Duşakabinde günlük temizliğinizi yaptıktan sonra kireç lekesi gördüğünüz yerleri, temizlik bezinizin üzerine bir miktar elma sirkesi veya limon döküp, silin. Asidik yapıları sayesinde, çok fazla ovalamanıza bile gerek kalmayacak. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.
Duşakabin kireç ve su lekesi nasıl çıkar? Duşakabin kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle kabindeki sıvıyı tamamen boşaltmalısınız. Daha sonra, 1 tatlı kaşığı toz deterjan ve 1 bardak su karıştırmalısınız. Bu karışımda bir bez ya da sünger batırarak, lekeli alanlar temizlenebilir.
Sirke ve su karışımı: Kurumuş kireç lekesini çıkarmak için öncelikle sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin.
Sirke, çamaşır suyu, karbonat, limon suyu gibi ürünler mikropları öldürür ve temiz bir görünüm verir. Sabun lekelerinin yanı sıra kireçli lekeleri temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bir bezi seyreltilmemiş beyaz sirke ile ıslatmanız ve birkaç dakika bırakmanız yeterlidir.
İlgili 17 soru bulundu
Saf sirke ve karbonatı karıştırarak oldukça etkili bir temizlik malzemesi elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz macun kıvamındaki karışımı bir süngerle duşakabin camlarına sürerek 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra bol su ile camları durulayın.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Bu noktada sade su yerine deterjanın üzerini sirkeli ya da limonlu su ile ıslatarak temizlemek daha etkili bir çözümdür. Özel olarak kireç için üretilmiş olan deterjan ya da temizlik malzemelerini kullanarak da temiz bir sünger ya da bez yardımı ile kireç lekesini temizlemek mümkündür.
Bir bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırın. Aynı yöntemle duşakabine püskürtün ve temiz bir bezle silin. Karbonatlı su karışımı da, su ve pas lekelerine iyi gelir.
Porçöz ile duşakabin temizliği
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Doğal yöntem ise su ve karbonat
Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın. Son olarak suyla durulayıp kurulayın ve parıl parıl banyonuzun tadını çıkarın.
Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.
Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.
BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI
Bulaşık makinesi parlatıcısı, inatçı kirlerin yumuşamasına yardımcı oluyor. Duşakabin temizliğinde ilk önce sıcak su ve bulaşık makinesi parlatıcısı yardımıyla var olan kirleri yumuşatabilirsiniz. Daha sonra güçlü bir temizleyici ile bu kirleri yok edebilirsiniz.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın. Sirke ile temizlediğiniz duşakabininiz parlak ve tertemiz görünecektir.
Bir miktar su kaynatarak içine sirke katarız. Daha sonra sirkeli suyu kirecin izi olan alana dökeriz. Bu şekilde birkaç dakika beklettiğimizde kirecin tamamı çözülür. Daha sonra bu alanı temiz sıcak su ile duruladığımızda temizlik bitmiş olur.
Bunun içinde küçük 3-4 parça limon tuzunu bir şişeye aktarıp üzerine su koyun ve erimesini sağlayın. Bu limon tuzu ve su karışımını lekelerin üzerine sıkıp bekletin ve aynı şekilde bez, sünger ya da fırçayla lekeleri temizleyip durulayın.
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın. Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Duş başlığının içerisine yeterince sığabileceği poşete beyaz sirke ve suyu doldurun. Beyaz sirkenin oranının daha yüksek olması, duş başlığı temizliğini kolaylaştıracaktır. Bu poşeti çevresine ister bir ip, isterseniz bir lastik bantla asarak bu poşetin içerisinde duş başlığını yaklaşık 1 saat bekletin.
Tuvalet Mutfak ve Banyolarda oluşan kireç birikimini, kararmış organik kirler ve pas lekelerini kimyasal etkinliği ile çözer. kullanmadan önce okuyunuz! Uygulayacanız yere bir miktar tuz ruhu dökünüz.5dk bekledikten sonra sert firça ile citileyerek ardından su dökerek durulayınız.
Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz. Daha sonra bol su ile durulayarak çaydanlığı tekrardan kullanabilirsiniz. Limon tuzunun yanı sıra limon suyu da asidik özelliğinden dolayı etkili bir kireç sökücüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri