Zargana balığı fosfor açısından çok zengin bir türdür. Zargana balığını yemli veya ipekle sürtme yaparak yakalayabilirsiniz. Yemli avlarda sinek kanca kullanılır. Balığın kendisini ya da hamsiyi yem olarak kullanabilirsiniz.
Canlı Yem Kullanarak;Gümüş(Aterina),Çaça,Papalin,Kraça balıkları ile Zargana avlamak mümkün iken,şerit şeklinde kesilmiş kuyruk altı yem,midye kenarları,sardalye bağırsağı,sülünez ile de avı mümkündür.
Denizin oldukça dingin, deyim yerindeyse çarşaf gibi olduğu saatler, zargana avı için oldukça uygundur. Yüzeye yakın yerlerde avlanmaları mümkün olduğundan denizin dalgalı olduğu saatler bu balık türünün avlanması için elverişli değildir.
Çaça, hamsi, kıraça ve çamuka gibi küçük balıklarla beslenir. Ilıman denizlerimizin yerli balıklarındandır. Kılıç balığının başlıca düşmanıdır. Vücut yapısıyla gayet çevik ve hızlı yüzen bir balıktır.
Zargana avına yeni başlıyor iseniz zargana topu 30 gr olan ürünü tercih etmeniz gerekir. Eğer bu alanda ilerleme kaydetmişseniz zargana topu 60 gr olan ürün ile devam etmeniz önerilir.
İlgili 23 soru bulundu
zargana deniz yüzeyine çok yakın yaşayan bir balık olduğu ve karanlık ortamda ışık karşısında aptallaşttığı için gece 100 metre açıkta ışıkla kepçeyle de rahatlıkla avlanabilir.
Bu iki balık, genellikle birbirlerine karşı saldırgan olurlar. Bazı cinsleri ise, 3,5 kilo ağırlığa kadar çıkabilir.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Kaşık yemiyle somon, alabalık,turna gibi balıkları rahatlıkla avlayabilirsiniz.
Zargana denince uzunluğu 30 cm'ye kadar çıkan ince uzun olan ve bolca tüketilen tür ile de karıştırıldığını belirten İlemin, "Ancak Akdeniz Zarganası'nın pek bir ekonomik değeri bulunmuyor. Bu tür Mızrak Balığı olarak da adlandırılıyor. Avlanılan bir tür değil. İnsanlara da hiçbir zararı yok" diye anlattı.
Zargana balığı fosfor açısından çok zengin bir türdür. Zargana balığını yemli veya ipekle sürtme yaparak yakalayabilirsiniz. Yemli avlarda sinek kanca kullanılır. Balığın kendisini ya da hamsiyi yem olarak kullanabilirsiniz.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
EFFE Renkli Zargana Avı İpeği Zargana İpek Turuncu İncecik iplerin yan yana getirilerek, 7 cm çapında O şeklinde dairesel bir yapı oluşturmasıdır.
Zargana Mevsimi ve Yer: Zargana avı için en uygun zaman sonbahar aylarıdır. Karadeniz ve Marmara Denizi kıyıları, zargana avı için ideal bölgelerdir. Deniz Koşulları: Denizin dingin olduğu saatler, zargana avı için en uygun zamanlardır. Dalgalı denizlerde, zargana yemi görmekte zorlanır ve av başarısı düşer.
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Ekmek içi ile hangi balık tutulur? Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Gümüş balığı, kefal, dere pisisi ve midye lezzetle yenir.
İkinci olarak tavsiye ettiğim silikon yemler Savagear Sandeel 12.5cm 23 gr silikon yemlerdir. Gece Avları için Savagear 'ın glow(19) ve Lemon Back (32) renklerini tavsiye ederim. Berrak sular içinse Silver ve Baby Mack renkleri tavsiyemdir.
Sardalya, balık avında kullanılan ideal yemlerden biridir. Canlı veya cansız, suda bıraktığı koku sayesinde lüfer, palamut, torik, küçük boy orkinos gibi balıklan kolayca oltaya çeker. Sinarit, akya, mercan, çipura, trança, orfoz ve lahoz gibi taş balıkları içinde mükemmel bir yemdir.
Sargan ya da Zargana (Belone belone), Belonidae familyasına ait uzun ve ince vücutlu bir deniz balığı türü. 60–70 cm, hatta bazen 1 m uzunluğa varır ve ortalama 18 yıl yaşar. Çaça, hamsi, kıraça ve çamuka gibi küçük balıklarla beslenir.
Ama, aslında bu balıklar zargananın büyükleri yani 'zargan azmanı' olarak geçmektedir' diye konuştu. Belonidae familyasından olan zarganaların bilim adı Belone belone'dir. Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de görülen zarganalar dünya üzerindeki bütün ılıman ve sıcak denizlerde yaşarlar.
Zargana (Belone belone), Belonidae familyasına ait uzun ve ince vücutlu bir deniz balığı türüdür. 60-70 cm, hatta bazen 1 m uzunluğa varır ve ortalama 18 yıl yaşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri