Havalimanlarının dış hatlar terminallerinde vergiden muaf alanlar bulunur. Buralara konumlanmış mağazalara duty free shop ya da mağazası denir. Bu mağazalar vergiye tabi olmadığı için birçok ürün buradan uygun fiyatlara satın alınabilir.
Duty Free alışveriş, vergiden muaf alışveriş demektir. Duty Free alışveriş yapabileceğiniz mağazalara yurt dışına çıkarken ya da yurt dışı dönüşlerinde uğrayabilirsiniz. Bu mağazalardan alışveriş yaptıktan sonra kasada pasaportunuzu göstermeniz gerekecektir, unutmamalısınız.
Gümrük vergileri, uluslararası sınırların ötesine taşınan ürünlere uygulanan bir vergi türüdür. Gümrük vergisinden muaf bir mağazada alışveriş yaptığınızda, mağazanın bulunduğu ülke için herhangi bir gümrük vergisi ödemeniz gerekmez. İşte tam da bu noktada karşımıza duty free kavramı çıkmaktadır.
Avrupa'nın dışında, hatta tüm dünyadaki en uygun duty-free'ler ise Dubai ve Abu Dhabi'de bulunuyor. Orta Doğu'da bulunan bu şehirlerde her şeyin daha ucuz olduğunu ve bu uygun fiyatlı ürünlerin bir de vergilerden muaf tutulduğunu düşünürsek buraların dünyanın en ucuzu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Duty free mağazalarındaki ürünler genellikle normal fiyatlarının altına satılıyor. Ancak her ürün için bu durum geçerli değil. Kur farkı ya da normal mağazaların yaptıkları indirimler gibi nedenlerden dolayı bazı ürünleri havaalanı dışında daha iyi fiyatlara almanız mümkün.
İlgili 23 soru bulundu
Duty Free denilince akla uygun fiyatlı parfüm ve diğer kozmetik ürünlerinin yanı sıra ithal ürünler, çikolata vb. hediyelik eşyalar gelir.
Duty-free mağazalarından aldığım sıvıları el bagajımda uçağa götürebilir miyim? Evet, ama aktarma yapacak yolcularımızın dikkatli olması lazım.
ATÜ Duty Free, 1999'ların sonunda ileri bir vizyon ile modern havalimanları işletmeleri rüzgarını yakalayan TAV Havalimanları ve vergisiz satış mağazalar işletmeciliğinde deneyimli Unifree, Gebr. Heinemann ortaklığıyla kuruldu.
Duty Free alanında, her türlü yerli-yabancı içecek, tütün ürünleri ve kozmetik gibi klasik ürün portföyünün yanı sıra, aksesuar ve yerli ürünleri ile siz değerli müşterilerimizin hizmetindedir.
Duty free mağazalarında, ödeme esnasında pasaportun da gösterilmesi istenir. Ayrıca; farklı ürün grupları için belirlenen limitler vardır; bu limitlerin üzerinde alışveriş yapılamaz. Limitlerin üzerinde ürün alınırsa gümrük kontrolünde bu ürünlere el konulur.
Duty free alışveriş, vergiden muaf bir şekilde alışveriş yapmak demektir. Yani satın almak istediğiniz ürün için daha az ödeme yapmanız demektir. Duty free dışındaki mağazalardan alışveriş yaptığınızda birtakım özel durumlar dışında satın alınan ürünler üzerinden devlete vergi ödenir.
Duty Free mağazalarından alışveriş yapmak için pasaport ya da yurt dışına çıkışınızı gösteren çıkış evrağınızın olması gerekiyor.
Çalışma Prensiplerimiz. Avrupa Birliği ülkeleri, İsviçre, İzlanda, Norveç, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Tayland, Güney Kore veya Malezya uçuşlarınızda el bagajınızda, ambalajları 100 ml olan LİKİT ve ALKOLLÜ ürünleri, 1 litre hacimli açılır-kapanır özel şeffaf poşetler içinde taşıyabilirsiniz.
Kampanya Türkiye dışında iş yeri kodu Duty Free olarak tanımlı mağazalarda Mastercard kuralları kapsamında yapılan harcamalar için geçerlidir. Yurt dışı kurlarındaki değişkenlikler kart sahibinin para iadesi kazanma durumunu etkileyebilir. Bu durumda Mastercard'ın herhangi bir sorumluluğu yoktur.
1- Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. 2- Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt. 600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.
Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın ise 12'nci büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG), terminal binası içinde yer alan toplam 3.900 metrekare duty free (g'ümrüksüz mağazacılık) alanını 2032 yılma kadar İsviçre merkezli Dufry işletecek.
TAV Havalimanları Holding ile ortak girişim olarak 1999 yılında kurduğumuz ve İstanbul, İzmir, Ankara, Gazipaşa, Tiflis, Batum, Kutaisi, Üsküp, Ohrid, Tunus, Riga, Medine, Salalah ve Bodrum Havalimanları'ndaki Duty Free alanlarının tek işletmecisi ATÜ'nün yönetici ortağı ve tedarikçisi konumundadır.
Gidiş ve geliş katlarında pasaport kontrolü sonrasında yer alan mağazalarımızda dünyaca ünlü markaların birbirinden farklı ürünlerini bulabilirsiniz.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
Kıbrıs'ta parfüm Türkiye'den daha ucuzdur. Bu yüzden parfüm konusunda da Kıbrıs cazibe merkezidir. Kıbrıs'a gitmişken hem kendiniz hem de sevdikleriniz için parfüm satın alabilirsiniz.
Duty Free mağazalarından alışveriş yapmak için pasaport veya yurt dışına çıkışınızı gösteren çıkış evrağınızı yanınızda bulundurmanız önemli. Türkiye'den yurt dışına seyahat ediyorsanız havalimanında pasaport kontrolü yaptırdıktan sonra mağazada pasaportunuzu beyan ederek alışveriş yapmanız mümkün.
Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir. Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri