Müteâlî 78 : Düşmanlarına galip olmak ve herkes tarafından sözünün kabulü için 541 kere okunur.
El-Müntakim Faziletleri Nedir? El- Müntakim genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden kurtulmak için okunan bir esmadır.
Allah'ım, Kâf-hâ-yâ-ayn-sâd hakkı için bize düşman korkusuna karşı yardım eyle. Onları helâk eyle, onları sevgili kullarına fedâ eyle, onları bugün ve yarın kısa zamanda belâlara uğrat.
Zarar vermeye çalışanları Allah zarara uğratır. Kahır ve helak edilmiş olan bir kişiye 7 gece devamlı 3969 defa El- Müntekim okumak ve sonunda da Ya rabbi- Ya Cebbar-Ya müntekim sana sığınıyorum denilmektedir. Bu şekilde Allah'a hakkımı ve intikamımı al şeklinde dua etmek anlamındadır.
''La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim.'' Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a sığınmayı ve Allah'tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.
İlgili 26 soru bulundu
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.
Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."
Haksızlığa uğrayan kişi, kendisine zulmedenden korunmak için gün içinde 'Ya Müntekim Celle Celalüh' esmasını okumaya devam etmelidir. Allah-u Teala haksızlığa uğrayan kişinin hakkını haksızlık eden kişiden alır.
Allah'ın 99 isminden biri olan El - Müntekim kelimesinin sözlük anlamı vaadini mutlaka yerine getiren ve intikam alandır. Allahu Teala Kuran'ı Kerim'in birçok ayetinde zalimlerin mazlumlara, gaddarların mağdurlara yaptıklarını misliyle ödeteceğini bildirir. O'nun vaadi kıyamet gününde gerçekleşecektir.
El-Müntekim Ne Demek? - YouTube. Müntakım; (İntikam alan): Yadırgayıp ayıplayan, suçluyu cezalandıran, öç alan. O, Suçluları hak ettikleri şekilde cezalandırandır.
Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim.
Yesâr`ın rivayetlerine göre Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: "Kim sabahleyin üç defa "Euzubillahis-Semî`il-Alîmi mines-şeytanirracım" der, sonra Haşr suresi`nin sonundaki üç ayeti okursa Allah kendisine yetmiş bin melek vekil kılar, bunlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler.
“Korkulu yerlerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li îlâfi sûresini okumalıdır.
''Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi'ul alim'' duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez. -Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi'yi ,Kureyş suresi okumalıdır.
Hud suresi: Zalimlerden intikam için üç kere okunur.
okunabilir. ” Ey kitabı indiren, hesabı çabuk gören Allah'ım! şu dua okunarak Allah'a sığınılır. zeliylüd daıyfüllezî lâ havle lehû ve lâ kuvvete illâ bike.
El-Müntekim Anlamı
Allahu Teala'nın 99 ismi şerifinden bir tanesi olan El-Müntakim, Allah'ın suçluları cezalandırması anlamına gelmektedir. Allah suçluları, kul hakkı yiyenleri ve zulüm edenleri şiddetli bir şekilde cezalandıracaktır. Zulüm edenler ve kul hakkı yiyenler Allah katında kıyas edilerek cezalandıracaktır.
Hayırlı işte galip gelmek için sabahları 37 defa okunur. El-Ahir: Dünya ve ahirette üstün makama ermek için sabahları 801 defa okunur.
Allah Teâlâ hakkında kullanılan bir saygı ifadesi. “Büyüklük, ululuk, yücelik” mânasındaki celâl ile aynı kökten türeyen ve “büyük ve yüce oldu” anlamına gelen celle fiilinden oluşmuş bir tabirdir. Allah lafzı ve Allah'ın isimlerinden biriyle zikredildiği yerde “azameti yüce ve ulu olan” anlamında bir saygı ifadesidir.
Nitekim müfessirlerin çoğu, “Allah kötü sözün alenen söylenmesini sevmez; ancak zulme uğrayanlar hariçtir” (en-Nisâ 4/148) meâlindeki âyetin haksızlığa uğrayanların zalime beddua etmelerine izin verdiğini belirtmişlerdir.
Haksızlığa uğrayan kişiler için şu dualar tavsiye edilmektedir: Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne). Anlamı: 'Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim.
El-Vedud esması sevmek ve sevilmek terimlerini içerdiği için, bununla yapılan dualarda aynı niteliğe sahip olmaktadır.
“Üç çeşit duanın müstecâb olduğu (kabul edildiği) hususunda şüphe yoktur: Mazlumun (haksızlığa uğrayan kimsenin) duası, yolcunun duası ve anne babanın çocuklarına duası.” (Tirmizî, Birr ve Sıla, 7)
Ebu Hureyre -radıyallahu anh'den merfu olarak rivayet olun du ki: "Üç dua vardır ki kabul olunmasında şüphe yoktur: Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın çocuğu için yaptığı dua."
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri