Düşeyara'da Gelen #YOK Hatası Yerine 0 veya Başka Bir İfade Yazdırmak. Düşeyara işlevini kullandığınız zaman veri bulunamadığı zaman #YOK hatası ile karşılaşırsınız. işlevlerini DÜŞEYARA ile birlikte kullanmamız gerekir. veri bulamadığı yerde #YOK hatasına düşürür.
Aralık_bak bağımsız değişkeni YANLIŞ olduğunda ve DÜŞEYARA verilerinizde tam eşleşme bulamadığında #YOK hatası döndürür. Çözüm: Elektronik tablonuzda uygun verilerin bulunduğundan eminseniz ve DÜŞEYARA bunları bulamıyorsa, başvurulan hücrelerde gizli boşluklar veya yazdırılamaz karakterler olmadığından emin olun.
Excel'de uyarı nedir dediğimizde aklımıza gelen diğer hatalardan biri olan SAYI/0! hatası, bölme işlemi yapılırken karşılaşılan hata çeşididir. Bu hatanın nedeni ise bölenin 0'a eşit olmasıdır.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Bir veriyi belirtilen bir tablo dizisi üzerinde bulur ve istenen sütununu verir. TÜRKÇE İNGİLİZCE AÇIKLAMA = DÜŞEYARA () =VLOOKUP() Bir verinin bir diğer tablo üzerinde aranmasını ve ilgili alanlarının bulunup getirilmesini sağlar. Aranan_değer (lookup value): Tablo dizisinin ilk sütununda aranacak değer.
İlgili 44 soru bulundu
Uzun bir bekleyişin ardından, artık yeni fonksiyonlar geriye tek bir sonuç döndürmek yerine, komple bir diziyi dökebilecekler. Herkesçe ÇOKLU DÜŞEYARA olarak bilinen bir Dizi Formülü yazmak yerine, çok basitçe FİLTRE fonksiyonu ile bir veriye ait bütün kayıtları, tabiri caizse şak diye dökebiliyoruz.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Bugünkü sayı sisteminde sıkça kullanılan sıfır, bir niteliğin yokluğunu temsil eder. Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır. 0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır.
Bilgisayar saatinizi güncel saate göre değiştirmeniz gerekmektedir yani bilgisayar saatiniz güncel olmalıdır. Null hatasının tek sebebi bilgisayar saatiniz güncel saate göre ileri veya geri olmasından kaynaklanmaktadır.
Microsoft Excel, bir sayı sıfırla (0) bölündüğünde #BÖL/0! hatasını gösteriyor. Bu hata, =5/0 gibi basit bir formül girdiğinizde veya bir formül, bu resimde de gösterildiği gibi 0 değerine sahip veya boş olan bir hücreye başvurduğunda oluşur.
Bir hücre #DEĞER! hatası içeriyorsa düzenlemek için hücreye çift tıklayın. Çıkarma işlemi için eksi işareti olması gereken yerlerde virgüller varsa bunları eksi işaretleriyle değiştirin. ENTER tuşuna basın.
Yaklaşık eşleşme veya sıralı = DOĞRU seçeneğini kullanıyorsanız ve DÜŞEYARA 'daki arama anahtarı ilk sütundaki en küçük değerden azsa DÜŞEYARA işlevi #N/A değerini döndürür. Tam eşleşme veya sıralı = YANLIŞ seçeneğini kullanıyorsanız DÜŞEYARA 'daki arama anahtarının tam eşleşmesi ilk sütunda bulunamaz.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
🤙 emoji anlamı: Beni ara işareti - Bu el emojisi, “beni ara”, “yakında görüşelim” “rahat ol” gibi anlamlarda kullanılır.
Merhaba! "<3" , emoji ifadesi olarak kullanılan bir semboldür ve genellikle "sevgi" veya "sevgi gösterisi" anlamına gelir. Bu sembol, kalp şeklini andıran iki paralel çizgi ve üç sayısından oluşur ve genellikle chat odalarında, sosyal medya platformlarında veya diğer elektronik iletişim araçlarında kullanılır.
Dünya Savaşı sırasında Zafer işareti (İngilizce Victory kelimesinin baş harfi olan V'yi simgeleyecek şekilde) olarak dönemin İngiltere başbakanı Winston Churchill tarafından yaygınlaştırılmıştır. ABD'de ve daha sonra 1960'lı yıllardan itibaren bütün dünyada barış anlamına gelmek üzere kullanılmıştır.
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
BAĞ_DEĞ_SAY , bir kereden fazla görünenler dahil olmak üzere, bir veri kümesindeki tüm sayısal değerleri sayar. Benzersiz değerleri saymak için COUNTUNIQUE işlevini kullanın. BAĞ_DEĞ_SAY yalnızca sayısal değerleri sayar, metin değerleri göz ardı edilir.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
Yatay arama. Bir aralığın ilk satırında bir anahtar arar ve bulunan sütunda belirtilen hücrenin değerini döndürür.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri