Ayrıca lavabo açıcı ürünleri tavsiye etmiyoruz. Çünkü lavabo açıcı ürünler asit bazlı ürünler olduğundan dolayı hem sağlığınıza zarar verebilecek sonuçlar doğurabilir, hem de duş giderinizi eritebilir. Bu iş için uzman sıhhi tesisatçı çağırmanızı tavsiye ederiz.
Lavabo açıcı ürünlerin son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu bilmeniz gerekir. Cildinize, gözünüze ve solum yolunda tahribata sebep olacağı gibi atık su borularını da büzüştürerek tesisat sorunları meydana getirmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen kullanmak isterseniz, lavabo açıcıyı banyo giderinden içeri dökünüz.
Sıcak su: Duşakabin giderini açmak için sıcak su kullanabilirsiniz. Yaklaşık 5 litre kaynar suyu bir kova veya tencereye doldurun. Suyu tıkanıklık noktasına yavaşça dökün. Bu, kalıntıları eritecek ve giderin açılmasına yardımcı olacaktır.
Banyo gideri tıkandı ne yapmalıyım sorusu için, karbonat ve sirke karışımından faydalanabilirsiniz. Giderin üzerine 1 bardak karbonat dökün ve üzerine 1 bardak sirke ekleyin. 10 dakika bekledikten sonra, giderden aşağıya sıcak su dökün ve tıkanıklığın gitmesini sağlayın.
Kabartma tozu ve sirke:
İlk olarak, lavaboya yarım bardak kabartma tozu dökün. Ardından, yarım bardak sirkeyi üzerine dökün ve kabarcıklar oluşana kadar bekleyin. Son olarak, kaynar suyu lavaboya dökerek tıkanıklığı açın. Evde bulunan bu malzemelerle banyo gider tıkanıklığını çözebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Temizlik uzmanları, tuvaletinizde ve çoğunlukla banyonun her yerinde çamaşır suyu kullanmamanız konusunda beklenmedik bir uyarıda bulunuyor. Temizliğinden yana emin olduğumuz çamaşır suları, büyük bir risk barındırıyor. İşte ayrıntıları…
Küvet gideri sürekli tıkanıyorsa doğal çözüm olarak karbonat ve sirke yöntemi de etkili olacaktır. Küvetin içine karbonat dökünüz. Ardından sirkeyi dökerek tıkanıklığı açmayı deneyiniz. Süzgeçten su geri tepiyor sorununda karbonat ve sirke yöntemi yapılabilir.
Duşakabin gider borusunun bulunduğu gider boşluğundaki vida, tornavida ile sökülmelidir. Vida söküldükten sonra gider borusu boşa çıkacak ve kolayca yerinden çıkartılabilecektir. Eski gider borusunu yerinden çıkartıp, aynı şekilde yeni boruyu gider deliğinden ittirmeniz ve yerine oturtmanız gerekecektir.
Bina hattının genel sorumluluğu tüm bina sakinlerindedir. Eğer bu tıkanıklık veya kaçak bina kanalında fakat sorun sadece sizin dairenizi etkiliyorsa yine sorumluluk tüm apartmana aittir. Çünkü bina hattında bir tadilat işlemi gerekir. Bu işlem ise ortak alan olduğu için tüm binanın sorumluğundadır.
Bir buçuk litre suyu iyice kaynatın ve ardından bu suyu gidere dökün. Giderin üzerine birer bardak karbonatı ve sirke dökün ve bekleyin. En az on dakika bu şekilde etki etmesi için bekleyin. Tekrar su kaynatın ve bu kaynar su ile giderinizi yıkayın.
Duşakabin gideri, genelde saç kılı, vücut kılı ve sabun atıklarından dolayı tıkanabilmektedir. Bunun dışında, duşakabin giderinin bağlı olduğu pimaş borusunun eğiminde sorun olursa bu durum da duşakabin gideri tıkanıklığına sebep olur. Banyoda bulunan bütün gider boruları birbirine bağlıdır.
Duşakabin gideri tıkanıklığı, genelde saç, vücut kılı vb. sabun atıklarından sebebiyle tıkanabilmektedir. Bunun yanısıra, duşakabin giderinin bağlı bulunduğu pimaş borusunun eğiminde sorun varsa bu durum da duşakabin gideri tıkanıklığına sebebiyet verebilir.
Kullanılacak süzgeç ve giderin, yalıtımla uyumlu olması gerekir. Su birikmesini önleyecek, yalıtımla bağlantılı olması sızdırmazlığı sağlayacaktır. Bunun yanında en önemli faktör koku önleyici özelikte olmasıdır. Görünümü ne kadar güzel ve zarif olsa da, koku yayan bir gider süzgeci işini iyi yapmamış sayılır.
İstanbul. Tıkalı lavabo, tuvalet ve diğer giderlerin açılması için sıklıkla tercih edilen kimyasalların suyla temas etmesiyle oluşan patlama sonucu bunların cilde ve gözlere teması halinde yanma, tahriş ve kimyasal yanıklar meydana gelebiliyor.
Kimyasal bileşeni yağ çözücü olduğu için mutfak lavabolarında kullanımı daha uygundur. Asit-baz lavabo açıcılar arasında en çok bilineni kostiktir. Kostik içindeki baz su ile reaksiyona girerek ısınır ve bu ısı ile tıkanıklığa sebep olan cisimleri eritir.
3) Sıcak Su Akıtın
Bu nedenle lavabo giderini ve tıkanıklığı açmak için zaman zaman kaynar su dökmeniz gerekir. Her bulaşık yıkama sonrasında ya da banyo lavabosunu kullanımdan sonra, lavabo deliklerinden sıcak su akıtmanız önerilir.
Öncelikle gidere yaklaşık bir bardak (200 ml) karbonat dökülür ve arkasından 1 bardak tercihen beyaz sirke dökülür. Bu karışım saç topaklarını çözmede işe yarayacaktır. 10 dakika sonra giderden aşağıya sıcak su dökerek giderin açılmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak suyu giderden dökerken dikkatli olmayı unutmayın.
Mutfak gideri açma fiyatı, 800 TL ile 1.000 TL arasında değişir. Tıkanıklığın durumu, hangi yöntemlerin kullanılacağı gibi etkenlere bağlı olarak rakamlar farklılık gösterir.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
İçerisinin görünmemesi için cam filmler kullanılır. Cam filmler farklı çeşitlerde mevcuttur. Duşakabin cam filmleri boyutları kullanım alanlarına göre değişiklik gösterir. Duşakabin desenli cam filmi ısıya karşı dayanıklı ve kolay kullanımı vardır.
Banyo giderinin taşmasının temel sebebi tıkanıklıktır. Tıkanan gider suyu çekemeyecek ve taşıyamadığı suyun taşmasına neden olacaktır.
Banyo giderinden su gelmesinin ana sebebi kaçaklardır. Tesisat üzerindeki yarıklar ve delikler kaçağın oluşmasına neden olur. Bu kaçaklar ise banyo giderinden su gelmesi ile sonuçlanır. Banyo yüzeyinde su birikmesi yaşanabilir.
Evet, banyo giderine klozet bağlamak mümkün!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri