Akciğerleri temizleyici özelliğinden dolayı sigara tiryakilerine oldukça faydalı etkileri vardır. Peki, dut pekmezi öksürüğe iyi gelir mi? Balgam söktürücü özelliğe sahip olan dut pekmezi öksürüğe karşı da etkin bir rol oynamaktadır.
Pekmez, soğuk algınlığına bağlı semptomların hafifletilmesinde rol oynarken, balgam söktürücü özelliği sayesinde öksürüğün kesilmesine destek olur. Pekmez yüksek enerji miktarına sahip besinlerden olduğu için cinsel gücün artırılmasına yardımcı olur.
Dut Pekmezi Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Dut pekmezi astım, bronşit, karaciğer ve akciğer gibi önemli hastalıklara karşı koruma kalkanı gibidir. Öksürüğe çok iyi gelmesi ile bilinmektedir.
Dut Pekmezinin Faydaları
Dut pekmezinin en önemli özelliği, kan yapıcı olmasıdır. - Ülser rahatsızlığının tedavisinde kullanılabilir. - Bronşit ve astım rahatsızlığı olan hastalarda rahatlama sağlar. Nefes alışverişlerinde güçlü etkisi bulunur.
Pekmez, içindeki zengin potasyum sayesinde kan basıncının düzenlenmesinde de oldukça etkilidir. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Tereyağlı pekmez öksürük ve balgam söktürücü denilince akla ilk gelen bitkisel reçetelerdendir.
Astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi geldiği bilinen keçiboynuzu pekmezi, kuru öksürükte iyi bir balgam söktürücü olabilir.
Kalp atışını düzenler ve yüksek tansiyona iyi gelir. Akciğerleri temizleyici özelliğinden dolayı sigara tiryakilerine oldukça faydalı etkileri vardır. Peki, dut pekmezi öksürüğe iyi gelir mi? Balgam söktürücü özelliğe sahip olan dut pekmezi öksürüğe karşı da etkin bir rol oynamaktadır.
*Dut pekmezi ile gargara yapılması durumunda ağız ve boğaz hastalıklarına karşı etkili olduğu söylenmektedir. *Sıklıkla rastlanan bir çocuk hastalığı olan pamukçuk hastalığına karşı yaygın olarak yine Dut Pekmezi kullanılmaktadır.
Çocuklar için genellikle sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilmesi önerilirken, yetişkinler için ise sabah-akşam bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Dut pekmezi de keçi boynuzu pekmezi kadar popüler olmasa da öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılmaktadır.
Vücuda sayısız faydaları olan keçiboynuzu pekmezinin öne çıkan faydalarını sizin için sıraladık; Keçiboynuzu pekmezi tam bir antioksidandır. Keçiboynuzu pekmezi balgam söktürücü olduğu için ciğerlere faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar.
Keçiboynuzu aynı zamanda akciğerin temizlenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Özellikle uzun yıllar sigara ve alkol tüketenlerin akciğerinde meydana gelen sorunların kısa sürede en doğal şekilde tedavi edilmesi keçiboynuzunun tüketilmesi önerilir...
Dut pekmezi soğuk algınlığı gibi hastalıklara da iyi gelmesinin yanında aynı zamanda kan dolaşımını dengeler ve karaciğer hastalıklarına karşı da iyi gelen bir besin kaynağıdır. Tahin ve pekmez ikilisi muhteşem bir lezzet kaynağı ve enerji deposudur. Ayrıca pekmezle yapılan yiyecekler de çok lezzetli ve faydalıdır.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Doğal ve etkili bir balgam sökücü olan limonu, bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içtiğinizde balgamı atmanızı kolaylaştırır. Ayrıca biri limon, karabiber ve bal karışımı da balgamlı öksürüğü söktürmede etkilidir.
Zerdeçal, meyan kökü, kekik ve karanfil gibi çayların antiinflamatuar veya antimikrobiyal özellikleri balgamlı öksürüğe neden olan durumu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Özellikle sıcak sıvılar mukusun gevşemesine veya parçalanmasına yardımcı olur, bu da mukusun öksürülmesini kolaylaştırır.
Boğaz ağrısında nane, zencefil, papatya, ekinezya, ıhlamur ve hatmi gibi bitki çayları içmek. Bol su içerek boğazı nemli tutup, yumuşatmak. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak. Sıcak su, limon ve bal karışımı içmek boğaz ağrısını rahatlatır.
DUT PEKMEZİ:
2 tatlı kaşığı dut pekmezinin içerisine bir miktar karabiber ekleyin ve günde 1 kaşık tüketin. Düzenli kullanımda 1-2 gün içinde öksürüğünüzü geçirecektir.
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi
Bu yüzden en faydalı pekmez çeşidi olarak gösterilmektedir.
Dut pekmezinin yukarıdaki faydalarından yararlanmak istiyorsanız dut pekmezini (doktorunuza da danıştıktan sonra) düzenli olarak tüketmeye başlayabilirsiniz. Bunun için günde 1, en fazla 2 yemek kaşığı kadar dut pekmezi tüketmeniz yeterli.
Çocukların gelişim çağında bu besini tüketmeleri sağlıklı büyümelerine yardımcı olur. Soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, gibi sorunlara karşı birebirdir. Tam bir enerji deposudur. Fiziksel aktiviteleriniz ya da spor öncesi enerjinizi artırır.
Dut pekmezi, düzenli tüketildiğinde inanılmaz faydaları olan bir besindir. Günlük olarak en fazla 2 yemek kaşığı kadar tüketilmesi yeterli olacaktır.
İbrahim Saraçoğlu'nun balgam söktürücü keçiboynuzu kürü de faydalı olacaktır. 4-5 adet keçiboynuzunu küçük parçalara bölüp kaynar suyun içine atın ve birkaç dakika kaynatın. Soğuduktan sonra her sabah ve akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı içebilirsiniz.
Vücudun belirli bir miktarda ihtiyaç duyduğu bu yapışkan sıvının aşırı üretilmesinin bazı nedenleri vardır. Bunlardan en yaygın neden; soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sisteminin verdiği tepkidir. Bağışıklığınız, soğuk algınlığı ile savaşırken daha fazla mukus üretir.
Ihlamur, zencefil, nane, kekik, melek otu, rezene, anason, okaliptüs, meyankökü bitki çaylar. Sıcak suyun içerisine bitkileri koyarak demlemek ve bu çayların içerisine bal, limon ve zerdeçal ekleyerek tüketmek çocuklarda balgam söktürmek için işe yarayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri