere karşı son derece dayanıklı camlardır ve eşit kalınlıktaki camlara göre en az 5 kat daha dayanıklılık oranına sahiptir. Olası kırılmalara karşı ise keskin olmayan çok küçük parçacıklara ayrılır. Bu da yaralama olasılığını en düşük seviyelere indirmektedir.
İşte bir cam panelin temperli olup olmadığını anlamanın bazı yolları: Pürüzsüz kenarlar: Temperli cam pürüzsüz ve eşit kenarlara sahipken, normal cam pürüzlü kenarlara sahiptir. Parlak görünüm: Temperli cam, camın hızla ısıtılıp soğutulmasını içeren üretim süreci nedeniyle ışıltılı bir görünüme sahiptir.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır.
Hatta bu tarz camların kırılması çoğu zaman patlama olarak da tanımlanır. Ancak temperli camların kırıldıktan sonra çevreye parçacıklar halinde dağılmadıkları da bilinmektedir. Dolayısıyla bu sayede bu tarz camların güvenli cam olarak tanımlandıklarını da ifade etmek mümkün olmaktadır.
Her cam gibi temperli camlarında kırılabilmesi diğer tabirle patlayabilmesi mümkün oluyor. Temperli camlar kırıldıkları anlarda binlerce farklı parçaya ayrılarak canlıları koruyor. Her camın kırılma özelliği olduğunun unutulmaması gerekiyor.
Her camın kırılma özelliği vardır. Önemli olan 8 mm düz cama göre 8 mm temperli camın ne kadar dayanıklı olduğudur. Şunu söylemek mümkündür; temperli camlar düz camlara göre 5 kata kadar daha dayanıklıdır. 3 kişi bir kanadın üstüne rahatlıkla çıkabilir. Çok şiddetli darbelere bile dayanabilir.
Kırıldığı takdirde temperli camlar, mikron parçalara ayrılarak, zarar vermeden dağılır.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Görüldüğü üzere bu tarz camların etkili bir düzeyde kullanım alanı bulunmaktadır. Bundan dolayı da temperli kırılmaz camlar her zaman tercih edilmektedir. Cep telefonu ekranı dayanıksız olduğu için en ufak darbede ya kırılır ya da çizilir.
Banyo yaparken kıl tüy gider yerini çok fazla tıkıyor ve sürekli gider yerine müdahale edilmesi gerekiyor durumdaysa teknesiz duşakabin daha kullanışlı olur. Binanızın genel gider hatların da problem varsa ve su duş alanı içerisinde birikme yapıyorsa, teknesiz ve geniş giderli olarak yaptırmanız daha faydalı olacaktır.
Duşakabin camı olarak da kullanılabilen temperli cam, güvenlik camı olarak da bilinir. Böyle adlandırılmasının en önemli nedeni dayanıklı ve güvenli olmasıdır. Çünkü bu camlar, imal edilmeleri sırasında özel işlemlerden geçiriliyor. Öncelikli olarak 600-650 derece arasında aniden ısıtılarak soğutulur.
Temperli cam oluşumundan sonra herhangi bir darbe sonrası banyoda cam kırıldığı zaman 3-4 mm büyüklüğünde ufak parçalar haline gelir. Ve kırılan bu temperli duşakabin camları insan vücuduna kesinlikle çok ufak batmalar haricinde herhangi bir zarar vermez.
en sağlam olanı 6 mm olsanda ençok tercih edileni 5 mm kalınlığında olanıdır.
Bir duşakabinin kalitesini anlamak için ilk başta bakılması gereken iki nokta bulunmaktadır. Bunların birincisi duşakabin profilleri ve kalınlığı olmakla birlikte ikincisi ise panellerde kullanılan ürünün (camveya pleksiglass) kalınlığıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri