Banyo düzeni duş mu küvet mi sorusunun cevabı ile şekillenir. Banyo alışkanlığınız ise biçimlenmesine yön verir. Duşlar daha minimal banyolar için idealdir. Küvetler ise daha geniş banyolar içindir.
Banyonuzun Büyüklüğü Önemli Bir Kriter
Küvetler genellikle yatay, duş kabinleri ise küvetlere göre (elbette ki banyodaki alana ve seçilen duş kabinine göre farklılık gösterse de) dikey bir tasarıma sahip. Dolayısıyla duş kabinleri tercih ederek küçük alanları daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.
Vücudumuzun %60'ı su olduğundan su dolu bir küvette vakit geçirmemizin sağlıklı olması doğaldır. Banyo yapmanın fiziksel ve zihinsel avantajları vardır. Eğer alerjik bir durumunuz yoksa haftada 2-3 kez küvete girmek faydalıdır.
Türk Dil Kurumuna göre 'duşakabin' yazımı doğru değildir. Duşakabin kelimesinin doğru yazımı 'duş kabini'dir.
İlgili 42 soru bulundu
TDK'ya göre "duşakabin" diye bir şey yok. Hatta "duşa kabin" diye bir şey de yok. Binaenaleyh, o kelime "duş kabini"dir ve herkes hatalı kullanmaktadır.
Duşakabinler, banyolara dekoratif bir görüntü desteği sağlayan ve bunun yanı sıra duş alma esnasında oluşacak su sıçramalarının önünü alarak sıcak havanın muhafazasını sağlayan işlevsel banyo ürünlerinin başında gelir.
Duşakabinlerin ömrü, kullanılan malzemelere, montaj kalitesine ve kullanım şekline bağlı olarak değişir. Genellikle iyi bir kaliteye sahip bir duşakabin, düzenli bakım ve temizlikle 10 yıldan fazla dayanabilir.
Son yıllarda daha popüler hale gelen teknesiz duşakabin , suyun sızmasını ve hasara yol açmasını önlemek için, zeminin ve duvarların "bir miktar su geçirmez membran ile kaplanmış" olduğu teknesiz duşkabini olan bir banyodur.
Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Çünkü küvet sürekli yenisi alınan bir ürün değildir. Uzun yıllar kullanılabilmeleri için kaliteli ve dayanıklı malzemeden imal edilmiş olanları tercih etmelisiniz. Küvet seçerken akrilik malzemeden üretilenleri tercih etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü akrilik, hem hijyenik hem de dayanıklıdır.
Küvet, yıkanmak için kullanılan tekne şeklinde bir gereçtir. Genellikle banyolarda duşun altında bulunur. Modern banyo küvetleri akrilik ve fiberglas malzemeden yapılmaya başlanmıştır.
Banyoyu karnı tokken yaptırmamaya dikkat edin. Çünkü tutuş pozisyonunuza göre kusabilir. Yine karnı çok açken banyo yaptırmanız huzursuzlanmasına neden olabilir. Suyun ısısı vücut sıcaklığı ile aynı olmalıdır (36.5 – 37 derece).
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Teknesiz duşakabinler, su sızdırma riskini minimize etmek için tasarlanmış olsa da, bazı durumlarda su sızdırabilir. Su sızdırması genellikle aşağıdaki nedenlere bağlı olabilir: Sızdırmazlık Contaları: Duşakabinin etrafında bulunan sızdırmazlık contaları zamanla aşınabilir veya hasar görebilir.
En ideal duşakabin ölçüsü banyonuza en uygun olan ölçüde olanıdır. Ancak genel itibarıyla kullanılan en ideal ölçüler ise; 80 X 80 oval küvetli duş teknesi ile 120 X 80 diktörtgen boydan uzun enden dar olan duş teknesi modelidir. Standart olarak üretilmiş duşakabin ölçüleri ise şu şekildedir: 70 X 70.
Şeffaf camlı olan duşakabinlerde su zerreciklerinin oluşturduğu leke görünü kalacağından desenli veya tamamı buzlu cam tercih etmeniz Duşakabin temizliği açısından size oldukça kalaylık sağlayacaktır.
Duşakabin altına mermer konulmalımıdır? Duşa kabin yerleştirilecek olan duş alanında kabinin altına mermer konulması gereklimidir ve ne ölçülerde olması gerekmektedir. Su ile silikonun temas etmemesi için duşakabin altına mermer konulması gerekmektedir.
Duşakabin Camı Nasıl Olmalıdır? Çok dar olan banyolarda alanı daha geniş göstermek için, Genelde şeffaf camlı duşakabin tercih edilmektedir. Geniş aile olan veya evde banyo ve tuvalet bir olan tek banyolu evlerde ise, Genellikle Buzlu cam içini göstermeyen duşakabin camı tercih edilmektedir.
Ortopedik rahatsızlığı olup ayağını kaldırmakta güçlük çekenler için, zemine sıfır teknesiz duşakabin çok kullanışlı olmaktadır. Banyo yaparken kıl tüy gider yerini çok fazla tıkıyor ve sürekli gider yerine müdahale edilmesi gerekiyor durumdaysa teknesiz duşakabin daha kullanışlı olur.
Ani veya sürekli noktasal darbeler, yüksek basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, sivri uçlu ev eşyalarının şiddetli çarpması gibi durumlarda da cam patlaması veya kırılması meydana gelebilir. Buradaki en önemli husus, camın kırılma durumunda kişiye önemli bir zarar vermemesidir.
Teknesiz Duşakabin Tercih ederseniz, Duş teknesi ölçülerine göre standart ölçüde yaptırma mecburiyetinden kurtulmuş olursunuz. Teknesiz her ölçü ve modelde Duşakabin yaptırabilirsiniz. Banyonuzun şekli ve ölçüsü ne olursa olsun, Her banyo ölçüsüne göre istenilen tüm ebatlarda teknesiz duşakabin üretimi yapılmaktadır.
Duaşakabinler yapılışı amacı banyoda etrafa su sıçramaması ve kişisel mahremiyetin en üst şekilde korunmasıdır. Duşakabinler kullanıldığında kişisel temizliğiniz sırasında ortaya çıkan kirli ve hijyenik olmayan su etrafa saçılmayacak ve banyolarınız her zaman daha düzenli ve temiz olacaktır.
Duş teknesinde bulunan gider borusu çatlaksa, giden su banyo zeminine akarak duşakabinde su sızıntısı yapar. Duş teknesinin temas (gider) borusunda tıkanıklık su sızdırma ile sonuçlanır. Teknenin altından geçen borularda su kaçağı mevcutsa gelen su direkt banyonun içine akacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri