Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır. Banyo, mutfak, balkon, teras seramiklerine, her türlü fayansa, mermer, granit, porselen, cam mozaik, beton gibi alanlara uygulanabilir. Tek komponentli ve uygulaması kolaydır.
Duşakabin profillerini boyama esnasında kullanılması gereken bir takım özel teknik yöntemler bulunmaktadır. Bu işlemi kısaca özetleyecek olursak, duşakabin profili boyanmadan önce ilk olarak yapılması gereken işlem alüminyum profillerin yağ ve diğer pisliklerden arındırılmasıdır.
Bir karo zemini boyayabilirken, zemin boyanıza diğer yüzeylere göre daha sık rötuş yapmanız gerekebilir. 2. Boya türü: Epoksi boya, akrilik boya ve lateks boya, duş karoları için genellikle uygun seçeneklerdir; ancak, özel karo malzemeniz için en uygun olanı araştırmalısınız.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Bu boyalar genellikle suya dayanıklı ve küf önleyici özelliklere sahiptir, banyoda uzun süre dayanıklılığını korur. Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler.
İlgili 24 soru bulundu
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Akrilik Boya Verniği
Su geçirmez özelliğe sahiptir. Uygulandığı yüzeyi çizilme, akma, solma gibi dış etkenlerden korur ve rengin daha canlı görünmesini sağlar.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır. Banyo, mutfak, balkon, teras seramiklerine, her türlü fayansa, mermer, granit, porselen, cam mozaik, beton gibi alanlara uygulanabilir. Tek komponentli ve uygulaması kolaydır.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Kararmış,sararmış ,paslanmış emaye veya mermerit ürünlerde durum her ne olursa olsan boyama yapılabilir. Küvet boyama işlemini firmamıza yaptırabilir dilerseniz sadece küvet boyası temin ederek kendi imkanlarınız ile boyama yapabilirsiniz.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Duşakabin modellerinin zemini için karo, mermer, fayans, ahşap gibi farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Son yıllarda çok yaygın olarak tercih edilen ve farklı desenleri ile banyoyu eğlenceli bir yaşam alanına çeviren fayanslar duşakabinler ile uyumlu bir ikili oluşturur.
Bunun yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı yapılara sahiptir. Poliüretan duşakabin kenar çıtaları boyanabilir özelliklere sahiptir. Bu sayede kullanım sırasında istenilen renklere boyama fırsatı elde edebilir ve görüntüsüne karar verebilirsiniz.
Sıvı sabun ve su: Sıcak su ve sıvı sabun karışımı, duşakabin temizliği için iyi bir başlangıçtır. Bir sünger veya yumuşak bir bez ile sabunlu su uygulanarak, kabin yüzeyleri ve camlar ovalanabilir. Daha sonra bol su ile durulanmalıdır.
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Epoksi boya, çok fazla suistimal edilen zeminler için en iyi seçimdir. Epoksiden en dayanıklı sonuçları alırsınız ve zamanla lateks boyadan daha iyi durur. İster iç ister dış yüzey olsun, hem astarın hem de boyanın zemininizin konumuna uygun olduğundan emin olun.
Tüm tekne boyalarının özellikleri farklı olacağından dolayı yüzeye uygunluğuna dikkat edilir. Akrilik tekne boyası hızlı kurumaları, kolay bir şekilde pasta cila uygulanabilmesi ve ekonomik olmalarından dolayı tercih edilir. Dar yüzeyleri boyarken etkili bir performans gösterirler.
rulosu ile iki kat uygulanmalıdır. Katlar arasında 24 saat bekleyiniz. 2 kat boyama işlemi tamamlandıktan sonra 3 gün kullanmamalısınız. 7 gün sonra kimyasallara dirençli hale gelecektir. Uygulama sırasında yüzey ve ortam sıcaklığının +5ºC ile +30ºC arasında olmasına dikkat edilmelidir.
Son teknoloji ile üretilen su yalıtım boyası seçenekleri, binaların ve çeşitli kullanım alanlarının zararlı etkilerden korunmasını sağlar. Sızdırma ve çatlama yapmayacak şekilde üretilen su geçirmeyen boya seçenekleri çeşitli alanlarda kullanılır. Satın alacağınız yalıtım boyası ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Özellikle kuru havalarda +5ºC ve +35ºC arasındaki sıcaklıklarda uygulanmalıdır. Yüzeylerin durumuna göre Karplus İzolasyon Su Yalıtım Boyası;1/1 oranında su ile inceltilerek bir kat uygulanmalı ikinci kat uygulamada herhangi bir inceltme yapılmadan direkt olarak uygulanmalıdır.
Fayanslar buhara ve neme maruz kaldığından dolayı kalıcı ve sağlam bir boya olması için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
Açık ve parlak renge sahip bir ürün olan Filli Boya seramik boyası; seramik, ahşap ve plastik gibi yüzeylerde rahatlıkla tercih edilebilen bir seçenektir. Ürün zemine ve duvara kolayca uygulanır.
Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri